Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Alternativa

Pista, vcera 8.15. Ta voda je len moja dedukcia. Ide vraj o jeden druh ovocia konzumovanom v mensom mnozstve, vraj dostatok pohybu. Zrejme je to cele rozhadzane a treba hladat rovnovahu. myslim, ze si rozumieme a dakujem Ti. Co je s Lilli, nevies nahodou?

pišta

Igriska :),
(tak ti po tíško trošku závidíme, :)ale...)
...uži si to do poslednej tvojej (už skoro úplne)odkyslenej bunky. :)))

Alternativa

Igriska, tomu sa povie unik z rozpaleneho asfaltu v pravu chvilu :D. Dufam, ze my pracujuci do Tvojho navratu neskolabujeme. Prajem Ti krasne dni, oddych, vychutnaj si v zmenenom prostredi Tvoje drobce. A studuj "nase" temy, ak budes mat chvilu volna, potrebujeme Ta tu :D. Pa

Z-uzka

pišta
Hehe, takže už sa lepším, ďakujem.. Určite keď budem mať viac času sadnem si k tomu a vypracujem to už celé a lepšie.. No ale je to ako si písal, nemôžem henď na ňu skočiť so zeleninovými a ovocnými dňami, veď by skolabovala. A navyše v tomto teple, nech si hovorí kto čo chce, ale práve tým teplom človek potrebuje viac energie a tú nezíska len zo zeleniny a ovocia.. Hlavne nie ona, keď je zvyknutá jesť aj normálnejšie chody.. Tak zatiaľ papa, čoskoro sa ozvem s novými nápadmi, pekný slnečný dník všetkým :-))

Z-uzka

damaxy
Ďakujem za typ na chladený jogurtový drink, no ako sa tu už popísalo, mliečne výrobky nie sú zrovna najzdravšou potravinou. No ale keďže ich aj ona lúbi, tak 2 krát do týždňa jej tam zahrniem nejaké to acidko, alebo podobne..

Z-uzka

igris
Ďakujem za postreh, no neviem, ale veď som sa tam snažila zaradiť čerstvú zeleninu, aj ovocie.. Ale tak nemôže celé dni jedávať len zeleninu a ovocie, hehe mňa z nej spraviť nechcem.. A myslím, že také rizoto, alebo niečo podobné, keď to nie je úplne vrelé, ale vlažné sa dá zniesť aj v týchto horúčavách.. Ale ďakujem za typ..

igris

Pista :), ooo dakujem, ale ja sa necitim kompetentna na BMI, moj este tiez potrebuje vylepsit :) aj ked potrosicke sa to hybe :). Jasnacka ze mozes pokracovat :)))