BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Alternativa

Aktualny lunarny kalendar kupujem k zaciatku kalend. roka v knihkupectvach. Je ich uz viac druhov /poznam 2 :D/ a su tam zosumarizovane v kratkom texte rady. Mozno nejaky kupis aj teraz so zlavou :D
Zlty smajlik sa ziskava, nenastavuje :D. Takze pridaj sa, 3333333

damaxy

Alternatíva,pri tej knihe bol aj lunárny kalendár,lenže bol na dva roky,dostat to niekde kúpit,alebo ako si to zistuješ ty?Boli tam zaujímavé rady zo všetkých oblastí,asi si to znovu prelúskam.

damaxy

Inak ja mám velmi rada žltú aj dom máme žltý,aj kvety v záhrade- mám žlté nechtíky a oranžové a aksamietnice a chryzantémy a slnečnice,na jar vo váze iskerníky.Dakujem vám za pozornost a gratulácie všetkým,je to milé a mám z toho radost.Dokonca si už viem opravit aj témy,čo mi nejdú.Takže radost žit.

Alternativa

Oddavna ludia zili v harmonii s roznymi rytmami a zakonmi prirody, aby prezili. Vyuzivali odpozorovane vplyvy a opakujuce sa zakonitosti. Jednym z nich je postavenie Mesiaca. Ved aj datum Velkej Noci nam urcuje :o). Na vplyv Mesiaca niet vedeckych dokazov, su sice meniace sa vibracie...a su ludia na Mesiac viac ci menej citlivi. Napr. v dnoch bliziaceho sa splnu a novu - a najviac v dane hodiny - ludia su hladnejsi. Skus si to odpozorovat. A mozno preto, aby sme sa nerozbehli v jedeni vsetkeho systemom "jedno cez druhe", tak nasi predkovia tieto dni vyhlasili za najlepsie "ocistne" dni.Ak Ta to zaujima, pozri si knihu J.Paunggerova, T.Poppe: Lieciva moc Luny, cesta k zdraviu v harmonii s rytmami prirody a Mesiaca. Tych knih je viac cielenych na rozne aktivity /zahradkarcenie, cvicenie/.

pišta

Damaxy, práveže pamätám.
Takže ak si ju dám niekoľkokrát do roka, tak to je len ako spomienka : )
Inak, celkom som pri tom zhone zabudol:
.
Damaxy, gratulujem, žltá ti pristane : )))

piskotulienka

ak mozem otazku, preco ocista prave ked je spln? hm? vysvetli mi to niekto? :) aj ja sa pridam s radostou samozrejme :D

pišta

Deň "pred" a "po" :
- skúsme vynechať mäso
- tiež všetky náročnejšie tepelné úpravy - pečenie, vyprážanie...
- veľmi dôležité a naliehavé povinnosti (hm, dá sa?)
- ak by sa podarilo ešte chlebík, sladkosti, čokoládku (odpustite mi!)...uff, nejako sa to navršuje...tak zajtra to bude ešte viac "in", ak nie, aj tak to bude zážitok:)