Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor. Pracovali by ste vo fabrike? Aktuálne pracujem ako administratívna pracovníčka ale nie je to moc dobre platená práca, dostala som ponuku pracovať vo výrobe za pásom, ale peniaze veľmi slušné. Na moje počudovanie sa veľa ľudí zhrozilo, že tam predsa pracujú len hlupáci s IQ mrazeného filé, ľudia čo nikdy nič viac nedosiahnu a podobné názory. Čo si myslíte Vy? Pracovali by ste vo fabrike alebo nie?
Pracovali by ste za pásom?
Mass production prečo by som mala skôr či neskôr skončiť? Predpokladám, že práve kvôli tej automatizácií a robotizácií. To beriem. Pravdupovediac, stále sa neviem rozhodnúť, v kancli mám čisto, teplo, veget a za pásom budem musieť makať. Ale som zvyknutá makať, sama som vo výrobe pracovala. Vo výrobe mi ponúkajú ale viac peňazí ako v kancli ...
Nechapem co tu urazate ludi vo fabrikach,staci sa pozriet kolko % ekonomiky sk tvoria,teda tam pracuje kopec ludi,vsetci su hlupi potom?(btw aj ked to tu bohvieako dobre nevyzera ;))) ja mam skoncene vs aj jazyky viem ,ale na sk uplatnenie najst je sakra problem,okrem par firiem/praca po znamosti,it atd tu clovek moc sanci nema a lahko skonci vo fabrike,to je nase „krasne” slovensko a neviem preco by som ich mal povazovat za niekoho menejcenneho.sama co zalozila temu dostane viac penazi tam nez v kancli.coskoro pride nova vlna automatizacie v kancelarii (su velke tlaky od spolocnosti na programy, ) tak ak aj malo hodnotna praca v kancli skonci.radcsej robit nieco co mi viac da ako sa tvarit ako dolezity a pritom byt hovno.
Ked chces skus vo fabrike (treba skusit vsetko,ale nedavaj tomu vela sanci,skor ci neskor tam skoncis a co dalej?
Drz sa!
lucymanakova -ako si sa rozhodla a ktore kriterium zavazilo?
lebo byrokracia
Defcon ked sú úradníci tak ľahko nahraditeľní, ako je možné, že ich je čoraz viac a viac? A pracovníkov za pásom chýba? Niekde je asi chyba. Alebo je to presne naopak, než to, čo píšeš Ty. A to, že práve ten robotník je ľahko nahraditeľný, ale úradníci, administratívny pracovník, účtovník nie.
Tak ja napisem svoju skusenost. Pracovala som vo Voderadoch, praca fajn, ale to ze to zvladne aj cvicena opica ma vyslovene uraza. Vela ludi odtial odislo, alebo ich vyhodili, pretoze tu pracu nezvladali, museli plnit normy, museli byt zrucny aj rychly a to vela ludi skratka nedokaze. Robili sa aj nove technologicke postupy tak nech tu nikto nekeca ze to zvladne kazdy. Tej co to tu napisala by som dopriala taku pracu a nech sa predvedie! Dalsia vec bol "uzasny" slovensky manazment v tej fabrike. Linka neplnila normy, a tak prisiel "mily, inteligentny" pan manazer, na ludi zacal vrieskat, vyhrazat sa vyhadzovom a nadaval im do "sebranky". Nie ludia vo vyrobe ale ten manazer nema IQ a ani EQ, lebo inteligentny,schopny manazer by vedel ludi motivovat k lepsim vykonom aj bez kriku a vyhrazok. Takze ja si o tychto "inteligentoch" co sedia v kancli, myslim svoje. Samozrejme, cest vynimkam, aby som nikoho neurazila.
SilviaSisa tak tej personalistke by som povedala, že keby nebolo tých "hlupákov" nemala by prácu ani ona. K..nda jedna.
Melonka, pracu za pasom nezvladne ziadna cvicena opica. Lebo by ju to rychlo omrzelo. Ani male decko by ju nezvladlo. Ale sediet za compom, tvarit sa pracovito a pritom sa akurat zamestnavat navzajom, to dokaze aj to male decko. Staci mu do pc nainstalovat zopar hier. A opici staci dat namiesto kavy par bananov , instalovat obrazok bananov ako setric a ta cvicena opica dokaze plne zastupit 50% administrativnych pracovnikov.
V mojej divizii boli zamestnane v jednej kancelarii 3 pracovnicky. Jedna isla na matersku, druha ochorela a tretia odrazu stihala pracu za vsetky 3 bez akehokolvek nadcasu a podla vytazenosti netu, pc ,kopirky a dlzky obednajsej pauzy sa ta posledna pracovnicka ani nezapotila. Potom sme vylucili obezniky a rozne delegacie a behom 5 rokov sme okresali kancelarie na 50% stav. Bez nadcasov .
Takze tak , robotnika nenahradis pokial ma roznorodu pracu, ale uradnika kludne vykopni, firma to ani nezisti
Mam cerveny diplom, skoncenu vysoku skolu a robim za pasom a nie necitim sa ako fileee, ale mojej rodine mozem dopriat z toho platu viac a preto to robim
Ziadna praca nie je podradna ani ta za pasom, zalezi na tom co si schopna a co zvladnes urobit....Ak to budes fyzicky zvladat preco nie ale lahke to nie je...