Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.
Diskriminácia chlapcov
Nie, nerobili sme žiadne vylomeniny. To skôr nie, že čo to vyrastá za generáciu, mne je smutno z toho, že vám príde diskriminácia v poriadku.
Áno, mám priateľku, zoznámili sme sa na internete, na internete som city do správy napísať dokázal, v realite do očí by som jej to asi povedat nevedel.
Si nesmely a mas priatelku? Tak gratulujem, ked zacne zivot, ked budes potrebovat vybavit nieco na urade alebo nedajboze ak ta zdravotnicky personal odflakne, ked ich budes potrebovat, nuz ziadna vyhra s tebou, ked nevies obycajnej ycitelke povedat nie... Ta baba zatial nevie, akeho chlapa potrebuje na dobry zivot, lebo zatial ste iba na skole. Napis sem, ked budes mat 25 rokov, som zvedavy, ako sa ti bude darit.
Súhlasím s Omen, slobodnémačiatko (pekný nick), Pavol a s tými, čo majú podobný názor. Čo to vyrastá za generáciu? Vo vzťahoch, chlapci nelovia dievčatá, ale dievčatá samé skaču chlapcom do postele.
Vidím to pomaly každý deň, že muži majú oveľa viac sily ako ženy.
Autor, nerobili ste náhodou v triede nejaké vilomeniny, nezmestili ste sa do kože, preto vás chcela učiteľka trochu skrotiť?
Ja som proste nesmelý, neviem povedať svoj názor. A priateľku mám.
Chlapce vies aky je tvoj zakladny problem? Ze ty si v hlbke duse slaboch a baba. Uplny chudacik. Ak by si bol chlap, tak to odmietnes na prikaz ucitelky robit. Ty to totiz robit nemusis, vyucovaci proces nie je o noseni ucebnych pomocok. Ucitelka len zneuziva tvoju zbabelost a kedze ty posluchas ako ovecka, tak tak aj dopadas.
A ano, ty budes zarabat vzdy menej ako zeny, lebo si pod nimi, co sa prejavuje uz teraz.
Daj si pofukat svoje bobo u tvojej mamky, teda ak ti nevynada, ze sa spravas ako slabosska baba :) a to si ta neviem ani predstavit, ze by si mal zbalit nejaku babu, ziadna takeho ufnukanca ako si ty nebude chciet :)
Omen, teba nebudem počúvať, keď si tu prirovnáva vzťah rodičov a detí ku vzťahu chlapcov a dievčat v triede.
Lensomja, no tak už vieme, kde je pes zakopaný...
Prapôvod tvojich problémov sú ŽENY a tkvie v rodine:
1. MAMA viac zarába ako otec...,
2. v triede ste len 3 chlapci a tie mrchy DIEVČENCE niežeby vás na rukách nosili, ale dovolia, aby LEN tí dvaja (ty asi nie a rád by si) nosili učebnice,
3. a k tomu to nariadila UČITEĽKA, no máš ty ale VÁŽNY problém!
A navyše nemáš odvahu, ale STRACH, v hlave galimatiáš, si v puberte...! To nie je na smiech, to je na plač!!!
Radím ti vyhľadať čo najskôr psychológa - MUŽA, ktorý ti vysvetlí pojmy, tvoje dojmy, ako sa k tomu postaviť... U teba je ešte možnosť, že sa vrátiš na správnu cestu. Ostatní sú už zrelí na psychiatriu. Klapku ponechaj svojmu vlastnému osudu, lebo ťa stiahne až na samé samučičké dno.
Chces, aby z teba vyrastol ufrflany klapo, ktoreho slabsie zeny diskriminuju na kazdom kroku? :-)
Kto podporuje diskriminaciu? Ty sam, ked sa proti nej neohradis, ale prosim ta nie tu, lebo to ako tvoj problem vyriesilo?
Nech sem napíše cloo :D Čo si o tom myslí :D
Ale čo vravíš, moja mama zarába viac ako otec