Prečo je to s vami mužmi niekedy tak ťažké a prečo ste niekedy tak užasní. S mojim som sa potrebovala porozprávať o jednej veci, ktorú mi vyviedol už dávno. Hoci sme sa o nej čiastočne rozprávali, stále tú vec (scénu), čo mi spravil, som mala pred očami a potrebovala som to uzavrieť, lebo ma to už nejaký ten čas ťaží. Len vraj, vy muži, nemáte radi, keď my ženy riešime minulosť, ale mňa to ťaží...a mala som voči tomu veľa otázok. Tak som s tým začala, pekne pokojne, milo. Môj to nechcel rozoberať. On to nechce, že to nemám riešiť. Cítila som sa hrozne, vôbec ma nevnímal, vôbec nevnímal moje pocity, potreby. On svoje, ja svoje, že fakt sa potrebujem o tom s ním porozprávať. Znova som mu povedala, že ma to ťaží a nebudem to riešiť s kamarátkami, ale je to vec, ktorú potrebujem vyriešiť s ním, nech mi je prosím oporou. Nechcel. On minulosť nebude rozoberať, v žiadnom prípade! Cítila som sa ako keby mi bodol niekto mečom do hrude. Skríkla som, áno, kričala som po ňom, dostala som nervy, že ako to chce ďalej, že treba sa rozprávať o všetkom, o pozitívnom aj o negatívnom. Začal on kričať na mňa. To som už radšej čušala. Dopadlo to tak, že zúril, doslova zúril, dokonca aj nadával, že ja som ho vyprovokovala, že ja som tá najhoršia. A tá jeho reakcia? Odišiel. Toto sa smie??? Odchádzať, keď sa má prebrať nejaký problém? To sme vám dobré, len keď je všetko dobré!? Musela som ho doslova prosiť, aby sa vrátil. Hrozne ponižujúce. Potom sa vrátil, po proseniach, ale potom ďalšie hodiny s ním nebolo reč. No bolo mi to treba rozoberať vec, ktorá ma už dlho ťaží? Vlastne načo máme tích partnerov, nabudúce asi zavolám do parlamentu, možno tam mi skôr poradia. Je toto podla vás v norme, aby som pred partnerom nemohla rozprávať otvorene o svojich pocitoch, o tom čo mi vyviedol, hoci aj pred rokom, a prebrať to a spýtať sa prečo a už to uzavrieť? Kde je tá podpora? A je to normálne odchádzať od partnera a potom ja sa musím doslova ponižovať a prosiť ho aby sa vrátil... a pritom ak by nebolo tejto jeho prchkosti a utekania od rôznych debát, je to s ním fajn.
Manipulátor alebo čo je to za správanie?
Era,
skor sme si vsimli, ze ked sem da niekto iny prispevok, ako ti vyhovuje, tak sa snazis zahovarat, alebo zhodit daneho diskutujuceho. Viaceri ti to sem jasne napisali. Skus este popracovat na citani s porozumenim. Teda okrem toho ze nevies diskutovat a pises len veci, ktore ti vyhovuju a nie tie, ktore su pre riesenie daneho problemu podstatne.
era: keď ste sa o tej scéne, čo ti priateľ urobil už čiastočne rozprávali a riešili, priateľ ju zrejme už oľutoval a preto sa k tomu nechce vracať. Človek nerád myslí na zlé veci. Ty si to chcela riešiť preto, lebo si mu celkom neodpustila.
Asi treba vedieť viac odpúšťať. Asi sa treba pozerať viac dopredu a nevŕtať sa v tom, čo sa už zmeniť nedá. To je také životné nastavenie človeka. Možno si viac citlivá, ako je priemer, a pripúšťaš si veci viac - je to na škodu. Život je príliš krátky a krásny, aby sme filozofovali a podrobne rozoberali, čo nás trápi. Tie detaily nie sú až tak dôležité, aby sme sa kvôli nim zožierali. Ale to sem hádžem myšlienky len tak, neviem, čo bolo presne vo veci, preto sa ťažko objektívne vyjadriť.
Ved toto,tiez pozeram,ze co to pise prezyvka s nazvom Klapo. Hned som to zaregistrovala. Zial, taketo spravanie viem vycitit, pretoze aj moj drahy ma niekedy podobne spravanie. Asi fakt, ma Klapo fakt nejaky problem. Ale ja len dufam,ze nebude sa tato tema krutit okolo neho (ako aj v inych prispevkoch), kde vacsinou bud útočí na inych alebo sa brani a vobec nerieši podstatu problemov prispievatelov. A potom dana tema, ma zbytocne vela "od veci" prispevkov. Aj vy ste si to vsimli?
Petroneta,
Je vidiet,ze si skusana, vnimava zienka a vies to trefne opisat. Presne tak, svojho muza som nechcela ohovarat, preto som písala vo všeobecnosti a toto forum mi pride ako anonymne vyrozpravanie sa pred ludmi,ktori mozno maju podobne problemy, bez toho aby sa ohovaralo pred najblizsimi.
Autorka pise, ze uz sa na danu temu spolu bavili. On to povazoval za uzavrete, ona nie. On sa opakovane odmieta v teme vrtat a vracat sa k nej, ona ma tuto potrebu.
Nie je to teda predpojatost.
ahjaj,
nemam dovod , preco by som ta mal urazat za nazor. Ziadny tam nie je.
"Rozdiel je v tom, ze kym zeny (mozno, ze nie vsetky) hladaju nejake vnutorne, sebecke, uspokojenie svojej mysle (ze pri nejakej situacii nestratili ani stipku zo svojho imidzu, ktory predstieraju) "
predpojatosť.
klapo, a kľudne ma začni urážať a vynadaj za názor.
slobodné mačiatko: súhlasím.
Myslim, ze maciatko to zhodnotilo dobre. Rozdiel je v tom, ze kym zeny (mozno, ze nie vsetky) hladaju nejake vnutorne, sebecke, uspokojenie svojej mysle (ze pri nejakej situacii nestratili ani stipku zo svojho imidzu, ktory predstieraju) , tak muzi povazuju problem za vyrieseny a akekolvek vracanie sa k nemu je pre nich nepodstatne, nelogicke, otravne a znechucujuce.
Na muzoch si vazim schopnost rychlo, jasne, vecne, logicky a bez emocii riesit problem.
klapo: mám pocit, že si si generalizoval moje slová o nebohom manželovi, že neriešil problémy.
"Aj ked tie jeho "ine" kvality museli byt teda riadne, ked prevazili to, ze neriesil problemy."
on neriešil také problémy, keď niekomu niečo hrubo povedal, alebo nereagoval tak, ako mal. Ale inak sme problémy, ktoré prinášal každodenný život samozrejme spolu riešili.
Tak ak máte nejaký problém treba ho riešiť a ak on nerieši tak buď to prijmeš alebo ak to pre teba je veľký problém tak odíď od neho. Ľudia sa nemenia. A nezmeníš ho ani ty, a ak niekto niečo nechce nebude to robiť...