BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

lejla

Práveže u mňa nie je problém počítania kalórií, ja niekedy jem piate cez deviate (ale to je iná téma), len som nevedela ako to napísať a vysvetliť, že sa niekedy z neho cítim strááááášne plná. A ďakujem za podporu u zubára...už aby som bola späť...Pekný deň zatiaľ všetkým....

Alternativa

Nepocitaj tie nestastne kalorie. Ten salat neobsahuje nic, co by stalo za rozmyslanie, ci si ho dat :D. Je super. To prechodne prejedenie moze robit tuniak, ak si nie nan zvyknuta. Ale to je OK, aspon nebudes "hadzat" do seba nejake sladke blbovinky :D. Ak stihas, este si nieco pred zubarom zajedz, tych 5x je fakt nesmierne dolezitych, aby telo pochopilo, ze nejde o "nahodnu" dodavku vyzivy. Drz sa u zubara :D

lejla

U nás, v jednej reštauračke zbožňujem tuniakovo- zeleninový šalátik. Je super, je tam hlávkový šalát, paradajky, červená cibuľka, pórik, do toho je tuniačik vmletý a ochutené citrónom a jemne korením...je úžasný...len neviem, koľko má kalórii, lebo niekedy keď ho zjem, tak mám pocit, že som najedená aspoň na 3 dni...

lejla

Ahoj Alti :-) (také priateľské oslovenie). No raňajky sú u nás doma pomerne skoro. Lebo vstávam čosi pred šiestou.Ale mala som banán a capuccíno. A teraz pred chvíľou som neodolala. Kolega doniesol čerstvé oravské korbáčiky, tak asi 3 som zjedla. Popíjam si Pu-Erh čaj a za chvíľočku letím ku zubníkovi :-). Obed asi nebudem môcť, lebo dve hodky po zubárovi nemôžem jesť, a potom neviem, čo si dám...uvidíme. Len sa bojím že prepadnem tomu vlčiemu hladu a zjem hocičo....Je to náročné, ale keď sa chce, tak sa dá.

Alternativa

Lejla,
a co si ranajovala? Ved uz je cas na 2. chod, mas narok na hlad :D. Nesmies podcenit jedenie 5x denne vyvazenej stravy. Do obeda bez problemov ovocie, musli, to som napisala v teme o ranajkach. Dobru webovu stranku ma MUDr. Bukovsky. Len nechcem bez suhlasu admina robit neziaducu reklamu. Ale ked sa tu objavuju v inej teme tie proana stranky...

lejla

Ahojte. Tak mne sa včerajšok podaril vcelku fajn. Síce som zjedla polovicu takmer 6 kilovej dyne, ale nejako mi to padlo vhod. Večer som ale mala neskutočnú chuť na kyslé uhorky a tuniaka...jaaaaaaaaaj...skoro som to nevydržala...A Igriska aj moje drobce veľmi zle spia v čase splnu...nemám veľmi rada toto obdobie v mesiaci. Ale čo, všetko má svoje plusy a aj mínusy...Lenže neviem prečo, dnes som taaaaaaak neuveriteľne hladná....joooooj....

Alternativa

Ahoj Piskotulienka,
jasne, ze detoxikujeme :D. Ja sice s ranajsou kavou, ale prechadzam na nesku - vyberam si take to mensie "zlo". Zase telo nemusime uzdravovat sokovou terapiou, az tak ho snad len nenicime. Takze pomaly menme zabehane navyky za zdravsie :D :D

Alternativa

Vraj ludia narodeni v blizkosti splnu su viac citlivi na vplyv Mesiaca. Igriska, uz vies, preco Tvoje drobce cez spln horsie spia :D. Urcite do tej "citlivosti" vstupuje viac faktorov, nasa senzitivita na kadeco je rozna a aj tym sa lisime. Ako dobre, no nie? Tablety v splne vraj ucinuju intenzivnejsie - hlavne, ze Ti ta bolest presla a mohla si doma fungovat na plne obratky. Pekny den vsetkym

piskotulienka

dobre rano :)
samozrejme ze "stara skautka" presvihla tuto debatu :D juuuuj :D ale vdaka alti ze si nezabudla :) budem veselo detoxikovat nasledujuce dni :) :D prajem vsetkym krasny den s kopou ovocia a fajnovym BMI indexom :)))

igris

takze sa pokracuje :)))
.
Alternativa kava bude az po 23-tom ? :)))
.
viete este niekto o tom splne viac ? Alternativa mna zase sialene bolela hlava a nakolko som to dnes nedodrziavala striktne ako minule tak som si dala aj tabletku od bolesti :(, nase decka zle spavaju ked je spln, ja som dvakrat trochu predcasne cez spln porodila deti ,... cim to je ?