Ahojte, mám takú otázku, budem rada keď mi napíšete svoje postrehy, prípadne poradíte :)
Mám vyštudovanú strednú školu s maturitou, konkrétne Obchodnú akadémiu. Škola k ničomu, ale absolventi by sa mali uplatniť ako asistentka, referentka, sekretárka... Neuplatnila som sa. Po skončení školy som bola šokovaná realitou na Slovensku. Zostala mi iba práca vo výrobe na smeny alebo práca predavačky. Nastúpila som na absolventskú prax do dopravej spoločnosti. Skúsenosť dobrá, akurát mi tu prax vôbec nikto nebral do úvahy. Po dlhom uvažovaní som sa rozhodla odísť do anglicka. Bol rok 2012. Začala som samozrejme s menej kvalifikovanými prácami, neskôr som sa pracovala v kancelárii pre pizzeriu. Výborne som sa zdokonalila v anglickom jazyku. Život tam bol fajn, peniaze tiež. Ale.. chýbala mi rodina, priatelia, ale kvôli nim som sa pred pol rokom vrátila naspäť. Začala som si hľadať prácu na Slovensku, no mám pocit, že sa tu nič nezmenilo. Fejkové pohovory, rodinkárstvo, poslala som veľmi veľa životopis, vo väčšine prípadov sa neozvali. Znova mi zostáva len práca v obchode za pokladňou alebo výroba. Mám 27 rokov. Budúci rok mám v pláne podať si prihlášu na VŠ - ošetrovateľstvo. Premýšľam či sa vrátiť späť do zahraničia alebo sa zamestnať tu a popri práci hľadať niečo lepšie. Čo si myslíte Vy? Mali ste podobný problém? Ako ste to vyriešili?
Slovensko alebo zahraničie?
No vidis, ze to ide aj konstruktivne. Stres a zlost zazivame vsetci, len je velmi dolezite akym sposobom sa s tym vysporiadavame. Ale ak nemas zaujem, zbytocne to tu budem pisat.
Dik jax,
Aj tebe vsetko dobre.
Problem je ze ak by si cital prispevky od zaciatku tak prvy som neutocil ja.potom som uz bol vytoceny co sa priznavam (sorry) ale nebol som ja prvy.
Vyriesit Problem...asi to aj tak bude ze to tu balim,problem vyrieseny :)
Tak nech sa dari vsetkym bye
Debo uprimne ti prajem, aby ti to vyslo a aby si bol spokojny. A tiez aby si vyriesil aj tie ostatne problemy, ktore mas a kvoli ktorym neustale utocis. Peace
Choď von. Ja som v zahraničí už 11 rokov, neľutujem to, bolo to správne rozhodnutie. Na Slovensko chodím len pozrieť rodičov a súrodencov, stretnem sa s kamošmi, ale žiť by som tam veru už nedokázala. A nemám na mysli len financie. A k tej škole... pokiaľ nebudeš študovať medicínu, právo, alebo IT, bude Ti zbytočná a len stratíš kopu času.
Ahoj, ak Ti môžem poradiť určite zo Slovenska odíď. Nič sa tu bohužiaľ nezmenilo a neverím, že sa niekedy niečo zmení. Tiež som odišla do zaraničia a v zahraničí som sa vypracovala aj bez vysokej školy. Začala som s podradnými prácami, ale aj tie podradné práce sú tam omnoho viac zaplatené ako na SVK. Teraz študujem a to mám 33 rokov. Nikdy nie je neskoro.
Ano mal si pravdu,je to tym zivotopisom.
Ten isty cv som poslal cez vikend 18.5, (uz som bol vytoceny) v pondelok mi volali,utorok skype cez kameru v piatok min tyzden spiatocna hradena letenka na osobny pohovor,dnes telefonat ze do konca tyzdna mi zaslu pracovnu ponuku.jak som spominal ze ak do juna nic tak bye, mimochodom naposledy ako som sem pisal som mal 2x pohovor (uplny rekord! Som necakal ze vobec na sk budem nieco mat po 3mesiacoch a este ktomu 2 za tyzden!!!!) .ale kym sa mi vobec vyjadria a ci vobec,pockam este bud tyzden ci nieco z toho bude tu na sk.
