BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

igris

Z-uzka :), co si tak dat zavazok a kazdy den zjest surove ovocie a surovu zeleninu, taka mrkvicka vydrzi par dni v ladnicke a je teraz velmi chutna , vymysli aj mne niaky zavazok :), (ale vyrypkavanie do Z-uzky neberem :))))

Z-uzka

pišta
Hehe, ako vidím nie si jediný komu som tým šalátom narobila chute, no fakt je skvelý a práve tá zvláštna chuť ruccoly tomu všetkému dodá takú vynikajúcu zvláštnu chuť :))
Takže môj jedálniček?? Tak sa pokúsim, aj keď to nebude asi žaidna výhra, občas stále klíšem kôli čertovi v hlave. No budem rada, ak mi to ohodnotíš a prípadne poradíš..

Takže včerajšok: raňajky-jeden menší čerstvý ananás, desiata-banán a sójový jogurt, obed-miska celozrnných jahodových vločiek pomiešané s jahodovým sófovým jogurtom, večera-balíček pohánkových suchárikov Vlaran so sójovou brokolicovou nátierkou, 2.večera-detská nesladená jablková výživa..

No a dnes som zjedla počas dňa akurát 2 detské jablkové nesladené výživy a jeden malý vanilkový nanuk..

A samozrejme počas všetkých dní pijem minerálku..

pišta

Vidiš Igriska, čo to bola za hlavička s tým pitným režimom, keď to takto vymyslela :)
Laškovanie do chlaničky sa veru potom ťažko, preťažko koná až nekoná. Ale nastupujú iné radosti. A (možno) aj väčšie : )))

igris

rukola alebo eruka, die Rauke/nem., rucola/tal., roquette/franc., pisu ze je to bylina z talianskej kuchyne vhodna do salatu

igris

Pista :), ja ti stale rozmyslam nad tym "tvojim" pitnym rezimom :), tolko pred jedlom a po jedle , ale to potom clovek nemoze chodit lasovat do ladnicky , lebo to nevychadza :))))

igris

Alternativa :), neviem odkial pochadza rukola ale treba s nou opatrne je nahorkla :), to neznamena ze zla, akokeby bola zadymena :))),(boze to je opis :), treba ochutnat v auparku v potravinach kupis v sacku), ja z toho robievam tiez obcas salat, ale deti to nejedia. Zmena je zivot :)))

piskotulienka

mila alternativa :)
to si pis ze sa budeme super citit :) juchachaaaaaa :D ja sa citim dobre uz len pri pomysleni na to :D

Alternativa

Mnam ten salat, Z-uzka. Ladovy salat je nielen lahodka, ale aj chlorofyl a ine latky z neho velmi potrebujeme. A nevies nahodou, co obsahuje ruccola a odkial pochadza? Ja tu zeleninu vobec nepoznam.
Piskotulienka,
verim, ze spolocne budeme mat fajn pocit z toho, ked nejake to kilecko stratime. Lebo sa budeme lepsie citit :D

piskotulienka

preco nemozem nikde zohnat sojove jogurty??!!! ked som ih nepotrebovala stale som ich videla v predajniach a just teraz nie su........