BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

pišta

Dôležitá poznámka pre tých, čo si pestujú lusky cez BMI index:
ľadové nápoje napádajú sliznicu žalúdka. Taký žalúdok nie je až taký veľký frajer pri trávení, dokonca mu to ide horšie.
Takže...v tom krajnejšom prípade, iba chladné. (teda, žiadne príkazy, iba doporučenia od - prírody : )))

pišta

Z-uzka, mám teraz veľa práce a tak nestíham veľa čítať, len som zachytil trochu, že sa ti až tak nevodilo. Neva.
Je tu leto, slnko, rozúšťač všetkých horších nálad, dodávateľ zaručene čistej jangovej (silnej a optimistickej) energie. Užívaj ho, podobne ako bielkoviny, s citom ale pravidelne. Ale na rozdiel od bielkovín, na poludne nie, radšej ostať v tieni :))

Z-uzka

pišta
Vďaka ti za typy a rady.. No teraz by si z môjho jedálnička nebol veľmi nadšený.. Opäť sa cítim mizerne, unavene, tak sa už od včera prejedám aj somarinami.. No snažila som sa do toho jedacieho kolotoča zahrnúť aj zeleninu, ovocie a tak.. Ale ten ostatok, vzlyk :,((
A k tým minerálkam, ono to nie sú asi klasické minerálky, to sú nejaké stolové vody, lebo viem že minče nie je dobré piť stále.. Tak pekný večer, a zajtrajší deň nech je čo najklimatizovanejší, papa :-)

Z-uzka

igris
Hej, hej také mandle, alebo kešu, či sušený ananás, to je fakt mňamka.. Ale aj tá musli občas dobre padne a tie Slim Bar sú fakt skvelé, naozaj odporúčam.. Sú iba s ovocným cukrom.. Tak pekný večer, moc sa neupeč, lebo ja som sa už z toho tepla prilepila aj na stoličku, hehe :))

damaxy

Aj ked neprispievam stale sledujem a čítam a nasávam rady,ktoré tu podávate.takže všetkých zdravím a píšte múdre a užitočné veciaj nadalej

Alternativa

Igriska,
a co tak cierne ribezle v mede? Okrem mnam je to aj "bombicka" pre zdravie. Viac napisem zajtra do temy o starte do noveho dna. Dufam, ze ju najdem, nejako hlllboko zapadla a ma taky pekny nazov...

igris

Z-uzka :),dakujem dnes som mala pekne rano :), snad aj ty . Musli tycinky su standartom v nasej spajze , aj ked musim priznat ze ja si radsej dam solo oriesky, mandle alebo susene ovocie , alebo nalozim mandle do medu :), noo co uz so zavislackou od cukru..

pišta

Ahoj, Z-uzka.
Pekné, ten včerajšok.
Iba pár menších poznámok, ak dovolíš : ):
- URČITE treba uvažovať o väčšom prísune (kvalitných) bielkovín, už vieš, ktoré sú to. Pomôžu ti revitalizovať všetky štruktúry tvojho organizmu (je to dlhodobejšia záležitosť), vrátane hormonálnej sústavy (už sme o tom písali)
- dobre jedlá kombinuješ, doobedňajšok nemá prakticky chybu :)
- tej zeleniny pridaj aj vo forme sólo jedla, napr zeleninový šalát + tofu, alebo so studenou fazuľou, alebo s rybou..., možno sem-tam 1 varené vajíčko (z dobrého zdroja)
- minerálky radšej nesýtené, Bonaqa v bledomodrých fľašiach, detská lucka ale aj iné...
Držím „zeleninu s tofu“ aj naďalej : )))

Z-uzka

igris
Pekné ránko prajem :o) A vieš že ja nemám problém so zeleninkou, práveže pečivo, chleba, či niečo také bez nejakej obloženej zeleniny ani nedokážem zjesť, je to už taká súčasť, takže zelninku mi vnucovať nemusíš, hehe, tú si vezmem aj sama.. Len v ten deň sme doma mali akurát tak jednu usušenú papriku.. Tak som si chcela k tým pohankovým suchárikom so sójovou nátierkou dať niečo na oživenie, ale nikde ništ.. Tak asi tak.. Takže ja mám stanoviť niečo tebe?? Hmm, rozmýšľam, rozmýšľam, ja budem teraz taká menšia hriešnica, občas by si si mohla ulahodiť aj nejakými musli tyčinkami.. Niektoré sú fakt skvelé a osvieža, pretože sú šťavnaté.. Moje obľúbené su tyčinky Slim Bar, sú bez cukru, iba s ovocným cukrom a dostať ich v dvoch príchutiach. 1.Tropic - pomáha spaľovať tuky, 2.Red Fruit - tá ma zas antioxidačné účinky.. Vyskúšaj :-))

igris

sorry Z-uzka , vies aj ja som uz dvojnasobna mama a mam v dennodenej naplni sa "vnucovat" :) s tou zeleninkou a ovocim