Potrebujem súrne radu, rúca sa mi vzťah. S priateľkou sa poznáme rok cez spoločne záujmy. Spolu sme 2 mesiace a mesiac bývame spolu u nej. Ona je extrovert veľmi spoločenská, vie čo chce a ide si za tým, pre to ju nie každý má rád. Ja som tichý introvert mám veľa koníčkov a máme spoločné záujmy. V spoločnosti nových ľudí som pasívny. Na začiatku bola ku mne strašne dobrá, milujem ju a chcem byť už len s ňou. Ja mám 25 ona 22 a je to moja prvá láska a chcem aby bola aj posledná. Milujem ju strašne. Po mesiaci chodenia mi povedala že si veľmi praje aby sme bývali spolu. Nasťahoval som sa k nej v asi jej najťažšom období života, škola a problémy v rodine u nej vyvolávajú extrémny stres.
Na začiatku bolo všetko dobré, pomáhal som doma v čom si priala, som k nej milý, aj keď niekedy som tichší ale nikdy jej to pred tým nevadilo. Spoločné sme trávili úžasne víkendy. Poslednú dobu sa zmenila, za všetko ma kritizuje, všetko robím zle, že je ako moja mama, som neschopný, nič neviem. Je to asi 2 a pol týždňa čo sa veľmi zmenila, možno 3. Menia sa jej nálady strašne často. Stačí malý podnet z menej strany, stačí ak niečo naozaj banálne zbabrem a už mi to vyčíta a hnevá sa. Nevipnem monitor od Pc, dlhšie sa sprchujem , zabudnem na niečo. Už je zle. Ale po chvíli už sa opäť mazlime. Večer mi vyčíta že nešetrim elektrinu že zajtra sa mám vrátiť domov aj s vecami, po 20 minútach sa mazlime. Ráno niečo nemôže nájsť že je bordel. A už opäť to isté. Po polhodine všetko nájde a je opäť milá. Keď vidí že sa preto trápim aká ku mne je tak zas mám ísť domov že tam mi bude bez nej lepšie. Že sa malo rozprávam, že všetko kazim. Vždy ale po chvíli je milá a potom malý podnet a opäť. Začalo to pozvoľne sem tam bola na mňa zla. Teraz už sa to strieda extrémne často počas dňa. Veľmi ju ľúbim a nechcem ju stratiť, neviem ako by som to bez nej zvládol. Milujem ju. Čo nám robiť, ako sa k nej správať? Bojím sa že ju stratim. Keď sa na mňa hnevá a hovorí že už má doma u nej nechce, tak k ostatným ľuďom je normálna ak niekto zavolá. Neviem, nechápem čo sa to deje, som zúfalý. Ja viem nie som dokonalý, žil som len s rodičmi, toto je pre mňa nové ale snažím sa :(
Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)
Ahoj kamarat.
Podla mna tento vas vztah nema ziadnu buducnost. Ty si to este nepochopil, respektive to chapat odmietas. Ona zrejme az taka krasna, dokonala a uzasna nebude, ale ty si si ju uplne idealizoval, zrejme lebo to bola prva, ktora si s tebou nieco zacala. Ale ona ta nelubi, lebo ak by ta lubila, nedokazala by sa k tebe spravat ako k handre. Ty si momentalne v pozicii fackovacieho panaka, uz sa jej aj bojis nieze oponovat, ale sa jej aj nieco opytat (WTF???!!!). Ty uz si dal nabok vsetku svoju hrdost, si na najlepsej ceste sa stat dokonalym podpapucnikom. Toto fakt nema zmysel. Ty to v kutiku duse vies, ale bojis sa ostat sam, preto si to nepriznas. Bolo by lepsie sa konecne postavit na nohy a dat jej ultimatum. Bud sa zacne spravat normalne, alebo zbohom. V inaksom pripade budes len nestastny a ona ta aj tak opusti skor ci neskor, lebo v jej ociach budes za slabocha a ona takeho nebude chciet. Cize tvoja posledna sanca je opat sa zacat spravat ako chlap.
petroneta, prepac, ale toto su katastrofalne rady, to by som ukoncila ja, to je olej do ohna. rady od petra boli ovela lepsie.
petroneta: Tak toto by som neoporucal. Tento proces funguje pri normalnej zene, alebo v knihe. Tento typ cloveka ma velke EGO a ona sa neponizi tak, ako by sa cakalo. Ja som tiez na zaciatku "odisiel", a potom som sa sam vratil, lebo ani nevolala. a ja som ju mal radsej ako svoje ego. Dvaja tvrdohlavy s velkym egom vo vztahu asi nevydrzia, jeden musi ustupit....
petroneta - nemyslim si, ze tato rada bude fungovat. Aj ak ho ma rada, tak po tomto sa mu uz z trucu neozve. To su urcite typy ludi ...
