Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)

Príspevok v téme: Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)
Peter_24

Potrebujem súrne radu, rúca sa mi vzťah. S priateľkou sa poznáme rok cez spoločne záujmy. Spolu sme 2 mesiace a mesiac bývame spolu u nej. Ona je extrovert veľmi spoločenská, vie čo chce a ide si za tým, pre to ju nie každý má rád. Ja som tichý introvert mám veľa koníčkov a máme spoločné záujmy. V spoločnosti nových ľudí som pasívny. Na začiatku bola ku mne strašne dobrá, milujem ju a chcem byť už len s ňou. Ja mám 25 ona 22 a je to moja prvá láska a chcem aby bola aj posledná. Milujem ju strašne. Po mesiaci chodenia mi povedala že si veľmi praje aby sme bývali spolu. Nasťahoval som sa k nej v asi jej najťažšom období života, škola a problémy v rodine u nej vyvolávajú extrémny stres.
Na začiatku bolo všetko dobré, pomáhal som doma v čom si priala, som k nej milý, aj keď niekedy som tichší ale nikdy jej to pred tým nevadilo. Spoločné sme trávili úžasne víkendy. Poslednú dobu sa zmenila, za všetko ma kritizuje, všetko robím zle, že je ako moja mama, som neschopný, nič neviem. Je to asi 2 a pol týždňa čo sa veľmi zmenila, možno 3. Menia sa jej nálady strašne často. Stačí malý podnet z menej strany, stačí ak niečo naozaj banálne zbabrem a už mi to vyčíta a hnevá sa. Nevipnem monitor od Pc, dlhšie sa sprchujem , zabudnem na niečo. Už je zle. Ale po chvíli už sa opäť mazlime. Večer mi vyčíta že nešetrim elektrinu že zajtra sa mám vrátiť domov aj s vecami, po 20 minútach sa mazlime. Ráno niečo nemôže nájsť že je bordel. A už opäť to isté. Po polhodine všetko nájde a je opäť milá. Keď vidí že sa preto trápim aká ku mne je tak zas mám ísť domov že tam mi bude bez nej lepšie. Že sa malo rozprávam, že všetko kazim. Vždy ale po chvíli je milá a potom malý podnet a opäť. Začalo to pozvoľne sem tam bola na mňa zla. Teraz už sa to strieda extrémne často počas dňa. Veľmi ju ľúbim a nechcem ju stratiť, neviem ako by som to bez nej zvládol. Milujem ju. Čo nám robiť, ako sa k nej správať? Bojím sa že ju stratim. Keď sa na mňa hnevá a hovorí že už má doma u nej nechce, tak k ostatným ľuďom je normálna ak niekto zavolá. Neviem, nechápem čo sa to deje, som zúfalý. Ja viem nie som dokonalý, žil som len s rodičmi, toto je pre mňa nové ale snažím sa :(

swistica

Ale samozrejme dobreuz. Ty mas doma vestecku gulu a ty o tom vsetko vies. Ak by si cital aspon to co ludia napisali v tejto teme, tak by si zistil, ze su proste take typy ludi a vobec to nemusia mysliet zle. Clovek sa uci skusenostami alebo pocuvanim/citanim inych.

Nighthawk

Ak máš ešte nejakú hrdosť,daj jej zbohom.
lebo budeš,iba sluhom,rohožkou pre túto mladú sliepku.
citové vydieranie a manipulácia.

swistica

Prispevky od dobreuz uplne ignoruj. Nema ziadne skusenosti so vztahmi a chce zostat do smrti sam, ako sa tu sam prezentuje, takze v takomto komplikovanom pripade ozaj poradit nemoze. Peter50 ma 25rocnu skusenost a podla mna hovori dobre :-)

Peter 50

Perer_24 : Ved prave to som sa pytal, co budes robit, ak takto bude reagovat v buducnosti. To pojdes na dva-tri dni k rodicom, alebo si najmes hotel ci ubytovnu. Ak toto neporiesis uz teraz, tak v buducnosti to bude len horsie. Skus ju sam cez den nekontaktovat a prichadzat trochu neskor domov napr. o dve - tri hodiny ako zvycajne, aby mala viac casu na samotu a uvidis ako zareaguje.

takaista

a co to vlastne riesi za problemy teraz, nejake pracovne alebo vztahove? ja pri problemoch potrebujem oporu, pri nom vypnut, ale neviem, ze ci tie jej problemy nie su obrovske, vtedy by som chcela byt sama