Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
Tak teda, ani mi nenapdlo, že sladkosť môže mať takúto fajnú podobu.
.
Počúvajte ostatní : z tejto sladkosti sa NEPRIBERÁ ale CHUDNE!
.
Alterantíva, ešte nejakú fajnotu máš v rezerve? Lebo ak áno, sem s ňou!
Každý túži za BMI Inexom "ako jedna báseň" (len nie každému sa chce aj niečo pre to spraviť...hm)
Osladenie mojich dni, hmm. Milujem vecerne prechadzky /22.00-23.00/ s nasim psom a dvoma dcerami. Kedze su uz davno dospelacky, tych prechadzok je uz pomenej, ale ak 2-3x v tyzdni - to som stastna. To si rozpravame, nasmejeme, velmi zriedka aj pohadame o). Ocka nechavame uz roky doma, vlastne pred 13 rokmi nam to odmietal a teraz nepatri do partie, aspon nie v tomto case :o).
Destské piškótky papajú detičky mojich známych. Prakticky všetky majú alergiu. Tak reku skúsim, čo je to za dobrota.
Papajú aj biele rožteky, aj obľúbené kakavko, aj milečka ochutené od výmyslu sveta, aj sú krásne bucľaté...ale aj chodia po lekároch a po nemocniciach... :(
Tak aj by ma zaujímalo, Alternatíva, ak to teda nie je veľmi dôverné, ako si osladzuješ po troške život ty? : ))
Ja som vsadil na hudbu (teda okrem ovocia :)
Jaj, a ktoze to papa detske piskotky? A co biela muka v nich? Veru, aj ja ich hryziem, ked pride na mna ten nestastny deficit :D. Alebo siahnem po mede, co by bolo asi OK, az na tu opakovanu polievkovu lyzicu. Skusme si osladit kazdy den inak a to nemyslim ani na javorovy sirup :D. Takze pekny weekend vsetkym.
Ahojte :)
Alternatíva, na domácom PC som bol len dočasne. Vieš, vírusy vyčíňajú kade-tade, a hoci som dal PC liečiť, nevyličilo ho. Takže musím ísť po príčine a dať to celé preinštalovať. Na PC sa to dá...
Hnedý cukor je často biely ale zafarbený. Sú aj iné druhy, kus lepšie (trstinový...), ale vždy ide o vysoko koncentrovanú potravinu, na ktorú nie sú naše bunky stavané, takže len s citom. Ak budem mať domáci comp ok, môžeme sa ku tomu vrátiť.
Lillianka, skúsil som to aj ja. S minimom rafinovaného cukru. Potom som zistil, že viacero potravín je príšerne sladkých. Napr. aj VŠETKY DESTSTKÉ piškóty. Takže, ideme budovať chute na novo ? :)
Z-uzka, drž sa, len tú svoju známu veľmi neznič : ). Áno, sú aj nesladené detské výživy, ale je ich pomenej. Kým sa dá, treba vyberať. A keď sa nedá, aj tak : )
Pišta
Hehe, ja si kupovávam nesladené detské výživy, bez prídavku sacharózy a ani mi tam ten cukor nechýba, je to také kyslo sladkasté ako reálne ovocie.. Osvieži to a nepolepí ústa od toľkého cukru.. A chutí mi to viac :)) Ktorá to tá výživa je taká cukrovaná a nezdravá, aby som vedela, ktorú nemám kupovať. Ja si väčšinou kupujem výživy od Hamé..
Ozaj niekedy cez víkend by som chcela vypracovať už kompletný nejaký dvojtýždenný jedálniček pre tú kamošku, tak som sa chcela opýtať, či by som ti ho potom mohla nejako poslať a ty by si mi to mohol zhodnotiť a skomentovať.. Ak to teda ovšem nebude prekážať.. Ďakujem vopred, pekný slnečný dník, papa :-))
Cau Lilli, nikto mi tu neodpovedal, ze kde si sa "stratila". Super, dufam, ze sa posunie na lepsiu poziciu aj tema o dobrom starte do noveho dna :o).
Dobrý večer:)
Cukor, cukor, cukor,
Je všade a ničí bunky okysľuje organizmus aj naše múdre telo.
Z mojej skúsenosti viem , že ak prestanem postupne konzumovať sladkosti, postupne strácam na ne chuť a nahradím to všetko ovocím a zdravým cukrom, ktorý ovocie obsahuje
Alti AHOJ:)
Ahoj Pista, dufam, ze to si uz na domacom PC. Lebo inak by sme museli vymysliet temu pre workholikov :o). Takze biely cukor versus ten "tmavy"=nerafinovany. Co Ty na to? Mne sa to akosi nezda, zeby ten tmavy bol nasa spasa.
Náhodou sa mi dostala do rúk detska výživa pre miminká nad 3 a nad 8 mesiacov. Kombinácia mlieka, 3 ovocí, rôznych prídavkov, a cukor, cukor a ešte raz cukor + 4 zložky (ne)nasýtebných mastných kyselín.
Myslím, že tu kdesi začínajú naše trable s váhou. Od malička nás potravinársky priemysel presviedča, že potebujeme biely cukor. Každý deń, takmer všade. Hrôza!