BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Alternativa

Chcem Vam len pripomenut, ze za ubudajuceho Mesiaca, co bude teraz cca 2 tyzdne, sa vsetko z nas lahsie "vymyva", dostava von, detoxikujeme lepsie, vydychuje sa z nas co nechceme v sebe mat, lepsie vyuzijeme nasu energiu. Cim viac sa blizi nov /bude 23.8/, tym vacsie je posobenie tejto sily s cielom zbavovat sa cohokolvek. Aj cistenie, pranie, lestenie je vraj efektivnejsie. Ja idem s tym pulirovanim zacat hned, aby som nemyslela na tu nevypitu kavu :o)

lejla

Ahojte. aj ja držím...doobeda na tekutom, skoro ráno jeden banánik, a teraz si dávam dyňu...lebo akosi žalúdok sa ozýval. Ale už je to dobré...no čo, do večera je ešte dlhá doba ale tá najhoršia kríza u mňa je prekonaná....

lena22

Pozdravujem všetkých, komu práve dnes učaril Mesiac :o). Práve som si dala kúpiť 4 banány, do večera to zvládnem. Ranná kávička nebola ale táto pobedná mi móc chýba. Ráno bola šťavička z broskyne a mrkvy. A tie litre metového čaju čo Vám budem hovoriť, stále ma niekto vidí na chodbe (cestou z WCka).

Alternativa

No, ja som nie az taka hrdinka :D. Do obeda som bola na tekutom, ale obed bol cerveny zeleninovy tanier: paradajka, mrkva, cervena kapusta, cvikla, tmave olivy. Len petrzlenova vnat sa zelenela :D. Teraz aspon 1 hod pauza od pitneho rezimu a idem dalej, bez kavy :D

igris

Alti, na maraton si netrufam, moja stitana zlaza ma s velkymi vypatiami problem, ale ta hodinka je uplne super :). Dvakrat som bola uz aj na powerjoge a tiez sa mi to pacilo, citila som sa akoby ma presiel valec a mala som aj slusnu svalovku a na druhy den potom som dobre "vypukala" :). S cvicenim nemam problem ale to jedlo...

Alternativa

Zda sa, ze ten plac za kavickou bude viachlasny :o). Skusim Tvoju teoriu, Damaxy. Vrr asi predsa len isla na ten vylet s partiou, nas post urcite odignoruje. Skoda, je taka nasa lolovacia partacka :o). Aj Piskotulienka sa nehlasi...
Igriska, takze spinningujes? A chodis aj na maratony? Moja family ano. Mne tento sport "nesedi" na chrbticu.

igris

ahoj Alternativa :), si zlata ze si si spomenula, uff nemohol ten spln jeden dva dni pockat ;), zajtra idem na spinning a normalne mam strach po minulajsku , tiez mi to tak vyslo, ze mi bude zle. Taka aktivita sa vraj neodporuca. Tvoja saunka bola urcite lepsia :))). Ale doobedie som s vami , aj obed si dam salatikovy, veru zide sa to dnes som pojedla co mi prislo pod ruku :(, ako moj manzel hovorieva "hanba tvojej krave " :), takze kocky , alebo "tetky :)))"- (to som si len tak spomenula na vrr), drzte sa :)