Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminácia chlapcov

Príspevok v téme: Diskriminácia chlapcov
Lenjasam

Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.

Lenjasam

Večera každý deň, vysáva sa raz do týždňa. Ale natrieť si chlieb si dokážem aj sám, tak neviem, čo s tým majú rodičia. Raňajky... To ma nezaujíma, ja neraňajkujem. Vykladám riad ja alebo sestra. Varí sa cez víkend, nakupuje asi raz do týždňa. Vaňa a umývadlo sa málokedy čistí, naposledy to bolo ešte minulý rok tuším.

klapo

daniela2,

o com to tocis? Precitala si si vobec o com je tato tema? Ak chces, zaloz si temu o tom, co podla teba maju robit rodicia a co deti. Co robi a s akymi chemikaliami na cistenie prichadza do styku tvoja neter je na zodpovednosti jej rodicov.

daniela2

klapo: "cize podla teba maju deti pracovat rovnako, ako ich rodicia a nechodit do skoly? "
Rodičia nechodia do práce? Keď nie, jasné, že porobia domáce práce. Ale keď chodia, tak deti nie sú nadľudia, aby boli totálne len obsluhované, ale pekne si veku primerane majú vybrať svoj podiel z chodu domácnosti.
Moja 11 ročná neter napríklad povysáva svoju izbu, utrie prach - to ako pravidelne, vydrhne toaletu, vaňu a umývadlo a robí to tak, že to po nej moja sestra už robiť nemusí.
diskriminovaný chlapec: ako často sa pripravuje večera a ako často sa vysáva? Kto pripravuje raňajky? Kto vyloží z umývačky riadu umytý riad? Ako často sa varí a nakupuje? A čo s čistou vaňou, umývadlom a záchodom?

Lenjasam

A doma to teda diskriminácia na základe pohlavia nie je, keďže otec robí rovnako ako mama, a ja robím rovnako ako sestra.

Lenjasam

Ako povedal klapo, je to niečo iné (A ja smetie vynášam a vykladám umývačku). A tie dievčatá nerobia nič, my nosíme učebnice, to je spravodlivo rozdelené?

klapo

Omen,

cize podla teba maju deti pracovat rovnako, ako ich rodicia a nechodit do skoly? Ci vztah rodic-dieta porovnavas so vztahom chlapec-dievca v skole? Alebo si myslis, ze tie dievcata v skole robia vsetko miesto rodicov? Ci co to tu motas?

Omen

Lenjasom, podľa teba "je to spravodlivo rozdelené"? Ale ba, to Lentysi vo svojej detskej hlávke myslíš! Stravuješ sa doma - mal by si sa podieľať na príprave jedla, nosíš oblečenie - svoje si dokážeš poskladať aj sám, či? Vyniesť smeti, poliať kvety, prestrieť stôl, naložiť do umývačky, práčky...
Mne ale to, ako pomáhaš doma "príde strašne NEFÉR a ako DISKRIMINÁCIA a bezdôvodná SEGREGÁCIA na základe pohlavia"!
S rodičmi si sa o tom už rozprával? Už ti vysvetlili tieto pojmy? Asi nie!

Lenjasam

Učiteľa takého asi nenájdem...
Ahjaj, no, niektoré spolužiačky majú viac kíl ako ja, o to väčší dôkaz, že sa to nemá rozdeľovať podľa pohlaví. Neumývame riad, máme umývačku riadu. Ja vysajem v dome dve izby, sestra dve a otec zvyšnú jednu. Tiež si v izbe utieram prach. Mama alebo otec skladajú bielizeň. Podľa mňa je to spravodlivo rozdelené.

ahjaj

Ešte sa ta tak spýtam inú vec? Máš mamu, otca, sestru? Koľkokrát ktoré pohlavie umýva riad? Co robí to druhe pohlavie pre spoločnú domácnosť? Je to časovo rovnaké? Ty ako člen domácnosti koľko % domácich prác vykonáva? Ak ste doma štyria, je to 25%? Ak nie, necítiš sa diskriminovaní, že Ty ich toľko nerobíš?