Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminácia chlapcov

Príspevok v téme: Diskriminácia chlapcov
Lenjasam

Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.

dobreuz

BJ_2 presne. A niektoré už na ZŠ majú viacej kíl ako ja teraz (70 kg). Ale celkovo táto najnovšia generácia je otras, jedno či chlapci alebo dievčatá. Takto to dopadne keď dostanú už 5 ročné deti tablet.

BJ_2

zeny sa nesmu setrit, lebo vyrastu z nich rozkysnute, lenive buchty, skryvajuce sa za slabost, a parazitujuce na muzoch. Ktore si o sebe myslia, ze su princezne.

Stare babky s pred vojny, co vstavali o 5tej, vymiesili cesto a dali ho kysnut, potom makali na dvore, dali sliepkam nazrat, stihli upratat a vyprat saty (rucne, pracky este neboli) a este k tomu mali 5 deti na starost... to boli zeny. Nie ako tieto rozkysnute fuchtle, ktorym ked sa zlomi nechtik, idu sa vyplakat.

swistica

omg, hadka s malym chlapcom

Ak chceme najst spravodlive riesenie, kde nebudu diskriminovani der, die a ani das, tak co povies na to, keby knihy nenosil nikto? Nech si ich ta zla-zla ucitelka necha a vam rodicia kupia vlastne, ktore si budete nosit.Len ci zase nebudu potom hovorit rodicia, ze su diskriminovani. :-)

Stale tvrdim, ze z nikoho neubudne, ak knihy budu nosit chlapci, no ak s tym nesuhlasis, zakladom je rozhovor.Mate triednicke hodiny, tak nadhod temu gender a diskriminacia. Priprav si nejake podklady a diskutujte.

klapo

Ako muz maz uplne rovnake pravo stazovat sa, ako ma zena. Nedaj sa tu presvedcit o niecom inom, mas vlastny rozum. S tym priamym navrhovanim riesenie ucitelke by som bol opatrny, lebo ona vedome kona diskriminacne a mohla by ta znevyhodnovat dalej. Celkovo by si mal byt ooatrny a skor sa o tom pozhovarat s rodicmi. Lebo tu bude potrebne konat cez jej nadriadeneho. Ty sa len najblizsie vyhovor, ze nemozes nosit ucebnice, lebo mas nejaky problem s palcom, prstom, alebo rukou a uvidis, ci ucitelka da nosit aj dievcata. Akekolvek priame kontaktovanie ucitelky je riziko, lebo je zaujata.A niektore, co ti tu radia tiez.

Lenjasam

Dobre, simiona, skúsim niečo navrhnúť.
Omen, ja som ani nevedel, že si žena, tak ma neobviňuj, že ťa nepočúvam preto, že si žena.

Omen

@ Lenjasam, neprekvapil si, veď aj ja som žena! : D Nebudeš ma "počúvať"? Nemusíš! Tvoja voľba, ja sa z toho nezrútim. Počúval by si, ak by som bola muž! Na to doplatíš len ty, to mi ver! Nemuselo by mi na tebe záležať, nie si môj spolužiak, brat, žiak, syn...

Píšeš: "si tu prirovnáva vzťah rodičov a detí ku vzťahu chlapcov a dievčat v triede", nechápeš, nerozumieš, len si sa nechal zmanipulovať Klapkom. Klapka, blahoželám, môžeš byť so sebou spokojný!!! Si so sebou spokojný???

@ Klapka a spol. obviňujte učiteľku, mudrujete vrátane autora, tak by ma veľmi zaujímalo, čo vy viete o diskriminácii??? Veľké makové!!!

Kalgan1

A riesil si to? Rozpraval si sa o tom s ucitelkou? Urobil si nieco? Podla mna musis mat velmi stastny zivot, ak toto je naozaj tvoj najvacsi problem. Vadi mi nosit ucebnice. My sme na zakladke boli radi, ked sme sli stahovat lavice a skrine, aspon sme sa nemuseli ucit a mali nejaky pohyb...

simiona

Keby si skúsil navrhnúť učiteľke, aby ste sa celá trieda striedali pri nosení veci? Aby si mal u nej očko a skôr ju presvedčil, povedz, že s tými ťažkými vecami samozrejme pomôžete vy chlapci. Povedz, že občas sa chceš ešte niečo doučiť pred hodinou a takto na to nikdy nemáš čas. Taký argumet by musela učiteľka uznať. Ale potom sa aspoň tvar pred hodinou, že sa učíš. Mne by už tiež liezlo na nervy, keby niekto s niečím otravoval len mňa.

simiona

Teba asi viac štve, že tým nosením otravuje len vás. Podľa mňa to nie je o diskriminácii, ale o tebe. Keby ste učebnice v kuse nosili len ty a 2 dievčatá, tiež by ťa to štvalo. Vy nemáte v triede týždennikov? U nás prirodzene oni nosili veci.

slobodnemaciatko

Jednym zo znakov muza je okrem sily aj to, ze dokaze povedat svoj nazor a konstruktivne riesit problem. Ako ti tu uz napisali, vyplakavaju vacsinou baby.