Manipulátor alebo čo je to za správanie?

Príspevok v téme: Manipulátor alebo čo je to za správanie?
Era333

Prečo je to s vami mužmi niekedy tak ťažké a prečo ste niekedy tak užasní. S mojim som sa potrebovala porozprávať o jednej veci, ktorú mi vyviedol už dávno. Hoci sme sa o nej čiastočne rozprávali, stále tú vec (scénu), čo mi spravil, som mala pred očami a potrebovala som to uzavrieť, lebo ma to už nejaký ten čas ťaží. Len vraj, vy muži, nemáte radi, keď my ženy riešime minulosť, ale mňa to ťaží...a mala som voči tomu veľa otázok. Tak som s tým začala, pekne pokojne, milo. Môj to nechcel rozoberať. On to nechce, že to nemám riešiť. Cítila som sa hrozne, vôbec ma nevnímal, vôbec nevnímal moje pocity, potreby. On svoje, ja svoje, že fakt sa potrebujem o tom s ním porozprávať. Znova som mu povedala, že ma to ťaží a nebudem to riešiť s kamarátkami, ale je to vec, ktorú potrebujem vyriešiť s ním, nech mi je prosím oporou. Nechcel. On minulosť nebude rozoberať, v žiadnom prípade! Cítila som sa ako keby mi bodol niekto mečom do hrude. Skríkla som, áno, kričala som po ňom, dostala som nervy, že ako to chce ďalej, že treba sa rozprávať o všetkom, o pozitívnom aj o negatívnom. Začal on kričať na mňa. To som už radšej čušala. Dopadlo to tak, že zúril, doslova zúril, dokonca aj nadával, že ja som ho vyprovokovala, že ja som tá najhoršia. A tá jeho reakcia? Odišiel. Toto sa smie??? Odchádzať, keď sa má prebrať nejaký problém? To sme vám dobré, len keď je všetko dobré!? Musela som ho doslova prosiť, aby sa vrátil. Hrozne ponižujúce. Potom sa vrátil, po proseniach, ale potom ďalšie hodiny s ním nebolo reč. No bolo mi to treba rozoberať vec, ktorá ma už dlho ťaží? Vlastne načo máme tích partnerov, nabudúce asi zavolám do parlamentu, možno tam mi skôr poradia. Je toto podla vás v norme, aby som pred partnerom nemohla rozprávať otvorene o svojich pocitoch, o tom čo mi vyviedol, hoci aj pred rokom, a prebrať to a spýtať sa prečo a už to uzavrieť? Kde je tá podpora? A je to normálne odchádzať od partnera a potom ja sa musím doslova ponižovať a prosiť ho aby sa vrátil... a pritom ak by nebolo tejto jeho prchkosti a utekania od rôznych debát, je to s ním fajn.

Nam

Je to s tými chlapmi ťažké... Ja som s mojim skoro 3 roky a (zatiaľ) manipulatívny nie je vôbec, ALE všímam si, aj z toho čo počúvam od iných báb, že chlapi sú akísi citliví na minulosť! Oni nechápu, že my ženy nad vecami vo všeobecnosti uvažujeme oveľa viac, nedokážeme to len tak vypustiť. A čím dlhšie na to myslíme, tým nás to viac ťaží... A k tomu manipulátorstvu, podľa mňa by si ho nemala "rozmaznávať" tým, že budeš ponižovať samú seba. Teraz to nemyslím v žiadnom feministickom význame - skôr ide o to, že keď sa kvôli nemu trápiš, on sa vytočí, odíde, zvalí to na teda, a ty ho ešte prosíš, aby sa vrátil, akurát to lahodí jeho egu... Ani sa nenazdáš a z každej hádky budeš obvinená ty, ešte sa aj ty začneš obdivovať... A to nie je dobré pre budúcnosť vášho vzťahu... Keď je to nepopierateľne jeho chyba, neustupuj, veď on vychladne :)

SimonaK33

Nedaj sa zmanipulovat tymito taraninami, co ti tu radia.Tvoj muz si proste nechce priznat chybu, preto sa nastval a odisiel- ty si za nim doliezala, tak si vlastne uznala, ze si nekonala spravne a on ma pravdu. Vies, keby ta mal rad, tak sa ti ospravedlni.Co ti tu radia ine zenske, ze zatni zuby a nic neocakavaj je hovadina.Vo vztahu vsetci robime chyby a ospravedlnit sa a odpustit je zaklad dlhodobej sudrznosti.Ked sa on dlho hneva, je to jeho problem, nema vyriesene veci a teba bude trestat buchanim po stole a vyhraznymi odchodmi.Lenze ked sa ty citis ublizena, jedneho dna pretecie pohar a uz ho volat spat nebudes Neverim, ze vam to dlho vydrzi.Mala som jedneho co buchal pastou po stole, ked nemal sex a rychlo som od neho zutekala. A Na zaver posledna otazka- z tvojej strany vsetko v poriadku, nema on tazke srdce na teba v nicom?

