Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
Raz som so sestrou jedla hranolky a ona povedala bodlo by kuriatko.Aj mne by bodlo, ale odkial?Tak som jej povedala:Myslime si,že kuriatko sme už zjedli.Takto si pomáham,ked sa chcem nejakej chuti ubránit.Takže Lena povedz si,že kávu si už mala/včera/.A o pár hodín si dáme opat.Takže alternatíva hovoríš že zajtra.Dám si aspon do 4 tej poobede.Do zajtra ahoj
Pozrela som si Pištove rady a myslím že to zvládnem. Len ako bez tej kávičky :o)). Takže pridám sa. Veď pomoc Mesiaca je zadarmo :o)
Vrr,
v mojom veku su zeny zvacsa nie tetky ale zrele zeny lol. Ale v Tvojom veku som si to aj ja o nich myslela - a zase lol. Vidis, plati to moje, ze vsetko je relativne okrem casu :D
Ahoj kamosky z tejto temy. Sice kamarat=nas instruktor tentokrat bude chybat, ale my aspon niektore a aspon z casti vyuzijeme stredu na postny den. Totiz STREDA=SPLN, cas na post, NIE HLADOVANIE. Odporucania nam dal pred cca 2 tyzdnami na postny den pocas novu Pista. My skleroticky si to urcite najdeme, vsak?
A preco k novu je odporucany aj spln? Mozno sme si uz viacere vsimli, ze okolo splnu stupa nas "vlci hlad" - mne ano. Pocas hodin splnu telo prijima velmi intenzivne vsetky latky - Bohu zial aj pocetne umele pridavne latky napr. z potravin, voda sa v tento den rychlejsie zhromazduje v tkanivach. Treba telu dodat vitaminove prirodne bombicky, nech sa tesi :D.
Takze podme v tejto teme dozadu a zacnime zajtra s rozumnou predpripravou. Budeme sa, dufam, vzajomne povzbudzovat. Pekny den
Vrr,
vies, ze to otacanie mam aj ja? Len neviem, ci to nie je nahodou Miska, Z-uzka...Alebo Ty? lol K mojej vyske /nie vahe lol/ by tie nohy boli privelke, hi, hi.
malo byt:) a ver ze keby si si chodila po radu spoznala by som tak. I tak sa otacam za tetkami v tvojom veku ci to nejsi ty uz to mam ako otacanie sa za fesakmi haha:)
cislo tvojich topanok?39:)
Vrr, ale zrejme iba malo byt. Alebo si to zmenila?
alti, v auparku:)
Dievcata, veeeeelka skoda, ze som tu nebola s Vami po obede. To by Vrr lolovala viacnasobne. Urcite by som pridala par slov o vyzname vzdelania :o).
Vrr,
vies, ze som okamzite pri precitani Tvojich prvych riadkov o biopredajni zacala "mapovat", kde su v nasom meste? No, poznam len jednu, v brane na Vysokej. Ale ta je velmi biedna. Urcite by si to tam rozfofrovala lol. A ja by som pravidelne chodila nielen na nakup, ale hlavne na poradu. A Ty by si netusila, ze som to ja a ja by som nevedela, ci si to Ty :o)
Piskotulienka,
spln mam v merku, bude 9.8. /streda/. Este pripomeniem, mozno aspon nieco zase spolocne detoxikujeme lol. Ale ma napadlo, ze vzhladom na Tvoje rocky, nam ten nov a spln budes raz oznamovat aj Ty. Ja ho mam z kalendara a Ty ho budes mat z pohladu na kraaasnu oblohu. Pocujem, ako lolujes :o)
Igriska,
Tebe tu krasnu oblohu ani nenavrhujem, Ty si urcite dobre vyvencena /prepac ten vyraz, ale zda sa mi vystizny pre matku malych deti lol/ cez den s deturencami. Pekne snicky, kamaratky :o)