BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Z-uzka

Pišrík, no a ešte sa mi nepodailo zistiť jej váhu, no sľúbila mi, že sa odváži.. Zatiaľ kým jej zostavím jedálniček som s ňou bola aspoň v obchode a poradila kúpu celkom vhodných potravín, keďže sa chce už od dnes pustiť do diéty..
No a ešte k tomu pitiu, brala som ako samozrejmosť, že počas celého dňa bude piť vychladenú minerálku, alebo vodu.. Veď v takom to teple, by bola samovražda nepiť pravidelne niečo chladené :)))

Z-uzka

Pištík
A čo tak tento jedálniček:
Raňajky: celozrnný tamvý 100% chlieb s brokolicovou sójovou nátierkou a paprikou
Desiata: sójový jogurt
Obed: šampiónové rizoto z naturálnej ryže a k tomu misa zeleninového šalátu, minerálka
Olovrant: ovocný tanier
Večera: udusená mrazená zeleninová zmes s varenými zemiakmi, ovocný džús, alebo minerálka

igris

Pista :)
ked som bola tehotna , mne rastlo brusko a mojmu drahemu chute na vsetko mozne, slane,sladke a odznova :))), (sorry na nic nenarazam to mi len tak pripomenulo tie tvoje chute ;) ) a ten nazov vznikol pilot...a pomocny kopilot :))), u nas taka obycaj vymyslat somariny a slengslova na vsetko :)

pišta

Všeobecne 2 dni:
- treba viacej piť. V tvojom návrhu chýbajú tekutiny. Porozmýšľaj o tom.
-kus chýbajú tuky (kvalitné, trošku) a bielkoviny. S bielkovinami pozor, nesmú príliš dlho a veľa chýbať. Potom ide preč aj svalstvo a telo sa stáva, ehm, takým „vechtíkom“ ak ešte chýba aj pohyb.
- taktiež porozmýšľaj na ďalšie dni viacej ovocia, čo povieš?
Prezveď sa stav s kolenami. Presnejšie, čo a a ako , dobre?
A čo poradíš známej s cvičením?
.
Mimochodom, ja tiež podľahúvam každý deň. Zmeneným chutiam :)), ale sem-tam je to taká, ehm , "makačka"...

pišta

Z-uzka, 2. deň - pekný : )
- dobrá kombinácia chleba a hlávkového šalátu či papriky, aj chutné
- tuniak dlhšie trávi, ak sa dá (napr. v sobotu alebo nedeľu) určite prehodiť s obedom (celozrné cestoviny) ale s dressingom pomenej
- doplň olej za studena, na začiatok stačí olivový, malú lyžičku do šalátu najmä s cestovinami

Z-uzka

Pišta
Skúsila som vypracovať ďalší deň, čo povieš na neho?? Takže:
Raňajky: celozrnný 100% tmavý chlieb s light rastlinným maslom, k tomu paprika, či hlávkový šalát
Desiata: sójový jogurt
Obed: celozrnné cestoviny zapečené s brokolicou, zálievka, či dressing zo sojanézy
Olovrant: jahody
Večera: zeleninový šalát s kúskami tuniaku vo vlastnej šťave, prípadne k tomu ešte zopár kúskov uvarených zemiačkov

Z-uzka

pišta
No jej váhu neviem, skúsim vyzistiť.. No pracuje ako administratívny pracovník a asistentka v jednej spoločnsoti.. Možno to vyzerá ako sedavá práca, ale človek sa pri tom podľa mňa aj tak občas nabdhá, na poštu a tak.. Zdravotné problémy pokiaľ viem, tak kolená, občas máva bolesti, viem že kôli ním navštevovala aj rehabilitácie.. No a potom má občas problémy s bolesťami hlavy..