Pracovali by ste za pásom?

Príspevok v téme: Pracovali by ste za pásom?
lucymanakova

Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor. Pracovali by ste vo fabrike? Aktuálne pracujem ako administratívna pracovníčka ale nie je to moc dobre platená práca, dostala som ponuku pracovať vo výrobe za pásom, ale peniaze veľmi slušné. Na moje počudovanie sa veľa ľudí zhrozilo, že tam predsa pracujú len hlupáci s IQ mrazeného filé, ľudia čo nikdy nič viac nedosiahnu a podobné názory. Čo si myslíte Vy? Pracovali by ste vo fabrike alebo nie?

Hlohovcanka

Navyše na pošte už musíte zastúpiť pozíciu predavačky, ponúkať aviváže, knižky a rozne blbosti, predávať stieracie žreby, ponúkať účet... a aj na základe toho ste hodnotení. a to nehovorím, že niektoré kolegyne zoškrabali čiarový kód na žrebe a keď nebol výherný posunuli ho zákazníkovi, samozrejme tie výherné si kúpili a nechali :D

Hlohovcanka

Januska5 rozumiem a súhlasím. Tiež som to zažila, pracovala som na pošte. To, čo tam tie ženy robili bolo neuveriteľné. Ohováranie, závisť, donášanie... kto nezažil neuverí. Kolegyne ma odtiaľ doslova vyhnali, vďaka tomu, že donášali vedúcej, vymýšľai si, klamali, že nepracujem dostatočne dobre.... nahradila ma žena, ktorá si vedúcu kúpila krabicou zákuskov :D Neskor som sa dozvedela, že dotyčná odišla po mesiaci, nezvládala to. Je to nesmierne ťažké a stresujúce pracovať v takomto kolektíve žien.

Januska5

Ja som 2 roky po vš pracovala v kancelarii na Sk a najkrajsi den bol ked som odchadzala. To ako sa slovenske zeny vedia v jednom kancli za 500 eurove platy neznasat a donasat na seba je neunosne. Som neskutocne stastna ze umyvam riad v zahranici a to myslim uplne bez ironie a uprimne. Ja uz by som do administrativy nikdy neisla a zvlast nie do Slovenského kolektivu.

Lacka-pp

Zo svojich osobnych skusenosti musim povedat ze na tie lukrativnejsie, lepsie miesta potrebujete znamosti alebo skratka len stastie. Nie je to urcite pravidlo, ale vacsinou je to skratka tak. Na SK to ruzove nie je. Nechcem pisat kde som pracovala, no bolo to na docela vysokom poste, odisla som, nemohla som sa divat na ten hnus, na kolegov co na seba navzajom donasali, samozrejme fejkove pohovory, namiesto cloveka s prislusnym vzdelanim a praxou zamestnali niecieho synovca alebo neter z paneeuropskej vs, ktori nic nevedeli,ale zato ego mali obrovske. Odisla som zo Slovenska, nemam lukrativnu pracu, ale som stastnejsia.

Mimomomo

Dobreuz,
Vidim ze aspon niecom sa zhodneme(okrem pocasia) nie len na dobru poziciu/pracu ale takmer na kazdu okrem fabrik,pomocnych prac,gastro,it(nedostatok ludi aj ked kvalitni itckari tu nemaju ruzove ani na sk)

Lula13

slovenskojediera - ,,Ludia co vysedavaju po kancloch a zaplatia si diplomy beru tisice a ludia co naozaj makaju maju par stovak.´´ - no pardon, toto sú zas predsudky. Poznám x ľudí, ktorí vykonávajú veľmi dobre platenú prácu, ale cestu k nej si riadne odmakali, stálo ich to veľa driny, veľa sebazaprenia... A poznám taktiež i ľudí, ktorí sa sústavne sťažujú na to, akú otročinu musia vykonávať, avšak keď mali možnosť zabojovať o lepšiu budúcnosť, tak na to zvysoka kašľali, v škole ledva prechádzali z ročníka do ročníka alebo si vybrali neperspektívne študijné odbory a následne očakávali, že im pečené holuby samé do úst z neba popadajú... a teraz nariekajú... Nech sa nik nehnevá, no nielen práca samotná, ale i cesta k nej by mala byť finančne odzrkadlená. Žiaľ, kopa ľudí je bez štipky sebareflexie...

Lula13

Uff, dobrovoľne určite nie... jedine, ak by som si nevedela nájsť nič lepšie... počas výšky som krátku dobu brigádovala v sklade a už to bola otročina, vkuse na nohách, na rebríkoch... chrbát ma pobolieval, nič príjemné... a postoj vyššie postavených k nám, brigádnikom, radšej ani nespomínam... nestálo to zato. Nech sa každý zariadi, ako uzná za vhodné.

slovenskojediera

na Slovensku je to len nespravodlivo rozdelene. Ludia co vysedavaju po kancloch a zaplatia si diplomy beru tisice a ludia co naozaj makaju maju par stovak. Preto kazdy rozumny ide do zahranicia robit lebo tam vedia aspon cloveka zaplatit aj ked ma iba profesiu kde netreba skolu.

macickaaaa

Tak to je ťažká otázka. Z mojej strany už nie. Pracovala som vo Voderadoch, v Novom meste nad Váhom a ešte v jednej fabrike, už si nespomínam názvy... ale bolo to hrozné. Hlavne to správanie líderiek.. katastrofa, nedovolím nikomu aby po mne bezdôvodne bliakal. V tom Novom meste som prácu nezvládala, bola to ozaj ťažká práca. Kolegyne nepríjmené, stále ohovárali... Obdivujem ľudí čo tam pracujú. Fakt klobúk dolu.