Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
Nadka, prepáč, nechcel som ti poslal negatívnu správu, skôr krátke info na zamyslenie.
A tak ešte prikladám zopár krátkych poznámok
- BMI index, i keď sa často považuje za estetický „prvok (akú teda máme figúru), je skôr odrazom našej telesnej a duševnej rovnováhy, teda zdravia
- ak je veľmi vysoký, môžemem mať problémy s ukladaním tukov, srdcom a cievami, kĺbmi...
- ak je veľmi nízky, zrejme nám chýba čosi vo výžive. Potom je menej svalstva, ktoré napr, drží dobre pohromade chrbticu, cez ktorú ide množstvo nervov, potom je všeobecne menej bielkovín na regeneráciu tkanív všetkého možného druhu (sliznice v žalúdku, v črevách, ale aj pečeňové bunky, pokožka...), tiež potrebujeme výživu na tvorbu hormónov, ktoré sú jedny z najdôležitejších regulátorov fyziologických pochodov človeka
.
- no a dobré na tom je, že sa to dá zmeniť.
Tí, čo majú vysok7 BMI index, môžu ho (často len vlastnými silami) znížiť, tam , kde je nižší, dá sa dosiahnuť jeho zvýšenie : ))
Nadka, mas podvahu, ktora sa vseobecne klasifikuje ako rizikova, ak teda nejde o prechodny stav napr. po nejakej dlhsej infekcnej chorobe.
prosim povedzte mi niekto ze co znamena ked mam BMI 16,9?
Doprajte si každý deň zeleninové šaláty na rôzne spôsoby.
Sólo šalát, alebo s tofu, sójou, studenou fazuľou, (syrom, rybou, studeným hydinovým mäsom - keď inak už nemôžete).
Zaručene fungujúca finta na dobrý BMI index – najlepšie žiadne zemiaky, hranolky preč!, chlieb, rožky. Tým zaručíte výborné trávenie + všetky plusy, z toho vyplývajúce.
Ak nevydržíte, voľte kompromis – len kúsok, kúsoček zo škrobových príloh.
Ak naozaj túžite napr. za zemiky, dajte si ich, ale vynechajte vtedy bielkoviny.
.
BMI index ako lusk čaká aj na vás : - )))
(Chce to však svoj čas. A čo nie?)
Je úžasné obdobie pre každého, kto túži za ok BMI indexom.
.
Je skrátka leto a trhy sa zapĺňajú domácimi, dosť kvalitnými produktami.
Sezónne ovocie vám dodá množstvo energie, prirodzených tekutín, vitamíny, minerály, vlákninu...a sviežosť v oku.
Momentálne začínajú frčať marhule, dobiehajú čerešne, jahody sú už preč, ale prídu za chvíľu maliny.
Denne jedávam cca 1 kg ovocia, takže vám zodpovedne môžem napísať – nepriberiete!.
Avšak ovocie jedzte len sólo, najlepšie doobedu a ak ste hladní - večer. Rýchlo trávi a neukladajú sa z neho tukové vankúšiky. Ak ho správne konzumujete, nemajú sa ako : ))
Myslela som temu pre bojovnicky a oni su :D
Ahoj Pista,
pre nas je vsetko aktualne, ved chceme byt zdravi, no nie ? :D Prosim Ta, vloz nam Tvoje rady do temy, ked budes mat chvilu cas. Dakujem, pekne dni prajem vsetkym v tejto teme.
Alternatíva, situácia sa mi kus normalizuje. Neviem, prečítal som si spätne o tom ovocí a nafúknuté bruško, asi by som vedel, čo s tým, ale je to ešte aktuálne? Ty si viac v obraze...
Damaxy, nezabudol. To mi len taký malý podkušiteľ (odkiaľ sa zobral, beťár jedon?), ktorý mi pošepkal, aby som to takto napísal :)
A ešte mi stihol pred odchodom povedať, že index sa môže naplniť samými jednotkami a nielen na vysokej škole : ))
sladký úsmev (dámy) nebýva tiež z klasickej sladkosti. :) Vraj.
Dobre Pišta,ale zabudol sa dopísat,že tá sladkost sa ani neje.Hned som bežala hladat a aha ho.