Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manipulátor alebo čo je to za správanie?

Príspevok v téme: Manipulátor alebo čo je to za správanie?
Era333

Prečo je to s vami mužmi niekedy tak ťažké a prečo ste niekedy tak užasní. S mojim som sa potrebovala porozprávať o jednej veci, ktorú mi vyviedol už dávno. Hoci sme sa o nej čiastočne rozprávali, stále tú vec (scénu), čo mi spravil, som mala pred očami a potrebovala som to uzavrieť, lebo ma to už nejaký ten čas ťaží. Len vraj, vy muži, nemáte radi, keď my ženy riešime minulosť, ale mňa to ťaží...a mala som voči tomu veľa otázok. Tak som s tým začala, pekne pokojne, milo. Môj to nechcel rozoberať. On to nechce, že to nemám riešiť. Cítila som sa hrozne, vôbec ma nevnímal, vôbec nevnímal moje pocity, potreby. On svoje, ja svoje, že fakt sa potrebujem o tom s ním porozprávať. Znova som mu povedala, že ma to ťaží a nebudem to riešiť s kamarátkami, ale je to vec, ktorú potrebujem vyriešiť s ním, nech mi je prosím oporou. Nechcel. On minulosť nebude rozoberať, v žiadnom prípade! Cítila som sa ako keby mi bodol niekto mečom do hrude. Skríkla som, áno, kričala som po ňom, dostala som nervy, že ako to chce ďalej, že treba sa rozprávať o všetkom, o pozitívnom aj o negatívnom. Začal on kričať na mňa. To som už radšej čušala. Dopadlo to tak, že zúril, doslova zúril, dokonca aj nadával, že ja som ho vyprovokovala, že ja som tá najhoršia. A tá jeho reakcia? Odišiel. Toto sa smie??? Odchádzať, keď sa má prebrať nejaký problém? To sme vám dobré, len keď je všetko dobré!? Musela som ho doslova prosiť, aby sa vrátil. Hrozne ponižujúce. Potom sa vrátil, po proseniach, ale potom ďalšie hodiny s ním nebolo reč. No bolo mi to treba rozoberať vec, ktorá ma už dlho ťaží? Vlastne načo máme tích partnerov, nabudúce asi zavolám do parlamentu, možno tam mi skôr poradia. Je toto podla vás v norme, aby som pred partnerom nemohla rozprávať otvorene o svojich pocitoch, o tom čo mi vyviedol, hoci aj pred rokom, a prebrať to a spýtať sa prečo a už to uzavrieť? Kde je tá podpora? A je to normálne odchádzať od partnera a potom ja sa musím doslova ponižovať a prosiť ho aby sa vrátil... a pritom ak by nebolo tejto jeho prchkosti a utekania od rôznych debát, je to s ním fajn.

Bbb_j

Ja som rada, že si to čo sa týka klapa niekto všimol. Čítala som ho vo viacerých príspevkov, kde vyslovene arogantne útočí na prispievateľov, od ktorých keby sa samozrejme zamyslel, by sa mal čo naučiť. Z jeho príspevkov srší totálna arogancia najmä voči ženám. zároveň nepríjemne ironický.Súdny človek pochopí prečo to tak asi je.
Bohužiaľ neschopný sa zamyslieť sám nad sebou. Keďže si vytvoril "imidž" taký aký má, pochybujem, že ho vôbec niekto rešpektuje. Hoci neviem, či o to tu vôbec ide.
Nanajvýš tí mladí chlapci, ktorí tu omieľajú stále tie svoje veci dookola...

klapo

petroneta,

zle si vsimas. Autorka temy utoci a ohovara svojho partnera na verejnom fore, ako aj vsetkych muzov, lebo si tu potrebuje vyriesit nejaky komplex. A to len preto, ze nechcel nieco uzatvarat akurat prave vtedy, ked to ona chcela. Ja som len skonstatoval fakty. Autorka sa tu "odhalila" a "zautocila" na seba sama.

