Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)

Príspevok v téme: Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)
Peter_24

Potrebujem súrne radu, rúca sa mi vzťah. S priateľkou sa poznáme rok cez spoločne záujmy. Spolu sme 2 mesiace a mesiac bývame spolu u nej. Ona je extrovert veľmi spoločenská, vie čo chce a ide si za tým, pre to ju nie každý má rád. Ja som tichý introvert mám veľa koníčkov a máme spoločné záujmy. V spoločnosti nových ľudí som pasívny. Na začiatku bola ku mne strašne dobrá, milujem ju a chcem byť už len s ňou. Ja mám 25 ona 22 a je to moja prvá láska a chcem aby bola aj posledná. Milujem ju strašne. Po mesiaci chodenia mi povedala že si veľmi praje aby sme bývali spolu. Nasťahoval som sa k nej v asi jej najťažšom období života, škola a problémy v rodine u nej vyvolávajú extrémny stres.
Na začiatku bolo všetko dobré, pomáhal som doma v čom si priala, som k nej milý, aj keď niekedy som tichší ale nikdy jej to pred tým nevadilo. Spoločné sme trávili úžasne víkendy. Poslednú dobu sa zmenila, za všetko ma kritizuje, všetko robím zle, že je ako moja mama, som neschopný, nič neviem. Je to asi 2 a pol týždňa čo sa veľmi zmenila, možno 3. Menia sa jej nálady strašne často. Stačí malý podnet z menej strany, stačí ak niečo naozaj banálne zbabrem a už mi to vyčíta a hnevá sa. Nevipnem monitor od Pc, dlhšie sa sprchujem , zabudnem na niečo. Už je zle. Ale po chvíli už sa opäť mazlime. Večer mi vyčíta že nešetrim elektrinu že zajtra sa mám vrátiť domov aj s vecami, po 20 minútach sa mazlime. Ráno niečo nemôže nájsť že je bordel. A už opäť to isté. Po polhodine všetko nájde a je opäť milá. Keď vidí že sa preto trápim aká ku mne je tak zas mám ísť domov že tam mi bude bez nej lepšie. Že sa malo rozprávam, že všetko kazim. Vždy ale po chvíli je milá a potom malý podnet a opäť. Začalo to pozvoľne sem tam bola na mňa zla. Teraz už sa to strieda extrémne často počas dňa. Veľmi ju ľúbim a nechcem ju stratiť, neviem ako by som to bez nej zvládol. Milujem ju. Čo nám robiť, ako sa k nej správať? Bojím sa že ju stratim. Keď sa na mňa hnevá a hovorí že už má doma u nej nechce, tak k ostatným ľuďom je normálna ak niekto zavolá. Neviem, nechápem čo sa to deje, som zúfalý. Ja viem nie som dokonalý, žil som len s rodičmi, toto je pre mňa nové ale snažím sa :(

swistica

Meridian - zaujimavy nazor. A ake riesenie radis? Co by mal robit ten co energiu (ne)vedome odcerpava a ten ktoremu je odcerpavana?

