Potrebujem súrne radu, rúca sa mi vzťah. S priateľkou sa poznáme rok cez spoločne záujmy. Spolu sme 2 mesiace a mesiac bývame spolu u nej. Ona je extrovert veľmi spoločenská, vie čo chce a ide si za tým, pre to ju nie každý má rád. Ja som tichý introvert mám veľa koníčkov a máme spoločné záujmy. V spoločnosti nových ľudí som pasívny. Na začiatku bola ku mne strašne dobrá, milujem ju a chcem byť už len s ňou. Ja mám 25 ona 22 a je to moja prvá láska a chcem aby bola aj posledná. Milujem ju strašne. Po mesiaci chodenia mi povedala že si veľmi praje aby sme bývali spolu. Nasťahoval som sa k nej v asi jej najťažšom období života, škola a problémy v rodine u nej vyvolávajú extrémny stres.
Na začiatku bolo všetko dobré, pomáhal som doma v čom si priala, som k nej milý, aj keď niekedy som tichší ale nikdy jej to pred tým nevadilo. Spoločné sme trávili úžasne víkendy. Poslednú dobu sa zmenila, za všetko ma kritizuje, všetko robím zle, že je ako moja mama, som neschopný, nič neviem. Je to asi 2 a pol týždňa čo sa veľmi zmenila, možno 3. Menia sa jej nálady strašne často. Stačí malý podnet z menej strany, stačí ak niečo naozaj banálne zbabrem a už mi to vyčíta a hnevá sa. Nevipnem monitor od Pc, dlhšie sa sprchujem , zabudnem na niečo. Už je zle. Ale po chvíli už sa opäť mazlime. Večer mi vyčíta že nešetrim elektrinu že zajtra sa mám vrátiť domov aj s vecami, po 20 minútach sa mazlime. Ráno niečo nemôže nájsť že je bordel. A už opäť to isté. Po polhodine všetko nájde a je opäť milá. Keď vidí že sa preto trápim aká ku mne je tak zas mám ísť domov že tam mi bude bez nej lepšie. Že sa malo rozprávam, že všetko kazim. Vždy ale po chvíli je milá a potom malý podnet a opäť. Začalo to pozvoľne sem tam bola na mňa zla. Teraz už sa to strieda extrémne často počas dňa. Veľmi ju ľúbim a nechcem ju stratiť, neviem ako by som to bez nej zvládol. Milujem ju. Čo nám robiť, ako sa k nej správať? Bojím sa že ju stratim. Keď sa na mňa hnevá a hovorí že už má doma u nej nechce, tak k ostatným ľuďom je normálna ak niekto zavolá. Neviem, nechápem čo sa to deje, som zúfalý. Ja viem nie som dokonalý, žil som len s rodičmi, toto je pre mňa nové ale snažím sa :(
Extrémne zmeny nálad u priateľky (urgentne)
tak vacsinou to tak byva, ze az ked zacnu spolu ludia byvat az vtedy vlastne pridu na to aky je ten druhy v skutocnosti, lebo ste spolu kazdu volnu chvilu, neviem ked ti to nevyhovuje tak sa zase odstahuj, rozidte sa
peter tato baba ta znici, je chora, mala by sa dat vysetrit
Peter 50 pozor aby sme sa nebavili o dvoch rôznych veciach.Ak k niekomu prechovávaš lásku vtedy ťa to nevyčerpáva.Je úctihodné ak dokážeme prijať partnera a ak vedome pracujeme na vzťahu napr aj tak ako si napísal.
Tiež som čítal knižky tipu ženy su z venuše a muži z marsu či veľmi podobného žânru kde je presne popìsané ako žena vníma niektoré veci a ako rozdielne chlap .Chápať veci nieje na škodu.Tiež mám nie mâlo odžité .Nič to ale nemení na fungovaní energii tak ako som to popísal .Ja netvrdím ,že ak sú medzi dvomi ľudmi nezhody že je to vždy to čo som napísal...Každý sme iný a nie každý pri každom cíti to istê.
