BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Alternativa

A Zem sa toci, bez ohladu na nase bolacky a kazdodenne radosti. A dokaz? NOV SA BLIZI. Je to den, ked telo najlepsie zvlada detoxikaciu, co posobi vyrazne na prevenciu proti vsetkym chorobam. Bude v stredu, 23.8. A treba zacat s pripravou uz zajtra - podporit vyprazdnovanie potravou bohatou na vlakninu, vela zeleniny a doobeda ovocie. Podrobne nam to rozpisal Pista cca pred mesiacom, zalistujte. nas predsa nic nezastihne nepripravenych :D

Alternativa

Pridavam sa k Tvojmu lol Vrr. No, byt tak mlada, tak s tou pletou by som si starosti nerobila :o)A dal si si, Pista, aj nejaku cinsku tlakovu masaz? V tom su tiez majstri. Absolvoval si aj nejaky origos kurz Taj-ci? Napis nam viac, potesis mozno viacerych tu.

pišta

Prečo majú (najmä mladé) Číňanky krásnu pleť – moje „zistenia“ z dovolenky II
- žiaden chlieb a pečivo
- žiadne mlieko a syry
- neprejedajú sa
- dobre oddeľujú stravu
- veľa zeleniny
- minimum sladkostí...
- dosť veľa cvičia
- v udržaní acidobázickej rovnováhy im pomáha časté pitie zeleného čaju
Podobnosť s predchádzajúcim príspevkom nie je náhodná :)

pišta

Prečo majú Číňania BMI Index ako lusk – moje „zistenia“ z dovolenky I
- neprejedajú sa
- dobre oddeľujú stravu
- veľa zeleniny
- žiaden chlieb a pečivo
- žiadne mlieko a syry
- minimum sladkostí...
- dosť veľa cvičia
- v udržaní acidobázickej rovnováhy im pomáha časté pitie zeleného čaju (zmenšuje sa „vlčí“ hlad)
- (genetické predpoklady... tak to je možno tiež pravda, ale..čo s tým? :)
Jednoduché, však? Ale pre Číňana.
Pre Slováka je to problém. Máme totiž „veľkého pomocníka“ - potravinársky a re-klamný priemysel: ((

pišta

Ďakujem za milé privítanie :)
Juhovýchodná Ázia, kam ma zaviala túžba spoznať krajinu, kde sa zrodilo Taj-či, je krajina náročná po každej stránke. Takže budem potrebovať nejaký čas nielen na preladenie sa nielen ohľadom časového posunu :) Ale zážitky z dovolenky, - tak tie sú na celý život.

damaxy

alti napadlo ma k tomu ladovému šalatu,možno to poznáš zubná pasta s chlorofylom vzbudí nehu v mojom milom,takže teaz stačí aj ladový šalat

Alternativa

Ako vyzeraju nase indexy, kamarati? A hlavne ti po dovolenke, s cim sa pochvalite? Pista, vitaj, je fajn, ze si tu a dufam, ze oddychnuty, opaleny, vyspaty, vysportovany, atd. Vraj na dovolenke sa ma robit to, co nerobime cely rok :o). Plati to?

Alternativa

A ladovy salat ma vela chlorofylu, co je uz dlhsie hitom v zdravej vyzive. Mozno by si aj zasluzil samostatnu temu :o). Uvidime, co nam povie po navrate Pista o tom splne. Ja som si kludne dala na detoxikaciu ten "cerveny" zeleninovy tanier, vlastne tanierik.
Dievcata, tak ste ma inspirovali tym zubarom, ze sa zajtra objednam na preventivnu.

igris

lejla :), aj ja som bola dnes u zubara :) a cez ten ovocny ocistny den mi tiez vadila ta presladenost, nic sladke by som nezobrala do ust,lepsia kombinacia na chut by bola striedat jeden chod ovocny a jeden zeleninovy , ale to tusim potom tak spravne nefunguje, skoda...
.
odporucam v tomto obdobi salaty z ladoveho salatu , je velmi chutny , cenovo pristupny a dobre kombinovatelny :)