Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor. Pracovali by ste vo fabrike? Aktuálne pracujem ako administratívna pracovníčka ale nie je to moc dobre platená práca, dostala som ponuku pracovať vo výrobe za pásom, ale peniaze veľmi slušné. Na moje počudovanie sa veľa ľudí zhrozilo, že tam predsa pracujú len hlupáci s IQ mrazeného filé, ľudia čo nikdy nič viac nedosiahnu a podobné názory. Čo si myslíte Vy? Pracovali by ste vo fabrike alebo nie?
Pracovali by ste za pásom?
Rozhodnúť sa musíš Ty. Ja vo výrobe pracujem a necítim sa menejcenná ani jednoduchá ako tu niekto spomenul. Rob tak, aby si bola spokojná. Aj bez závratnej kariéry sa dá rozvíjať. Ja sa venujem charite, dobrovoľníctvu a nesmierne ma to napĺňa.
ze jednoduchsi ludia. moj ty boze asi uz nebudem citat diskusie.
PRACUJEM A V POHODE SA TO DA ZVLADNUT.
To je taká akoby naschvál provokatívna téma.
Nikto ani za pásom nemá až tak extra slušné peniaze, áno, ak je šikovný a dlhšie zapracovaný, možno dosiahne nejaký ten nadpriemer, ale to je tak všetko.
Ďalšia vec, je to veľmi namáhavé, keďže pri pásovej výrobe často musíš stáť celý čas na nohách, plus časovo nepohodlné príliš skoré ranné, poobedné, alebo aj nočné smeny. To je tak únavné, že s vysedávaním v nejakom pohodlnom kanclíku sa nedá ani porovnať.
Títo takpovediac jednoduchší ľudia sú však obvykle sympatickí a je s nimi sranda, možno preto, lebo nepotrebujú sa správať strojene, hrať na dôležitých a vyjadrovať sa akoby sa každý večer potajomky učili slovník cudzích slov mysliac si, že takto sa prejavuje vysoká inteligencia.
Navyše je medzi nimi cítiť akúsi spolupatričnosť, nie podkopávanie.
Tam mi skôr prišli nepríjemní majstri, keď som skladala súčiastky a prišla za mnou majsterka so stopkami, vraj si mám merať za koľko poskladám jeden rad, lebo nejaká pracovníčka to tam vraj dokázala dať tak a tak rýchlo a keď som si uvedomila, že všetci sa ako takí magori snažia byť čo najrýchlejší, pre mňa to nemalo logiku, veď im potom nasolia len viac roboty a ešte od nich budú žiadať väčší výkon a rýchlosť, tak som sa v tom okamihu rozhodla dať výpoveď.
Zas všetko má svoje hranice a cvičenú opicu so seba robiť nenechám.
Sofianka ? Precitaj si este raz co som napisala, asi si to pochopila nejak opacne.
A ano, pracovala by som za pasom. Staci?
To ste ešte na to neprišli, že skladníci, upratovačky, ľudia za pásom, predavačky a ľudia s podobnými povolaniami sú pre viacerých ľudí ničím ?
Ja som pracoval ako skladník v stavebninách na vysokozdvižnom vozíku a hádam aj každý deň som poprenášal v rukách pol tony a obsluhoval ľudí, či pripravoval zákazky. Keď sa hovorilo o zvyšovaní platov, tak sa riaditeľ o nás vyjadril, čo som počul , že my sme len obyčajní skladníci, takže načo nejaký ten plat zvyšovať však ? :)
Otazka bola jasna, ci by ste pracovali vo fabrike za pasom, nie, co si myslite o ludoch, co pracuju vo fabrike za pasom.
zleuz my sme narážali na ľudí, ktorí majú robotníkov za nuly, ale jeden bez druhého nemôže fungovať. Už rozumieš?
zleuz a čo je na tom primitívne? My obhajuje prácu ako takú, nikto nie je viac ani menej... a áno, kto by postavil domy, vyrobil autá hmmm? Zamysli sa.
Taketo primitivne nazory milujem. Ak by neexistovala takato praca vo vyrobe, tam ti "inteligenti" by ani nemali co zrat lebo by im nemal kto upiect ani ten posrany chleba a mohli by tak nanajvys zrat hlinu alebo okusovat obilie na poli. Tu by bolo na mieste sa naozaj silno zamysliet, ze kto tu ma IQ mrazeneho file a aj to urazam file...