Kaja_555

Ahoj Era333 takže k Tvojmu príspevku iné som ani nečitala . Chcela som len povedať že tento Tvoj príspevok je úplne totálne akoby som o sebe počula a čítala . Proste presne aj mne sa stalo že kedysi pred rokom mi moj priatel urobil jednu vec čo ma veľmi zranila a ublížilo mi to (no bolo ich viacej akože ) ale túto jednu konkrétnu vec som chcela s nim po čase prebrat že prečo to urobil a pod. no a jeho reakcia bola asi taká že začal po mne ziapat že on sa so mnou nebude už nikdy bavit o minulosti že a zacal trieskať rukou po stole a obracat skutočnosti na iné . Dovod prečo som začala opat túto temu s nim aj po roku bol ten že on mne začal prvý vykrikovat jednu vec a milion dalších a ja som mu začala teda túto spomínanú vec vykrikovat že nech mi to vysvetlí a on išiel totálne do nepríčetna . čiže z toho vyplýva že ten moj je manipulátor a on može mi vykrikovať rozne veci s minulosti ale ja jemu nie a ani sa o nim nikdy nechce bavit a uplne je agresívny s toho . Proste celé zle . Ten moj mi vykrikuje úplne hlúposti a som z toho vela krát smutná a rovnako sa nechce bavit o veciach v ktorým viem s istotou povedať že mi v nich kedysi klamal . A je toho veeľmi veľa čo mi on urobil a celý vzťah moj je celkovo divný a viem že by bolo najlepšie ho ukončiť :(( teda v mojom prípade no a v tom Tvojom teda dufam že to nieje až také zlé ale áno je to manipulatívny typ . lebo ked nikoho dačo trápi tak by sa s Tebou mal o tom porozprávať a vyriešiť si to pretože toto potom nikdy nebude úplne uzavreté a bude ťa to hnevať stále . áno manipuluje Tebou jasné aby si nezačala tú tému vobec tak radšej odíde lebo vie že ho budeš prosiť ešte aj aby sa vrátil . Nemá dobrú povahu podla mna :( Ja by som ho teda nikdy neprosila aby sa vrátil srala by som mu na hlavu :/ no máme to ťažké ... Aj ja lebo neviem čo robiť a zrejme aj Ty to máš ťažké v tomto ale aj tak si myslím že by sme sa mali s takýmito frajermi rozísť lebo dalej to bude len horšie a horšie :/ a kolko vlastne máte rokov ?

SofiaElla

ahjaj, úprimne, ja vychádzam najmä zo skúseností a hlavne tých mojich kamošiek. Oni toho narozprávali... Tak podľa autorky sa jej partner neospravedlnil. Ale potom to nie je dôvod a téma na fórum, ale na priamu konfrontáciu partnera. Ja, samozrejme, neviem, aká je autorka ako človek, len mi jej príspevok a reakcia úplne do bodky pripomenuli správanie a reakcie tých mojich kamošiek. Ja osobne takéto "povahové typy" nedokážem pochopiť a ani s nimi nijako súcitiť. Ahjaj, ale som úprimne rada, že tu na tomto fóre prispievaš, ja si fakt veľmi rada prečítam tvoje názory (a možno sa aj ja raz tou svojou "empatiou" dostanem na tvoj level), ale zatiaľ ťa len veľmi rada čítam a hlavne vnímam. Myslím, že ty máš oveľa zrelšie názory ako ja, ale ja zas možno mám viac skúseností v oblastiach, kde ty ich nemáš. Asi tak nejako to vidím ja :)

ahjajjaj

aj ja si vážim Tvoje príspevky sofia ella. Na to, aby sme sa mali radi a vážili si jedna druhú nemusíme mať vždy vo všetkom rovnaký názor. Autorka tu uviedla, že ju veľmi zranil a neospravedlnil sa. Možno ho to nenapadlo, alebo nevedel, že sa to dá tak jednoducho riešiť. Zhodnime sa na tom, že nemá zmysel, aby si to s ním znova prediskutovala, nebude ochotný. Autorke len popriať silu ísť ďalej a nechať minulosť minulosťou.

SofiaElla

ahjaj, myslím, že milujúci chlap dokáže povedať "prepáč", aspoň ja mám také skúsenosti. Neviem, o čo išlo, ale Era mi skôr pripadá ako nekonečná analytička svojich emócií a problémov, ktoré nikto (ani ona) nechápe a tak hľadá presne ľudí, ktorí jej vo všetkom pritakajú. Dúfam, ahjaj, že som sa ťa nejako nedotkla, pretože, ja si tvoje príspevky veľmi rada prečítam, hoci nie s každým súhlasím.

ahjajjaj

autorke tu išlo o absenciu ľudského prepáč zo strany jej priateľa. Myslím, že slovko prepáč končí akékoľvek jalové debaty a prečo a vysvetlenia a rieši bolesť na duši. Ona ho nedostala. Ale ako tu niekto napísal, nie každý je dostatočne zrelý na to, aby to prepáč dokázal povedať.

mylady

On to považuje za vybavené. Zmier sa s tým. Ak ho milujes. Urob si volny cas s kamoškami a na chvilu vypni vas vztah. Nechaj sa nim trochu dobyjat, nech si chlap nie je tebou taky istý. Chod von, bav sa. Nerieš jeho, ale seba. Dopraj si daco pekné, obdar sa. Ak si silná a dokazes sa zriect ega tak zatni zuby nech si nemyslí ze si jeho otrok. Respektuj jeho zelanie. Mozno ti to niekedy vysvetli ale najlepšie nemat ziadne očakávania....V nicom.