Ak neznesies pravdu, a nevies komunikovat, tak si vztah nehladaj, lebo budes len nejakemu muyovi zbytocne otravovat zivot.

petroneta

klapo, viackrát som si všimla, že tu útočíš na autora témy, nielen tu, aj inde, proste útok na iného diskutujúceho, bez toho, aby si sa vyjadril k problému ako takému. Robíš to spoločensky neprijateľne a bez znalosti hlbších súvislostí. Máš veľmi trefný nick: klapo. Takže trochu sklapni.
Tu si autorka potrebovala vysvetliť s priateľom niečo, čo ju trápilo a čo jej on spôsobil a jej priateľ sa o tom odmietol rozprávať. Zatiaľ Ti docvakuje? Áno? Nie?
Tak ako sem prichádzajú Tvoje hnusné a sprosté obviňovania? Čo si tu vylievaš nejaké svoje mindráky a hnev na ženy? Aký to má súvis s témou? Fórum je zadarmo, ale Ty by si na svoje výlevy potreboval plateného psychoterapeuta. Platil by si mu, aby si Ťa vypočul a možno by si bol tým pádom pre okolie trochu normálnejší.

klapo

Era,

mylis sa. Tvoja povaha sa da zistit uz z jedneho prispevku. Nie je na to treba citat celu diskusiu. To , co si myslis, ze je tvoja povaha su len sra.ky v tvojej hlave o ktorych si myslis, ze je ich povinny tvoj partner riesit a uzatvarat.

Era333

Klapo,

jednoznačne si moju povahu odhalil vďaka 5-tim príspevkom, ktoré som pridala. Gratulujem! Môžeš sa prirovnať k Jungovi.

P.S.: venuj sa, prosím ťa tej Tvojej imaginárnej priateľke. Určite je to strata času odpisovaním na môj príspevok. Ďakujem za pochopenie.

klapo

Era,

zahovaranim to nevyriesis. Ani tym, ze tu zrazu zacnes vyzdvihovat jeho stranky. Tvoja povaha bola uspesne odhalena :-)

P.S. Prazradila si sa tym, ze teba jeho pocity nezaujimaju, ale jeho tvoje musia.

Era333

Petroneta,

áno, v tomto máš pravdu. si empatická a to je pekné. určite sa cítil trápne a pre mňa to bolo zraňujúce. mňa len štve, že o hocičom sa s ním dá dobre pokecať, len keď príde na také vážnejšie témy, predovšetkým, čo sa týkajú pocitov, ktoré sa mu nevidia, tak "prchkne" a uteká (od debaty).

Klapo,

zrejme nemáš partnerku, čo? ;)

klapo

Era,

Ero ma pravdu. Manipulatorka si ty. Chces aby sme posudzovali tvojho partnera na zaklade toho, ze si ty chcela nieco uzavriet, ale nenapises co konkretne, co je podstata vaseho problemu a na zaklade coho by sa dalo usudit , kto sa mal ako zachovat.. Automaticky tym chces ostatnym nanutit, ze tvoj partner, dufam, ze uz teraz byvaly , ze mu das pokoj, nie je ochotny riesiit tvoje uzatvranie mozgu, ci mysle, ci co to chces vlastne uzatvarat. Pises len o svojich potrebach a pocitoch.
Povazujes za ponizujuce svojho partnera o nieco prosit, co znamena, ze nie si pra vztah ochotna prakticky nic urobit a len tvoj partner je povinny ti nieco vysvetlovat, uzatvarat tvoje mentalne rozpolozenia a dbat o tvoje mentalne blaho.

petroneta

to vieš, pchať nos do osieho hniezda. Chcieť vysvetlenie vo veciach, na ktoré si nechce spomínať, na ktoré nechce myslieť, lebo sa cíti trápne. Určite mu je už ľúto, že Ti ublížil, len Ti to nevie ako povedať, muži nie sú tak empatickí a nevedia nájsť vhodné slová, radšej zbabelo utečú.