Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

igris

Alternativa , toto su len moje vlastne skusenosti odpozorovane na sebe:
. v doobednych hodinach ak nekombinujem viac druhov ovocia , nerobi mi ovocie ziaden problem, mozno ked zjem viac ceresni alebo melonu, tak len chvilu som nafuknuta, ale to prejde /ploche brucho nemam nikdy :)/voda sa mi akosi k tomu ovociu ani nehodi, ani neziada
. poobede je to horsie, neviem preco, mozno preto ze to neni tak uplne na lacno a v zaludku este nieco ostava

Alternativa

V jednej nam mnohym blizkej teme /a v mojej "srdcovke"/ je spomenute nafuknute brusko po ovoci. Mam pocit, ze ide o prejav urcitej kombinacie ovocia s cimsi /vodou?/. Prosila som pisatelku, aby si vypozorovala kombinacie. Pls, pozrite sa tam a poradte. dakujem

Alternativa

Tak nieco k tym mineralkam. Ja nemam strach z jednotlivych ionov v nich, hlavne v tomto hicovom obdobi. Vela ionov odchadza potom. Bublinky netreba, ale ak drzime stravu v zmysle temy "Odkyslenie organizmu", nemal by CO2 v nich byt az taky nezvladnutelny problem :D. Taka Korytnica a aj Miticka su moji favoriti - obsahuju hodne vapnika a horcika na nervicky. Sodika sa v tomto vydaji potu tiez az tak netreba bat, hlavne mlada vekova kategoria /Budisska, Fatra/. Co Vy na to?

pišta

Igriska :, tvoje vstupy sú „IN“ : )).
.
Toto je ďalší (pomocný) princíp fajného ko-BMI indexu:
Igriska + Pišta :
„Učme sa od ľudí, najmä od tých, ktorí sú v našej blízkosti a ktorí ten BMI index majú odskúšaní a udržujú si ho DLHŠIU DOBU Ok. Zrejme prešli aj úskaliami prechodného obdobia, ktoré nás tiež môže stretnúť“
.
Alternatíva a Igriska, prepáčte mi citácie spojené s vašim menami. Ale keď píšete tak inšpiratívne a Qveci : ))). Môžeme v tom pokračovať ?

pišta

Čo sa týka minerálok – bez bubliniek, prirodzene chladné, málo minerálov (Lucka, Bonaqua....), čistá voda.
POZOR, nepiť hneď po jedle. Ten bod v úvode má pre dobrá BMI index naozaj zmysel. Treba sa to ale naučiť. Piť na uhasenie smädu pred jedlom cca 30 min.
Sladené minerálky a džúsy z obchodu len ako nevyhnutné zlo (keď sa inak nedá), ale to asi vieš.
Ešte ku poslednému jedálničku – Igriska má pravdu s tým ovocím. Len môže byť problém urobiť takúto zmenu zo dňa na deň, kým to nemá človek „napísané vo vlastnom vnútri.“
Ak sa to dá, nech začne známa ovocím a na desiatu chlie. Ak nie, nechaj to tak, ako to je napísané. Celkom pekné.
Ešte raz. Už tretí jedálničiek je prakticky bez bielkovín. Trošku ich pridaj. A treba známej cvičiť. Vieš, riziko „vechtíkov...“
Držím ti palce, Z-uzka, len to netreba veľmi zobrať zostra. Ozvi sa, keď to uznáš za vhodné.

pišta

Milé dámy :)
V práci nestíham a doma mi „odišiel“ PC, takže som sa nestihol ku vám pripojiť.
Z-uzka: prakticky žiadna odľahčovania diéta nejako by nemala škodiť. Vcelku nejdeš na to zle. Treba sa známej opýtať, či napr. nepoužíva lieky. Nechcem ti klásť na plecia zodpovednosť za jej celý zdravotný stav, len sa treba vyvarovať zásadným chybám.
Nakoniec, celkom by to mohlo byť v pohode.

damaxy

v týchto horúčavách mne osobne nechutí jest varené jedlá.Dobre mi padne od hladosmedu kyslomliečny nápoj.Moja osobná skúsenost v horúčavách-ked pijem vodu zahasím si smed,ale lepšie mi pomáhajú tekutiny z ovocia a zeleniny.Okrem vody a čajov si dám- paradajky,výborné proti smedu,alebo uhorka,alebo grepfruit červený aj s tou kožou.Vyskúšajte.Neviem napísat ten smed s tým správnym a takže prepáčte.

igris

Ahoj Z-uzka ;), v mudrych knizkach casto spominaju dva pojmy (nemusis so mnou suhlasit ;) ): mrtve a zive potraviny. Mrtve potraviny su velmi dokladne spracovane potraviny, ktore boli pripravene o vsetky vyzivne latky, a ktore obsahuju vela soli, cukru a tuku, co nezodpoveda potrebam organizmu. Preto sa ta snazim nabadat na surove ovocie , ale aj zeleninku, ktore su v tychto "hycoch" prijemne chladive :). Ja sama konzumujem aj varenu stravu, ale snazim jest co najviac aj surovej stravy :)

igris

Ahoj Z-uzka, idem ti do toho aj ja trosku "kafrat" :), je to fajn co pises ale skus na ranajky to ovocie, teraz v tychto teplach sa to priam pyta, alebo taky melonik je uplne fajnovy. A ako pisala nasa Alternativa este sa to do tej 12 hodky vsetko spali. Co sa tyka chladenych napojov, neviem ako ty ale ja sa po nich hrozne spotim, obcas sa ziada jasnacka ale nie vela :), izbova teplota je lepsia.
Prajem ti prijemny horuci den :)