Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminácia chlapcov

Príspevok v téme: Diskriminácia chlapcov
Lenjasam

Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.

PavoI

Lenjasam, neboj v dospelosti sa tato diskriminacia prejavi tak, ze budes zarabat o 20% viac ako zeny a vtedy ti to vadit nebude.

Lenjasam

Klapo, nechceš mi dať svoj email? Vyzeráš inteligentne.
Vy ostatní, čo si tu robíte srandu a podporujete diskrimináciu, mali by ste sa nas sebou zamyslieť. Argumenty, ako že muži vždy nosili ťažšie veci sú hlúpe. Tie učebnice ťažké nie sú a je to to isté, akokeby som povedal, že po stáročia robili ťažkú robotu otroci z Afriky, tak by mali učebnice nosiť černosi.

slobodnemaciatko

Klapka,

a naco to pises mne? Chod za tou ucitelkou a povedz jej to, ked je autor taky "chlap", ze sa citi diskriminovany, ucebnice nosit nechce a nevladze, no ale nevie si ani usta otvorit?
Budes zit uz velmi kratko, tak by si nemal stracat cas ;-)

Omen

@ Cvokár, palec hore!!! : D Ja to len doplním, že psychiatra by mali navštíviť všetci, ktorí Lemsomjaka podporujú v jeho chorom myslení! Vidno, že niektorým politikom nie je nič sväté! Lovia v tých nazraniteľnejších skupinách, UŽ tlačia kaleráby do hlavy žiakom ZŠ?! Som toho názoru, že ak by sa so svojím problémom obrátil na svojich rodičov, tí by mu už vysvetlili jednotlivé pojmy, aby nenadobúdal dojmy, že je diskriminovaný!

klapo

macka,

on nie je povinny davat ucitelke konstruktivne riesenia. Na to tam v skole je, aby ona ucila a vychovavala ziakov a hlavne ich nediskriminovala.Teraz by nebolo spravne aby nosili knihy jedno dievca a jeden chlapec, ked dlhu dobu nosli knihy len chlepci. Tak teraz by mali nosit rovnako dlho dievcata.

slobodnemaciatko

Klapka,

ty tiez vidis, len to, co vidiet chces? Ako strasne si diskriminovany zenami?
Pisala som, ze ma prist s konstruktivnym navrhom, ze ucebnice bude nosit 1 dievca a 1 chlapec. Myslela som, ze dospely muz si vie precitat a pochopit a nebudem diskriminovana opakovanim a vysvetlovanim 1 vety.

klapo

macka,

vidis, aspon si to mozu natrenovat nosenim ucebnic. Inak sa tu bavime o skolakoch a nie o menstruujucich zenach nosiacich deti. Muzi sa zas dozivaju menej ako zeny, preto by nemali stracat cas nosenim ucebnic.

slobodnemaciatko

Klapo, zeny castejsie nosia na rukach deti, ktore vazia niekolko kilo, ak je to pre teba vramci postarania sa o rodinu take dolezite.

klapo

Omen, sa obrat na vybor pre ludske prava, ze nariadujes muzom menstuovat.

Bude uplne v poriadku ak ucebnice budu nosit dievcata a ukazu tym, ze su ochotne starat sa o rodinu.

Omen

A ja som za to, aby sa "zrovnoprávnili" aj chlapci! Až keď budete o.i. menštruovať, až potom nebudete "diskriminovaní"!!!