BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Alternativa

:o) :o) :o)
Sedim si Vam teraz na balkone a naraz ruup. Zlomila sa podo mnou plastova stolicka. Nooo, tak to je vyzva :o). Do kelu, ved na nej sedava aj tazsi clen rodiny a musela sa zlomit podo mnou. S tym BMI treba nieco urobit :o) :o) :o)

damaxy

S tými kalkulačkami je to pravda,ja som teraz na ovocí,zeleninke a zmzlinke.No na ten nov by som riskla tú očistu takže milý Pišta ak stihneš porad nám.

Alternativa

Igriska,
ja teda napriek strave typu ovocie, zelenina, mrkvova stava nejaky ubytok nebadam. Lebo v tychto horucavach som vynechala pohybove aktivity, na ktore je telo zvyknute.
Pista,
to mi fakt "sedi" s tou kalkulackou :o). Dolezity je nas pocit a zdravie. Takze idem urobit veeelku misu ovocneho salatu. A prosim Ta, mohol by si nam napisat predstavu "postneho dna" na utorok? Lebo zrejme hladovka by to nemusela byt :o)
Piskotulienka a ostatni,
kedze v utorok je nov, skusme pouzit na ozdravenie aj vplyv Mesiaca. V den novu je telo na detoxikaciu najlepsie pripravene. Nov ako postny den je vraj vyborny na prevenciu vsetkych chorob.

pišta

Igriska, nikdy som o tebe nepochyboval. : )
Skôr o sebe, či nakoniec je to možné "toto všetko" efektívne robiť bez toho, že by človek mal záhradu, čas, chápajúce okolie, primeranú prácu...
Ale, zažil som obodobie "non BMI ako lusk", "non healthy", "non smiling", skrátka toho "non" už bolo dosť...
takže, pokračujem (e) : ))

igris

Pista :), aj ked sa obcas odmlcim to neznamena ze som to vzdala :), len niekedy vecer mam toho naozaj plneee zuby a zaspim na gauci :)

pišta

Zahoďte kalkulačky na rátanie kalórií.
Nie sú vôbec potrebné !!!
Ja som to urobil už dávno.
Princípy, o ktorých tu píšeme a naša vlastná skúsenosť nám to "zráta" aj tak najlepšie.:)
Ak budeme čo len trochu chcieť - tak v náš prospech : ))

igris

ahoj piskotulienka :), radsej pi cely den tu vodu ako vyzobkavat :), teraz v tych teplach je to velmi dolezite. Mne sa podarilo uz schudnut tie kila z dovolenky, ide to zatial lahko ,lebo cez to teplo aj tak chuti najviac ovocie alebo salatik. Len sa ty pekne posnaz a najdi niaky obchodik so zeleninkou alebo "zahradkara" ci ti ju preda :))). Ozvi sa ako sa ti dari ,papa :)))

piskotulienka

ahojky igriska :D dari sa mi vyborne :D
strava sice nic moc :) papam ako najata :D nuz ale kazdy mame svoje dni :D som nejaka nervozna ci co :) ja len tu citam prispevocky, cely den cakam na mudre rady, ktore by ma nakopli :D a tak :) no to s tou vodou pred a po jedle...ani som netusila ze co to bude zac :D to sa vazne nesmie vyzobkavat medzitym :D nuz tak som zase taky extrem spravila ze som cely den nic nepila iba vyzobkavala a potom som cakala na tych zazracnych 30 minut :D no hruza :) zacala som sice uplne zle, ale nevzdavam sa :D esteze je tu to nakopavacie forum :) nuz a co som to este chcela......aha! hm problem som nasla v tom ze potraviny(spominanu sojove jogurty, pestre ovocie a zelenina) sa u nas tazko daju zohnat......vacsino je vsetko pohnite a ja nemam casu kupovat to v druhom meste....ked uz kupim nejake fajne jablka ci co tak ma z nich nenormalne stipe jazyk neviem co sa so mnou robi....teraz som si kupila nejake klicky Mungo, chutovo je to skoro ako hrach..ale stipe ma to po chvilke..ja neviem co mam robit....toakoze co? hm.....mne by to vyhovovalo tak, ze.... by mi niekto urobil to co mam jest a ja by som to potom zjedla :) no nebolo by to super? :D ale inak v pohodicke :) nuz idem ja spat milacikovia :) majte sa pekne a papajte papajte aby ste boli zdravi a vitlni :D papaaaaaaaa