Pracovali by ste za pásom?

Príspevok v téme: Pracovali by ste za pásom?
lucymanakova

Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor. Pracovali by ste vo fabrike? Aktuálne pracujem ako administratívna pracovníčka ale nie je to moc dobre platená práca, dostala som ponuku pracovať vo výrobe za pásom, ale peniaze veľmi slušné. Na moje počudovanie sa veľa ľudí zhrozilo, že tam predsa pracujú len hlupáci s IQ mrazeného filé, ľudia čo nikdy nič viac nedosiahnu a podobné názory. Čo si myslíte Vy? Pracovali by ste vo fabrike alebo nie?

Danielllita

baddog presne ako píšeš. Zo Slovenska sa stala veľká montážna hala. Sama mám VŠ, ale nenašla som si na SK uplatnenie, respektívne našla, ale za tak nízku mzdu, že robotník za pásom ma viacej. Čo sa týka rodinkárstva, známosti to môžem len potvrdiť,naozaj to tak je. Nechcem sa ťu sťažovať a ani vyplakávať.. ale ak niekto označí ľudí pracujúcich za pásom za jednoduchých a hlúpych tak je sám hupák. Momentálne pracujem v zahraničí a som naozaj rada, že som odišla. Na SK sa má dobre len pár ľudí, a to nehovorím len o práci a platoch. Celkovo tá naša nátura je jedna z najhorších aké som kedy videla, závisť, neprajnosť, zloba, nenávisť, podrypovanie od kolegov...to ako si niektorí masíruju svoje ego na ponižovaní a zosmiešňovaní druhých...

baddog

treba sa opytat politikov, preco mame zo slovenska jednu velku montovnu, kde za peniaze z nasich dani pracuje cim dalej tym viac rumunov, srbov atd., nikto normalny tam robit nechce, niekde sa nahanat na linke na 3-4 zmeny, bohuzial realita je taka, ze casto su to v regionoch jedini zamestnavatelia a ludia jednoducho nemaju na vyber

v ramci eu pracuje viac ako 15 percent slovakov v noci, to je daleko najviac z celej eu, dokonca mladi medzi 15-24 vyse 19 percent, za nami je druhe Holandsko a len 8 percent pracuje v noci
preto ak tam niekto skonci tak sa mu netreba vysmievat, bohuzial, taka je realita na pracovnom trhu

Neznasamleto

So mnou sa tam nikto nechcel rozprávať a to som tam prišiel a nikto nič vysvetliť nechcel. Len nech robím ako keby som tam bol neviem ako dlho.
Mňa si tam prvý deň vôbec nikto nevšímal a to ma vypustili roznášať poštu. No, bola to tragikomédia. Vôbec to nedopadlo :D
Poštu som zo stresu hádzal aj iným do schránky :DDD

Hlohovcanka

neznasamleto jejda prepáč :) Pracovala som tam 7 mesiacov. A po tej skúsenosti už nikdy viac. A už vobec nie ženský kolektív.

Neznasamleto

Vôbec nie. Zamestnanci sa so mnou ani nechceli rozprávať. Všetci neochotní mi ako človeku, ktorý tam je prvú hodinu :D niečo vysvetliť a prekvapilo ma koľko povinností človek dostane a za ten plat.
No, mňa to nebavilo a k tomu ešte aj šéfka taká odmeraná hneď na úvod. Bol som tam len ako zastupovanie dajakej dlhodobo práceneschopnej.