BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

pišta

Ahoj, Z-uzka. S tám šalátom si mi narobilôa chute :)
Ohľadom jedálnička som mal skôr na mysli tvoj osobný, tak na 2 dni, (ak to teda nie je veľmi osobné).
Prešla si kus cesty, ale ak súhlasíš, tak ho spolu môžeme kus pozrieť.

Z-uzka

Ja ľúbim natural kešu oriešky :))
A teraz som si vyňúrala za pomoci kamošky takú reštiku, kde robia vynikajúci zeleninový šalát, ktorý je zložený z ľadového šalátu, lístkov ruccoly, píniových orieškov, kozieho syra zaliaty troškou olivového oleja a nejakého bylinkového korenia.. Úžasná zmes chutí, odporúčam :)))

Z-uzka

pišta
Jejo, ďakujem za ocenenie, si milý :-)) No úprimne jedálniček ešte hotový nie je, no vlastne takmer nič v ňom nie je.. Ako som už spomínala, mala som dosť komplikované obdobie, a to teplo, všetko dokopy, tak keď som mala chvíľku pre seba, bola som rada, že som a nechcela som sa zaoberať ešte s jedlom.. Bola som úplne vycucnutá zo sily a energie :(( Hehe, čakám kým sa ochladí a potom sa do toho pustím.. Kamoška to dovtedy vydrží :)) Veď som jej dala zopár typov na potraviny, tak sa môže činiť a normálne že minule, keď som ju bola navštíviť, som jej zbadala v chladničke sójový jogurt :)) Tak ti prajem príjemný začiatok nového týždňa, drž sa :o)

pišta

Ahojte :)
Myslím, že orechy by nám nemali chýbať v "týždennej" strave, konzumovať cca 2-3x do týždňa.
Majú kvalitné bielkoviny a tuky, dobré zastúpenie minerálov (vápnik a horčík).
Je to dosť koncentrovaná potravina. Ak si ju dáme sólo, trávi (v žalúdku) cca 4 hod, ale pozor, nejsť toho veľa a počas času trávenia nič nejesť! Tekutinu ,vodu, piť najskôr dve, radšej 3 hodiny po orieškovom jedle!
Vlašské, lieskové, mandľové oriešky sa môžu aj so zeleninou, vo výnimočných prípadoch (trošku!) s keksom.
Alebo potom orieškové mlieko + banán, výborné! Prelistujte a nájdite si recept na mandľové a lieskové mlieko tu:
www.zdravie.sk

piskotulienka

nuz ja teda nepoznam ani ten pocit takmer dokonalej postavy :D ja som vzdy bola takato zagulatena :D ale musi to byt fajn :D

Alternativa

Ahojte,
aj ja veru poznam pocit dokonalej - teda takmer - postavy a pocuchanych nervov. To neznamena, ze chcem byt gulka. Ale diety - ja uz nie. Ale BMI ako lusk - to je to prave orechove. Ozaj, ako s orechami v dennej strave? Mali by byt a v akom mnozstve?

pišta

Z-uzka, každý z nás má aj také dni, keď sa veľmi nedarí. Ale napriek tomu, čo píšeš, z tvojich príspevkov cítiť tvoj pozitívny prístup a mňa veľmi teší, že už si "na druhom brehu rieky". Nedaj sa, pokračovať! : )
Inak, čo povieš, napísať svoj jedálniček, trošku ho pokukáme, hm? :)

piskotulienka

ahojte :)
nuz tak dnes sa uz budem snazit o mini upravy v strave :) je to pre mna nezvyk..takto po kuskoch to drzt, bude to rovno aj test mojej trpezlivosti :) ale urcite to je lepsie ako to co som robila doteraz-ze za 3 mesiace som chcela drasticky schudnut 20kg.... ono schudnut by som schudla, ale jednoducho to bolo nad moje sily.....tak som sa na to vykaslala :D nuz a viete co baby? SME VIAC NEZ KOLKO VAZIME!!!opakujme si to a verme tomu...naozaj je to pravda. Ako napisal pistik v uvode-lepsie kus dobre naladenej viac stihlej damy :D ako neprijemna baba s dokonalou postavou... :) minule mi sestra povedala, ze je uplne uzasne ze ja nie som stihla (pekne nazvala to, ze som tucna :D), pretoze inak by som nebola vo vnutri taka aka som:) A ja som sa tak nad tym zamyslela :) a uznala som, ze ma pravdu:) na vsetkom sa da najst nieco pozitivne....:)a ku vsetkemu budem odteaz pristupovat s usmevom na perach. Vzdy, ked som zacinala drzat nejaku dietu, bola som nervozna, hladna, vsetci videli, ze sa trapm a dietujem..no je to normalne? nie je!!! preto som stastna ze exisuje tato tema :) a konecne normalny, a triezvy pohlad na nase problemy :) Huraa do toho!!!

Z-uzka

pišta
Prepáč, že som sa tak odmlčala, no v poslednej dobe sa mi veľmi nedarilo a mala som čo robiť so sebou a ešte asi aj budem mať čo robiť.. Dúfam, že aspoň vy tu prežívate krásne slnečné dníčky, veľa pozitívnej energie a sily prajem ešte do týchto horúcich vyčerpávajúcich dní, papa :o)