Manipulátor alebo čo je to za správanie?

Príspevok v téme: Manipulátor alebo čo je to za správanie?
Era333

Prečo je to s vami mužmi niekedy tak ťažké a prečo ste niekedy tak užasní. S mojim som sa potrebovala porozprávať o jednej veci, ktorú mi vyviedol už dávno. Hoci sme sa o nej čiastočne rozprávali, stále tú vec (scénu), čo mi spravil, som mala pred očami a potrebovala som to uzavrieť, lebo ma to už nejaký ten čas ťaží. Len vraj, vy muži, nemáte radi, keď my ženy riešime minulosť, ale mňa to ťaží...a mala som voči tomu veľa otázok. Tak som s tým začala, pekne pokojne, milo. Môj to nechcel rozoberať. On to nechce, že to nemám riešiť. Cítila som sa hrozne, vôbec ma nevnímal, vôbec nevnímal moje pocity, potreby. On svoje, ja svoje, že fakt sa potrebujem o tom s ním porozprávať. Znova som mu povedala, že ma to ťaží a nebudem to riešiť s kamarátkami, ale je to vec, ktorú potrebujem vyriešiť s ním, nech mi je prosím oporou. Nechcel. On minulosť nebude rozoberať, v žiadnom prípade! Cítila som sa ako keby mi bodol niekto mečom do hrude. Skríkla som, áno, kričala som po ňom, dostala som nervy, že ako to chce ďalej, že treba sa rozprávať o všetkom, o pozitívnom aj o negatívnom. Začal on kričať na mňa. To som už radšej čušala. Dopadlo to tak, že zúril, doslova zúril, dokonca aj nadával, že ja som ho vyprovokovala, že ja som tá najhoršia. A tá jeho reakcia? Odišiel. Toto sa smie??? Odchádzať, keď sa má prebrať nejaký problém? To sme vám dobré, len keď je všetko dobré!? Musela som ho doslova prosiť, aby sa vrátil. Hrozne ponižujúce. Potom sa vrátil, po proseniach, ale potom ďalšie hodiny s ním nebolo reč. No bolo mi to treba rozoberať vec, ktorá ma už dlho ťaží? Vlastne načo máme tích partnerov, nabudúce asi zavolám do parlamentu, možno tam mi skôr poradia. Je toto podla vás v norme, aby som pred partnerom nemohla rozprávať otvorene o svojich pocitoch, o tom čo mi vyviedol, hoci aj pred rokom, a prebrať to a spýtať sa prečo a už to uzavrieť? Kde je tá podpora? A je to normálne odchádzať od partnera a potom ja sa musím doslova ponižovať a prosiť ho aby sa vrátil... a pritom ak by nebolo tejto jeho prchkosti a utekania od rôznych debát, je to s ním fajn.

Era333

Erro,

ďakujem Ti za komentár, ale skús si to lepšie prečítať, čo som písala. Určite to nebola lacná téma typu ako je ohováranie a pribratie, to fakt neriešim. Je to niečo, čím mi dávnejšie ublížil a ja som to s ním potrebovala prebrať.
A ďalej, povedala som mu to jemne, len keď som videla, že to čo mu hovorím neberie vážne, tak som zvýšila hlas.
K tomu sťažovaniu. Toto fórum funguje na to, aby sa tu človek mohol opýtať na názor.

Erro

Podla mna si skor manipulatorka ty. Naco sa bavis na temy o ktorych vies, ze chlapa rozzuria. Vies kolko chlapov sa radsej so zenou nebavi na temy ako - pribrala si, minas prachy na blbosti, ohovaras inych ludi a pod.? Ty vies, ze radsej utecie, cize musis byt fakt neprijemna, ked sa k tomu uchyli. Si asi taliansky typ. Po case to kazdeho chlapa prestane s tebou bavit a ked uz nebudes fyzicky pritazliva, ostanes sama. Ja na tej mojej ocenujem, ze mi vie aj zle veci povedat tak, ze z toho nemam zly pocit a stale sa citim ako chlap. Vies mi chlapi nemame take city ako zeny a ked chceme, tak tu zenu dosliva psychicky uplne znicime, dokaze to kazdy chlap, ale drviva vacsina z nas to nerobi. Zle dopadnes, ak sa nad sebou nezamyslis a neupravis svoje spravanie. A stazujes sa tu cudzim ludom, co je tiez ubohe, navyse bez pohladu tvojho chlapa na celu vec. Mozno kebyze povie on, co si o tom vsetkom mysli, tak by ta tu vsetci odsudili za to aka si....

Era333

Inokedy sa správa ku mne ako ku dáme, inokedy, keď ho niečo rozzúri, mám strach. Zúri, a jeho typická reakcia je útek. Je veľmi vzťahovačný. Človek mu fakt niekedy nemôže hocičo povedať. A "ťuťko" nie, ten by nebol na moju povahu, ja potrebujem v niektorích veciach dominantného muža a v niektorích som zase ja. ;)

ahjajjaj

"Musela som ho doslova prosiť, aby sa vrátil."
nemusela si. Môžeš si nájsť takého partnera, s ktorým komunikácia funguje. Dobrá komunikácia o dobrom aj zlom je základ vzťahu. Bez nej dobrý vzťah mať nebudeš. A ver, že sú takí muži, s ktorými to ide.