Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor. Pracovali by ste vo fabrike? Aktuálne pracujem ako administratívna pracovníčka ale nie je to moc dobre platená práca, dostala som ponuku pracovať vo výrobe za pásom, ale peniaze veľmi slušné. Na moje počudovanie sa veľa ľudí zhrozilo, že tam predsa pracujú len hlupáci s IQ mrazeného filé, ľudia čo nikdy nič viac nedosiahnu a podobné názory. Čo si myslíte Vy? Pracovali by ste vo fabrike alebo nie?
Pracovali by ste za pásom?
Defcon to myslíš vážne? Ja som vo fabrike pracovala asi 5 rokov dozadu, ale robotníka tam mali za handru, chceš odísť?? Odíď za dverami čakajú ďalší... absolútne nič z toho čo popisuješ Ty.
U nas v Siemense je to to takto. Ked chce odist uradnik, tak ho firma pusti bez problemov prec aj za tyzden. Do tyzdna mame na jeho miesto plnohodnotnu nahradu, uz zaskolenu. Ale ked chce odist robotnik z vyroby, a je tam aspon priemerne zapisany v dobrom, tak ho nepustime . Je mu ponuknuty benefit , prispevok na dovolenku, volno, posleme ho na skolenie, ponukneme mu ine zaradenie, rozmyslame preco chce odist a ponukame alternativu.
Nic z toho nema uradnik, chces odist tak tiahni.
Rovnako mame interne pokyny ako sa spravat k ludom v pripade ich chyby. Uradnik za brutal chybu ma neporovnatelne väcsi postih. Slusnemu robotnikovi poviem akurat : viem, ze mas tazku pracu a chapem, ze spravis chybu aj ked si vyskoleny a tu chybu si nechcel spravit, to chce klud.
Nechapem, kde niektori robite za tymi pasmi :D U nas je to 400€ mesacne, ziadne tisicky, ..
Ja osobne by som za pas nesiel z dvoch dovodov: 1) nic clovek nevytvara, ziadna pridana hodnota a to by ma ubijalo 2) maly zarobok za pasom, aspon teda tu na severe SR co poznam ma clovek za pasom len dakych 1000-1200...
Ale dobrych pracovnikov treba, je to zaklad. Kazda dobra firma sa pozna podla toho ako je postarane o tieto ,,nizsie,, pozicie.
A co teda robi veduci zmeny?
ano, veduci zmeny. nie, nie je to administrativna funkcia. zavisi od fabriky-veduci dielne...
Neberte moju otazku ako rypanie, ja len naozaj neviem. Len mi vysvetlite, ako sa da za pasom vypracovat? Pri administrative to je jasne - clovek sa zdokonaluje v danych programoch, v uctovnictve, v zakonoch atd.podla zamerania administrativy. Ale ako sa zdokonaluje v pasovej vyrobe a kam sa z nej moze posunut? Na veduceho zmeny? Ale to zase zasahuje do administrativy.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
za pasom nemusis ostat, mozes sa vypracovat.
swistica ešte stále nie som rozhodnutá. Svoju prácu mám rada, ale je slabo platená. A potebujem viac peňazí a za tým pásom by som ich mala. Vyšší plat potrebujem keď budem žiadať o hypotéku, s platom čo mám teraz by som nemala šancu.