Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.
Diskriminácia chlapcov
V ženách to nevyvoláva pocit, že im treba nosiť veci. A ze potrebujú viac pohybu je pedagogicko praxou a štúdiami overený fakt. Prečo je to aj v zamestnaní pri fyzickej práci tak, že muži smú nosiť viackilóve bremena ako ženy? Autor tohoto celého podľa mňa nie je chlap, ale obyčajný zbabelec. Mohol si povedať, že pre knihy nejdeš, nechce sa ti.
Okrem toho porovnaj tvoju hmotnosť s hmotnosťou dievčat. Dievčatá na strednej škole hmotnosť 40-60, chlapci 55-80.
Ak sa bojis otvorene odporovat, tak si vymysli nejaku vyhovorku, ze ta boli ruka, alebo nieco podobne.Nezmysly typu, ze chlapci su iny druh a potrebuju viac pohybu, si ucitelka moze strcit za klobuk.Je to zla vychova, lebo v zenach to potom vyvolava pocit, ze muzi by im mali nosit veci a neskor aj na ne robit, lebo su nieco via.
Ako učiteľka som tiež dávala nosiť veci chlapcom, mam takú skúsenosť, že potrebujú viac pohybu ako dievčatá, navyše ak sa spomenú ako muži, dvíha im to ego. Takisto zapnúť video, magnetofón mal niektorý technický zdatný chlapec, nie preto, že by som to ja nevedela, ale oni sa tým do celého procesu viac zapojili. Samozrejme som ich nikdy nezabudla pochváliť. Keď takýmto spôsobom už vopred získali moju pozitívne ladenu pozornosť, menej si koledovali o tu negatívnu a o čosi menej vyvadzali
Ak mas v skole problem otvorene odporovat dotycnej, pripadne sa bojis nasledkov, skus najst medzi ucitelmi niekoho komu mozes doverovat s tym ze ta nepodrazi, skus sa s tou osobou porozpravat o tvojom probleme aby dotycnej ucitelke bez spojenia s tebou nieco o tom povedal(a). Ak budes mat stastie tak to postaci.
Ja sa totiž bojím niekedy povedať svoj názor, preto som ani učiteľke neodporoval, aj keď som už mal niečo na jazyku, ked povedala, že to budú nosiť chlapci. Chcel by som proti diskriminácii bojovať, ale musel by som byť smelší.
To ci verim a ci neverim tebou opisanej skutocnosti je len na mne, vyjadrenie pochybnosti, nasledna reakcia k dodatocnemu posudeniu tiez.
Moju odpoved k tvojmu problemu som ti dal, ci uz mu verim alebo nie je to co to je.
Najlepsie riesenie je fakt na tyzdennikoch a je to do oci bijuce ak to musia robit len chalani takze v pripade ze chces byt na Slovensku priekopnik v gender antidiskriminacii ide iba o otazku ako dlho ti trvalo dopracovat sa k formulacii problemu. Pretoze ak to takto ide uz dlho, tak to pre teba nevyzera dobre. Ale ze problem vidis je az prekvapujuce, dam ti za to 5 (ano, celych pat!!!) bodov.
Toto som napísal ja a je to skutočnosť. Ja ti nemusím nič dokazovať, skôr ty by si mal dokázať, že to fake je. Tu na Slovensku očividne ani skoto nikto nevie, čo vôbec je genderová rovnosť a diskriminácia, takže chápem, že je to pre teba neuveriteľné.
A preco nie? Mas dokaz?:)
Je to doslovne ucebnicovy priklad gender diskriminacie, bez pochyby.
Good luck
Áno, som chlapec. A prečo by to mal byť fake? To som si mohol aj myslieť, keď to príde normálne všetkým v triede, skoro nikto neuverí, že ma to štve. Ďakujem ale tým, čo so mnou súhlasia a súhlasia, že je to diskriminácia.
Je to skor fake prispevok vzhladom na stylizaciu a uroven jazyka vs problem samotny ktory dotycna osoba ma. Vzhladom na na to just play along