Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminácia chlapcov

Príspevok v téme: Diskriminácia chlapcov
Lenjasam

Dobrý deň, v škole, v mojej triede, prebieha diskriminácia na základe pohlaví. Ide o to, že na každú hodinu sa musia niesť do triedy z druhého poschodia (trieda je na prízemí) také učebnice, väčšinou ich je tak 11-12. Chlapci sú v triede traja, dievčat je trikrát toľko. A tieto učebnice majú za úlohu nosiť IBA chlapci. Príde mi to strašne nefér a ako diskriminácia a bezdôvodná segregácia na základe pohlavia. Tie učebnice nemajú sto kíl, sú dosť ľahké, takže miesto dvoch chlapcov ich môže pokojne odniesť dvojica dievčat. Nedeje sa tak podľa mňa len preto, že učiteľka tak nariadila, lebo sama je žena, takže chce svoje pohlavie zvýhodniť. Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným. Poprípade, či sa s tým dá niečo robiť, nahlásiť niekde, alebo tak.

DarkThought

Bubliii: „Chcel by som počuť vaše názory na to a či ste sa stretli s niečím podobným" - mužský rod

Bubliii

Precitala som si este raz uvodny prispevok a okrem nicku mi to naozaj nepride ako "jednoznacne" muzsky prispevok. Skor je ladeny v 3.osobe, akoby pozorovatel opisoval situaciu, ale sam sa na nej neucastnil. Nemyslim, ze som urobila chybu v usudku, lebo autor sa mohol jednoznacne vyjadrit jasnejsie, ze ON nosi tie knihy.
Ak vsak nie su tazke, sposobuje mu to nejake zdravotne problemy? Asi nie. Su traja a knihy nosia dvaja, takze tipujem ze autor ich nenosi stale, zrejme sa striedaju. Osobne mi to pride, ze mu to proste len berie volny cas z prestavky. Tak nech prejavi iniciativu a pride s navrhom, co bude vyhovovat vsetkym. Napr. zoznam sluzieb ako byva v panelakoch na upratovanie, kde budu zapojeny po dvojiciach vsetci spoluziaci.

DarkThought

Bubliii: Veď to nie je dievča, ale chlap, pozri sa, akým rodom píše. Plus, on hovorí o učebniciach, ktoré nie sú ťažké, tak čo to má spoločné s tým, čo si povedala?

Bubliii

A co tak miesto stazovania sa po nete prejavit vlastnu iniciativu? Neviem teda, kolko mas rokov, ale ak ti to teda tak straasne vadi, proste sa dvihni a chod s nimi. Aspon 2-3 knihy mozes odniest, nie? Ako poviem ti, aj mne by to bolo blbe, ale urcite by som s tym nesla za riaditelkou alebo kam.. to, ze muzia nosia tazke veci je proste v nasej spolocnosti dlhodobo zauzivany fakt, ktory ty sama urcite nezmenis.
Alebo ked vidis, ze sa zberaju po knihy, povedz im nech sedia, ze ty to s dvoma kamoskami - spoluziackami rada donesies. Lebo takto mi to pride ako mlatenie prazdnej slamy. Bud mi to vadi a nieco s tym robim, alebo cusim a ventilujem sa inde, ako ty tu teraz.

Funeral director

Je to diskriminacia na zaklade pohlavia. Ak na nu anonymne poukazes prinajmensom sa stretnes so zosmiesnujucimi poznamkami ludi ktory sa hlasia k rovnosti pohlavi, ale im typicky charakterovo pokrytecky len tam kde im vyhovuje. Ak neprestanes a/alebo narazis na viac labilnejsiu osobu - prenesie sa to do roviny urazok, ociernovania, pripadne nejaky iracionalny blabot a v krajnosti hrozby nad ktorymi sa budes moct urehotat.

Ak to potlacis dalej v skole, knihy prestanu nosit len chlapci, ale po patricnych poznamkach a verejnom zosmiesneni si to od ucitelky odnesies(te) inym horsim sposobom, minimalne na znamkach. Mozno od uciteliek a nejakeho vytreteho ucitela.

Muireann

Tak, povedzme tomu, že ženy sa vždy 'šetrili' a robota ostáva na chlapov. Neplatí to vždy, samozrejme. Ale áno, táto situácia je celkom iná a je pravda, že kľudne aj dievčatá by si to mohli odnosiť. Teda pokiaľ chalani nie sú nejako bujný a nerobia zle. No takéto veci majú na starosti väčšinou týždenníci, tak nechápem, prečo to nerobia oni.

swistica

@klapo - ocividne nemas ani len potuchy co vsetko musi robit riadel/riaditelka , ale urcite to nie je riesenie kazdeho prdu ako je toto. A ak uz dotycny ma ocividne stastny zivot, ze to ze pomoze s ucebnicami je jeho jediny problem, tak pri staznostiach treba dodrzat naslednot, cize ako prve nech si teda precvici recnicke schopnosti na triednickej hodine :-)

klapo

Obratil by som sa s tym na riaditela/riaditelku skoly. Bohuzial u nas je diskriminacia muzov brana ako samozrejmost, zeny treba setrit, aby si nahodou nepolamali nechty, stekle na topankach, nespotili sa, alebo nezadychali, ci nebodaj neutrpeli psychicku ujmu, ze museli niekomu nieco doniest, ci podat.