Takze urcite mam vysoke ego,vysoke naroky,placem atd...
Tak dik za rozhovor tu na forume,ak ponuka bude dobra nevraciam sa najblisie 4roky (ak nic znova do toho nepride) aj tak zase vo volbach si znova luza na sk vyberie tak ,ze to pojde znova ,ale do este vacsej prdele...
Dik za pokec,hadam sa tu uz nestretneme ;)))
Take it easy bro.
Reagujeme, lebo sa ti snazime pomoct. Mozno blbo, tak si z toho jednoducho nic nevezmi. Ale vybuchujes uplne zbytocne. To neustale utocenie na nas, na personalistov a na cely svet ti absolutne nijak nepomoze.
Toto:
"asi by som sa neuchadzal na absolventske pozicie ked som robil 3roky fin managera nie?"
som pochopil tak, ze si uz vyssi level a preto sa o absolventske neuchadzas.
Ak sa uchadzas a ani ti neodpisu, asi bude problem v CV a motivacnom. Kolko si ich poslal? Skusal si dat CV aj personalym agenturam? Mas profil na linkedine?
Ja z vas uz nemozem...idem vazne off
Vsak som pisal ze som aplikoval aj na absolventske pozicie!!
Naozaj dik moc za rady pre absolventov.prist pripraveny na pohovor,obleceny,fotky na fb atd
Tak podobne reaguju aj personalisti,najmudrejsi na svete a nemaju ani sajnu o danej pozicii,navyse som pisal ze ma nikto ani na pohovor nevola,citajte s porozumenim,tak tie rady pre absolventov a co robit na pohovore (akom??) dakujem,v zivote som zmenil uz 4firmy a podla vsetkeho tak zrejme ste nic poriadne necitali co som pisal.
Ok nehajme to tak svoje som uz povedal,ked nic za 1,5 mesiaca tak padam.
Koncim svoju diskusiu dakujem za nazor a rady,chcem sa rozist v dobrom
,peace a vela stastia zelam vsetkym
pre Jax a Debo: Čistá pravda. Treba začať od seba. Ja sa snažím vždy hľadať chybu v sebe. Na pohovor musíš prísť pripravený, musíš poznať aspoň troška firmu, čomu sa venuje.. Treba prísť načas lebo neskorým príchodom sa zle zapíšeš. Dôležité je aj primerané oblečenie. Hlavne to ako pôsobíš, nesmieš tam prísť ako zbitý pes a s myšlienkami že ťa nevezmú, musíš pôsobiť sebaisto ale nie arogantne, usmievaj sa, buď pozitívne naladený, netvár sa pochmúrne. Nech je z Teba vidieť energia a chuť pracovať pre tú firmu. Vybaľ na nich čo všetko vieš, a ak by sa spýtali na niečo čo nevieš tak to obkecaj, napríklad že v tomto odborník nie si, ale rád sa učíš nové veci, rýchlo sa učíš.. hlavne si VER. Leb ver či nie, odrazí sa to na tebe. Veľa šťastia
Ja ti nepisem v zlom, netreba byt emotivny. Skusme to konstruktivne:
Pises, ze si robil fin.managera a nechces robit na absolventskych poziciach. To je ok a logicke. Ale zjavne nevies v CV a na pohovore o svojich kvalitach presvedcit.
Cize treba zistit preco a cim to je.
Aku ti dali spatnu vazbu?
Nerubes prilis vysoko s poziciami, na ktore sa hlasis?
Ake mas referencie? Daju sa overit? Nespravil si nejaky pruser? Si na FB a inych sietach? Si tam seriozny, alebo s hlavou v zachode? Atd atd.
Ono je jednoduche vraviet, ze vsetci su blazni, len ja som normalny (lietadlo). Ano moze to tak byt, ale vacsinou to byva skor naopak. A preto je jedina spravna cesta najskor si zistit, co robis sam zle, co mozes zmenit na sebe, svojom vystupovani, pristupe, CV atd. a az potom vinit svet.