Meridian

Ak si budeš myslieť ,že sa mýlim ,alebo že chcem byť zaujímavý tak sa ani neobťažuj reagovať .
Lebo je mnoho ľudí,ktorý povedia ,že na to neveria a ešte viacej tých čo budú pochybovať .
V podstate ide o učebnicový príklad toho ,keď sa "niekto " v našom okolí snaží odčerpávať energiu.
Stáva sa to v našom najbližšom okolí v prâci v kolektívoch a hlavne v partnerstve najčastejšie.
Najčastejsie aj nevedome !
Ide o toto :Niekto (partner: v našej blízkosti až pričasto hľadá zádrapku a podnet nato aby nás naštval naštrbil (načal)náš energetický obal proste dobiedza podrýva až sa mu to podarí .Aj keď nevybuchneme ale naše emócie uvolnia energiu z nás a on po hádke alebo inom ....dotankovaní odrazu je ako med.
Ako keď závyslák potrebuje svoju dávku a keď ju nemá isiel by z kože vyskočiť ,ale po úspešnom načerpaní je ako venený ...Najlepší človek na svete aj priznâ že bol taký či onaký aj ho to mrzí aj nasľubuje dokonca pozor!Aj to myslí úprimne o tom niet pochýb.
Často to máva ked nieje z ľudmi vonku či už menej ako je zvyknutá,alebo nestihne odsať druhého....
Toto sa stâva všade naokolo ,len ludia sú slepý a budú hľadať rôzne povahové či psychické nedostatky pritom ide o triviâlnu záležitosť odčerpávanie energie .ps:ona je v pohode ,ale ty môžeš pociťovať únavu.....tvoja únava nemusí byť ak ju nezištne miluješ ,lebo ak niekoho milujeme dávame mu z radosťou......mapuj a odsleduj si to a sám posúď či som trafil ....držim palce ...

Peter 50

zuzulik8: Ziadne rozhovory pocas dobrej nalady nepomozu, aj ked nieco vtedy povie, az sa dostavi ten jej cas vybuchne, a pretoze si musi na niecom tu zlost vybit, ale zaroven chce pre okolie posobit milo a stastne, vybija si ju slovne doma na partnerovi, a teda je to len o nom ako to dokaze strpiet. ONA sa NEZMENI !!!
PETER_24 Ak ju lubis, ber ju taku aka je a uzivaj si s nou cas ked je v pohode a neber vazne to co vravi, ked je nazlostena.

Zuzulik8

Ono to ze ma zle obdobie a je podrazdenejsia by sa este dalo chapat, hoci toto je uz extrem. Ale nemala by si vybijat zlost na cloveku ktory by jej mal byt najblizsi. Ked jej povies ze ti to ublizuje mala by sa min. nad sebou zamysliet a snazit sa zmenit. Ak to neurobi tak to bude dost zle znamenie, znamenalo by to ze na tom vztahu odmieta pracovat, je jej jedno ako sa citis a ci si stastny a v buducnosti to nebude ine.

Zuzulik8

Ked bude mat dobru naladu skus sa s nou o tom porozpravat ze preco ta tak casto vyhadzuje a ci to mysli vazne a ci ta vobec chce pri sebe alebo nie. A povedz jej ze ti ublizuje taketo spravanie, nevies na com si a si potom neisty. Mozno sa nad sebou zamysli.

Peter 50

Peter_24 . NEHADAJ !!!! sa s nou, nechaj ju nech si ponadava, pokrici, ale NEHADAJ SA a nesnaz sa jej nic vysvetlit !!! Ber to ako jej chorobu s ktorou musi zit a Ty ju chces sprevadzat jej zivotom lebo ju lubis, nieco ako Tourettov syndróm - neovladatelne vybuchy vulgarnych slov.

Peter_24

Ja som sa nasťahoval lebo si to veľmi priala. Tešili sme sa že sme spolu, čakala ma po práci, úžasne varí, nevedela sa dočkať kedy už prídem. Smola že prišlo pre ňu ťažké obdobie a extrémny stres s každej strany. Poslednú dobu už si to vybíja aj na mne, nebolo to tak. Ja to nechápem.

Relaxujeme každý víkend, ak sa nehneva akurát, máme spoločné športové aktivity atď.

Ja len chcem aby bola ako pred mesiacom...

Peter 50

Peter_24 : Ako som pisal, je to len a len o tebe ci taketo zmeny nalad budes tolerovat, su to len jej reci ktore neries. Ak vymeni zamok na dverach, alebo Ti sama zbali veci a vylozi pred dvere, tak az potom to zacni brat trocha vaznejsie, ale este stale s rezervou.

ahjajjaj

súhlasím s dobreuz, že tu pomáha akupunktúra. Dopriala by som jej.
Na Tvojom mieste Peter, by som jej zaplatil aj nejakú relaxačnú masáž.