BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

igris

dakujem za privitanie :), je to "svanda" ze vlastne z anonymnych ludi sa stavaju "netkamosi" :))), uz som sa na vas tesila. Alternativa to presne odhadla :), niake to kilecko som pribrala a musim priznat ze som sa ciastocne vratila na dovolenke k starym navykom, nechala som sa prevalcovat mojimi chlapmi :), nezname prostredie a vela vela spanku a oddychu, ale asi aj to musi byt aby clovek nabral "tisici" dych (tak niak sme to raz s Pistom pomenovali :)) Su prazdniny , takze menej starosti a povinosti , este aj horuce pocasie nam "fuka do karat" tak to s tymi nasimi BMI "roztocime" :))))

Alternativa

Teraz pojdem trochu mimo temu. Vitaj Igriska,
super, ze si naspat. A tie vankusiky ... zrejme si mala trochu viac kludu a spanku ako doma, nieco v kuchyni zabezpecili babicky alebo restika - nepochybujem ze kvalitne, deti boli von a co sa stalo? Sup ho, "klidek, tabacek" a kilecko naskocilo :D.
Pista,
dufam, ze nas v tom kilecku lietat nenechas. Velka vdaka za "skolu" v teme o BOJI. Len vydrz, kamarat, vsetci Ta tam potrebujeme.
Lillianka ma take dlhe prazdniny? Dufam, ze sa nic nedeje a je to len prazdninami.
Piskotulienka,
jasne, ze clovek nikdy nie je sam. A ani s BMI. Neboj, tu nas chodi dost, vsetko potrebuje cas, krok za krockom, ziadne sokove terapie nase tela nepotrebuju. Stresu mame dost. Ale tato tema je nam zarukou.

pišta

Oddelená strava, základné princípy: (popozeraj na tomto webe témy na túto tému : )
- nemiešať potraviny s rôznou dĺžkou trávenia (napr. mäso a ovocie, ovocie potom napr. kysne, lebo sa rýchlo zo žalúdku nevie kvôli mäsu dostať von)
- nemiešať potraviny, ktoré potrebujú rôzne žalúdočné šťavy, typicky, bielkoviny potrebujú kyslé prostredie v žalúdku, polysacharidy (škroby – zemiaky, chlieb, ryža knedľa...) potrebujú zásadité. Ak ich jeme spolu, riadne nestrávime ani bielkovinu ani polysacharid, lebo žalúdočné šťavy sa neutralizujú navzájom
.
Prečo vlastne o tom trávení toľko hútame?
Lebo ČO SA DOBRE NESTRÁVI, to SA „DOBRE“ UDADZUJE AJ V PODOBE TUKOV (okrem iného)
Sójové jogurty, áno. Môžeš jesť čo doteraz, ale začni oddeľovať stravu. Nedá sa to hneď úplne, ale zvoľ kompromisy, napr. zemiakov ku mäsu si daj menej a viacej zeleniny...To na začiatok. : )

pišta

Piskotulienka,
-Nafúknutia sa neboj, ak budeš dobre oddeľovať pitie tekutín
-Nenalievaj sa vodou, ale pi ju medzi jedlami
-V lete sa trošku aj donúť, i keď nemáš vyslovene smäd
-NIE ĽADOVÉ NÁPOJE, poškodzujú sliznice – hrdlo, žalúdok...
-Vodu náš organizmus súrne potrebuje – krv, lymfa, tkanivá– naše telo má cca 70% váhy vodu. Treba si preto dať záležať na jej kvalite }koly, sladké malinovky.. radšej nie)

pišta

No ahoj, Igriska : )))
Už si nám tu chýbala.
Čo sa opálilo inak, ako to ostatné, dáme preč, čo povieš? Máme na to dobré nástroje – tento inet s partiou a chuť, hm? : )

piskotulienka

ahoj Alternativa :)
si velmi zlata :)nech to frci :) ja samozrejme viem ze bmi nie je prioritnym :) prioritny je pre mna moj pocit :D niekedy mam taky pocit, neviem ci to maju viaceri :) zeby som najradsej vyliezla zo svojej koze a niekam ju zahodila aj s tymi tukmi co su na nu prilepene :D mne to vzdy pride take smiesne ze sa hned nato rozosmejem a potom mam obru naladu cely den :D Mila Alternatva :) ani nevies ako si ma teraz potesila svojim prispevkom :D je krasne ked v tom clovek nie je sam :D

Alternativa

Ahoj Piskotulienka, obe mame dobre dlhe nicky na tomto webe :D , no a primerane vyssi BMI. No a co...dolezity je nas pocit zdravia a dostatok energie pre nas i ostatnych. Tym nechcem povedat, ze nemame na sebe pracovat. Ale BMI by nemal byt tym prioritnym, ved ani nie je. Treba na nom pracovat, ale nie k voli cislu, ale nasmu pocitu zdravia. Takze dajme sa do systematickej prace, mozno sme tu len my dve s vyssou hodnotou :D

piskotulienka

och prave som si vyratala BMI..... hihi :)som obezna podla tychto krasnych ciselok :D ale keby som mala o kilo menej,, uz to je nadvaha:) hm zaujimave...