Meridian : Ja s takou mazelkou zijem uz vyse 25 rokov, a je to prave naopak ako pises, cim dalej tym viac som sa staval odolnejsi voci tym jej hnevom a stale menej ich riesim. Este na zaciatku vztahu ked som bol vystaveny tym jej vybuchom hnevu ktore som nechapal, som si zaobstaral niekolko kniziek o povahach ludi a nakolko som ju nechcel stratit uvedomil som si, na základe info z knih, ze jedinym riesenim bude sa s takou povahou partnerky zmierit a to som urobil a beriem ju taku aka je.
Ano výmena názorov je vporiadku a komunikovať sa učíme celý život.
Dôležité je vedieť ovládať emócie.Zväčša si každý predstaví ,že ich má potláčať .....potláčaním samozrejme vzniká zasa nový problém.
Zdravotný ..na nás samotných.
Ovládanie emócii je dlhodobý proces ťažšie sa ovládajú emócie ak sa cítime previnilo alebo menejcenne poprípade mâme strach.
Zvládanie emócii ide ruka v ruke z uvedomením.
Meridian a ak by doslo k vymene nazorov o nejakom probleme v klude, tak je to v poriadku?
takaista ako si to myslela?
Veď jasné ,že ludia sa nehádajú zo zámerom načerpať energiu...
Že výmena názorov je ich spôsob ako chcú toho druhého presvädčiť o svojej pravde......atď povahové nezhody atď...Navyše toto je zase odvetvie zrkadlenia ,kedy ak prídeme do nezhody z niekým je to naša projekcia ,projekcia našeho vnútra kedy nás situácia ,ktorá je mimochodom zrkadlením nás samotných núti zamýšľať sa nad sebou samými a hľadať riešenie pre zmenu nás nie človeka ,ktorý to akože spôsobil....Lebo ludia nám len projektujú čo ešte musíme na sebe zmeniť je to podnet na zmenu nás nie ich.Ak to nepochopíme situácia sa opakuje ......Ak si sa stratila asi som to poňal priveľmi filozoficky prepáč,ale pre mňa je to normálna vec....
swistica...
Ten kto toto robí robí to preto ,lebo nevie inak načerpat energiu .Buď málo ,alebo vôbec.!
O tom ,že človek je živý nielen z jedla rozoberať nebude lebo to by nestačilo ani 100 príspevkov.
Na podvedomej úrovni ludia prestávajú postupne prijímať energiu živú z prírody, slnka,atď a uchylujú sa (lebo je to ľahšie)k odoberaniu si energie navzájom.Vidíme to v kolektívoch kde stâle tie isté "fúrie"často chodia za tými istými ľudmi a nabíjajú sa .!Stalo sa to spoločenským športom.Začína to oveľa skôr ako človek sklamaný,zlomený uzatvorí v sebe srdcovú čakru aby mu nikto už viac neublížil.Potom prestane lásku dávať ,ale netușí ,že keď sa uzatvoril smerom von uzavrel sa aj dnu.Ano nájde si zopár dobrých známych môže to byť človek spoločenský veselí ,ale necháva pustenú uzdu svojmu kritizovaniu,posudzovaniu dokonca emócia strachu mâ veľmi silný energ.náboj...strach vycítia aj zvieratâ .Takže ked niekoho pokritizujem pohádam sa jemu sa z nahronadených emócii spraví diera na aure a energia uniká....On ako pôvodca slúži ako prijímač tejto energie.Toto bol veľmi ľudový a zovšeobecnený popis a znie aj trošku rozprâvkovo,ale naozaj to tak je.
Meridian, mozno pri niektorych hadkach to je takto o energii, ale povedala by som, ze nie pri vsetkych.
Peter50 áno súhlasím ,len je otázne dokedy .
Časom sa energetický obal (aura)obete otvorí už len pri malom náznaku ....už len keď dotyčná osoba vstúpi do miestnosti atď...
Dá sa takto fungovať ,ale musí tam byť veľmi silné puto z predchádzajúceho obdobia vtedy obeť cíti potrebu dlhu ,alebo v prípade pomyslenej pupočnej šnúry matka vs.dieťa vtedy ale to už veľmi odbočujem ,ale ano ,ale vtedy sa "obaja" brzdia vo vývoji.......ak nerozumieš nerieš...!