BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

pišta

Ahojte :), také malé poznámočky (pripojte sa, ak máte aj vy):
- dnes večer vypiť 2-3 dcl vody, o pol hodinu až hodinu na to jablko, dve (večera posledná, ale len na dnes :), v noci skoro určite bude treba vstať, ale aj o to ide :)
- vyberať len ZRELÉ plody. Cez ovocný deň kyslejšie druhy až tak nešmakujú (teda všeobecne, lepšie zaisťujú hladinu cukru v krvi)
- nenechajme sa vyhladnúť do "zúrivosti", vlčí hlad sa zle krotí
- voda a šťavy sú parádnym pomocníkom cez celý deň, ale vždy na prázdny žalúdok
- raňajšok kľuden naštartovať aj podľa Alternatívy, voda + citrón (ale vrr?), už neviem, veď toto tu je synergia a kolektívny rozum : ))
(pozdravujem Igrisku, pridáš sa?)

Alternativa

Daujeme za navrh na utorok, Pista. Takze v utorok nas bude viac, co sa budu zbozne divat na Mesiac, ci uz sa ten nov prelomi :D. Ale fakt : pri splne a nove sa nejako prirodzene zvysuje nasa "pazravost" /nenasla som lepsi vyraz/ a aj preto v tieto 2 dni je dobre telo zahamovat od zatoxikovania. A v utorok ziaden zurik, Vrr :D. Inak si v partii

vrr

jeeej no k tomu sa pridavam aj ja! len sa mi zda rozumnejsie dat do tej stavy aj citron! a vecer asi borovicka, ale to bude odmena:)

pišta

Dámy, ešte povinnosti volajú mimo tento web...
Utorok, jeden rýchly (ale dobrý, aspoň dúfam) tip - pôstny deň "á la tropicano":
-ráno geep + pomaranč, šťava, domáca, je super, lahodná, ak vydá, urobiť viac, zazátkovať a zobrať do práce. Piť po 2 dcl, na prázdny žalúdok
- desiata, ananás
- obed - grep + pomaranč
- olovrant - šťava, šťava, štava
večer - ak budete už od hladu trošku zúfalejšie - banány
pomedzi to čistá voda, na prázdny žalúdok!!!
.
Ak to nevydá, aspoň všetky živočíšne bielkoviny dať preč, varené potraviny tiež, a striedať ovocie a zleninu + véééľa vody.
V utorok sa pridám ku vám : ))
Čaute : )

damaxy

My máme len kvôli chlapo v rodine,ale ani im to už nejako nechutí.Inak ja to nejedávam odvtedy ako mi manžel povedal:vieš v pondelok ráno v masokombináte zapnú stroje a piští to tam,mal na mysli myši ,potkany a td,čo pomelú,takže ja ked vidím salámu vidím aj ten masokombinát a díky.Samozrejme,že to nemôže byt celé pravda ako povedal,no odučil ma.