Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminácia chlapcov

Príspevok v téme: Diskriminácia chlapcov
Lenjasam

Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.

swistica

No chudatko malicke :-) Dobre som sa pobavila.

Predpokladam, ze ucitelka dala pokyn aby ucebnice nosili chlapci kvoli tomu, aby na nich posobila vychovne - nech sa z chlapcov stanu gentlemani. Myslim, ze urcite vam to aj vysvetlila preco to tak ma byt. Alebo mozno vela behaju a biju sa, tak chcela usmernit ich energiu.

V podstste je jedno kto tie knihy bude nosit. Kludne to mozu robit i ,,tyzdennici,,. Ak ti to tak vadi, porozpravajte sa o tom na triednickej hodine. Ale ruky nikomu vari neodpadnu a aj v dospelosti muzi pomahaju zenam s nosenim veci.