Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
piskotulienka :), ako pokracujes ? uz si nieco vynechala zo svojho jedalnicka a naopak nieco pridala ? Napis nam :)))
maly, krasny zdravy cloviecik to je najvacsi poklad a zmysel zivota , pridavam sa ku gratulacii damaxy :))),
.zabudla som vam v tej ranajsej depke povedat , ze do 18:00 to tahal s nami v detoxikacii aj moj manzel :), potom sa trochu najedol ale bol jednicka :))), len ked som chcela ci by ma neodniesol na rukach /blby napad ;)/, tak pozrel na mna ako "puk" ze ci si myslim ze po tych styroch bananoch a nektarinkach ma vladat :)
Kazdy novy cloviecik zaplni nas zivot novou radostou :D. Tesim sa s Tebou, Damaxy a malickej prajem vela krasnych hodin, dni, tyzdnov, mesiacov a rokov plnych zdravia, lasky a zdravia, lasky a zdravia , zdravia a lasky a "cloveciny".
Nejako nestiham, aj registracia ma niekedy na tomto pomalom PC zdrzuje. Len trpnem, ze pod mojim nickom sa objavi nejaka "haluz" - aha, preberam z casti slovnik mladej generacie, vsak Vrr :D? Ten dzus G3 si musim este raz pozriet.
aj ja som bola pridaná ale len do tretej poobede,ale aj poldenný post je lepší ako nič.potom som išla na pol normálu.musím napísat mám neterku,má 10 hodín.
Ahojte veľké spolubojovníčky :)
Moje bunky sa vám chcú poďakovať (Alternatíva! :)) a ja s nimi za nápad aj realizáciu včerajšieho dňa.
4x ovocie, ale neodpustil som si 1x zeleninku s tofu, lebo som musel pracovať dlho do noci.
Ku tomu som pridal aj sna inom mieste spomínaný džús G3, takže som "bežal ako drak".
Igriska, niečo podobné, ale z inej strany, sa mi prihodilo... a napíšem asi do odkyslenia.
Príjemný deň "po" : )
ahojte, to ti v dobrom zavidim Alti, mna od poobedia sialene bolela hlava a vecer som bola este na spinnigu a vobec to nebolo dobree. Pritom som vypila aspon 3 litre vody a hlad som extra nepocitovala. Vecer som bola uplne "aut" , aj teraz ta hlava pobolieva, nechcem vas odradzat ale ja si este niaky cas pockam . Pol dna v pohode ale spln, nespln ... :)))
Tak ako, vsetci detoxikujuci? Ja mam fakt vyborny pocit. O dva tyzdne pripomeniem spln. Vtedy je vraj z tych cca 30 dni najvacsia "pahltnost" a je to 2. najlepsi den na detoxikaciu.
ty brdo takto sa mi nechce verit..ze by siniekto u teba vylepsoval znamocky?:D samozrejme zartujem
Ano, aj saunu aj masera a mladeho lol. No, aspon nieco je nadstandardne v skolstve lol lol
A z ananasu sa nepredavkujes, v pohode ho zjedz cely :D