Pise tu par ludi, ktori maju skusenost s takymto cholerickym a vecne nespokojnym clovekom, tak zakladatelovi temy odporucam riadit sa ich radami :-)
Rad je tu uz popisanych dost, tak si mozes vybrat, aky pristup zvolis
"teraz ma posiela preč 2 krát denne. :("
tak choď preč a neozvi sa jej. Nenechaj jej ani odkaz, ani nič, aspoň 2 dni nereaguj na telefonáty a sms.
Keď neodídeš, nebude si Ťa vážiť, keď odídeš má to ešte nejakú šancu. Ešte si nájdi nejakú babu, s ktorou budete tvoriť akože pár na FB. Nájdeš na webovej stránke www.jaspravim.sk.
Nech si nemyslí, aká je jedinečná a ukáž jej, kto nosí nohavice. Ona si k Tebe dovolí iba toľko, koľko si necháš. Prečo sa jej donekonečna ospravedlňuješ?
Ešte by bolo fajn, jej dať najavo nadriadenosť aj v posteli. Keď bola predtým zlá, a chce sa maznať, tak ju nechaj nech sa túli, ale ty jej to neopätuj, nechaj ju vyvinúť iniciatívu, keď povie, ako Ťa miluje, neodpovedz, že aj Ty, len povedz že ju chceš, ani po sexe sa s ňou veľa nemaznaj. A na druhý deň, keď nebude doma sa spakuj a choď a neozvi sa jej. Keď jej toto dokážeš urobiť, je možné, že sa spamätá a uvedomí si. Keď nie, svojími služobníckymi postojmi sa staráš o to, aby ten vzťah skončil, lebo si ťa neváži.
Perer_24 : Dopisal si, ze skoncila s ludmi v svojim okoli, presne to ma aj moja, nema normalnu kamaratku, na kazdej jej nieco vadilo, aj na mojich kamaratoch, Kolegine a kolegovia v praci su problemovi a neschopni,... ale im tie chyby nepovie, no ja si "zliznem" jej blbu naladu za kazdy problem v praci. .... Cize, to je taky typ cloveka....Bud to budes toolerovat, alebo....
Peter!_24: Tak ako som pisal, nevsimat si neragovat..., vypocuj si jej nadavky alebo vycitky, ale nereaguj na nic co ti vycita tiez Ty svojim hnevom. Ale to plati, len ak su jej vycitky neopravnene. Ak Ti vycita hnevom nieco, co si naozaj urobil, alebo robis opakovane podla nej zle , skus len napr. povedat. "Ano milacik , na buduce si dam na to pozor " a urobis to uz podla nej. Ale na to budes musiet potlacit svoje ego. Ako som, pisal ide o naladovu a manipulativnu osobu a tak sa musis prisposobit Ty, ak s nou chces vydrzat. Inak to budes mat po psychickej stranke tazke. Ak pridu deti, taktiez sa takto nevyspytatelne naladovo moze spravat k im. Taketo osoby sa snazia byt mile navonok a tak najviac "zla" sposobuju svojim najblizsim. Aj ta zmena hlasu, alebo pretvarka pri telefonovani co si pisal to potvrdzuje - to robi aj moja. Cize ide len o to, ako Ty po psychickej stranke, takyto vztah zvladnes.
Ďalšia vec že s veľa ľudmi úplne skončila niekedy aj pre banalne veci a ja sa bojím že sa to stane i mne. Keď jej poviem že sa trapim a ťažko to znášam tak nie aby sme to riešili a povie že ju u to mrzí a že už to znášať nebudem (odídem z bytu)
peter 50, ja by som to nenazvala naladova, to su ini ludia, co bez priciny sa im furt meni nalada; len prchka a lahko vznetliva.
niekto tu pise, ze manipulator, to neviem posudit ani u seba, len ma lahko vytacaju niektore veci a hned kricim. mozno je to dokonca hysteria, nie.
Práve že na začiatku bola úžasná, a správala sa ku mne veľmi dobre. Prejavovala lásku. Robí to aj teraz ale len keď je všetko ok a to je čím ďalej menej.
Peter a ako sa ku nej správať keď je v tej veľmi nahnevanej nálade? Ono keby raz za čas ale teraz ma posiela preč 2 krát denne. :(