Ako som napísala v názve, začali by ste chodiť s niekým o kom by ste vedeli že máva časté a silné depresie a že sa lieči na psychiatrii? Alebo by ste sa takému človekovi radšej vyhýbali?? Majú takýto ľudia vôbec šancu?
začali by ste chodiť s niekým s veľmi silnou depresiou???
ak by na nom velmi zalezalo, mozno by prave ten vztah pomohol dotycnemu zbavit sa depresie..
depka mozes mi napisat co ta stale deprimuje? Na co myslis,ked mas spatnu chvilu? Pre vsetko je nejake riesenie. Chces skoncit so psychologom? Skonci, ale najdi si ineho, skusaj vselico, zapoj sa do nejakeho spolku, len nie depkarov, lebo sa toho nezbavis! Je leto, mozes ist hocikam a stretavat hocikoho.
no ja si myslim ze sa to da, ved ja trpim depresoiu a mam vztah, je to tazke, ale moj partner to toleruje, a ja sa mu to snazim oplacat ked som v poho citmi, roznymi malickostami, objatiami, neznymi slovkami...ano ked som vysadila lieky a bolo mi zle mal to so mnou velmi tazke, ale koniec koncov som sa tam kde som dostala ked mi odisiel na velmi dlho prec, tak sa snazi dostat ma z toho von...zivot nie je lahky, kto tvrdi ze ano trepe...kazdy ma svoje trapenia, a potom si viac vazi ze ma aspon to co ma...laska je vsadevokol nas, len netreba pred nou zatvarat oci a ty depka mozno nie teraz ale casom stretnes niekoho takeho ze si povies, tak prave pre tento okamih sa mi oplatilo zit a cakat a verit...takze hlavu vzhuru, pekne sa liec,uzivaj lieky, posluchaj psychiatricku a vsetko sa zvladne...
toto nie je spravny pristup. zasluzis si lasku aj ked mas depresiu a presne o tomto to je. ze sa musis snazit aj napriek tomu, ze si v takom stave akom si. potom sa to da. chciet lasku silou mocou to nejde. takto to nefunguje. to musi prist same a hlavne prirodzene. nie na silu. upriam sa na ine hodnoty a nemysli na to, ze chces byt milovana lebo to takto nefunguje. a ono to raz pride.
ciastocne suhlasim. je na tom nieco pravdy. podla mna vztah s clovekom, ktory trpi depresiami je mozny, ale ten clovek sa proste musi snazit lebo inak je to naozaj tazke. v laske treba aj davat a clovek, ktory ma depresiu s tym ma trosku problem. to potom zalezi na tom druhom co ocakava od vztahu a ci dokaze tie stavy tolerovat. ale ja si myslim, ze je to mozne, ale treba sa snazit.
sedmikraska
nie, ja už nemám silu začínať ďalší vzťah, stačili mi tie dva dlhodobé, a zrejme už nechcem žiadneho chlapa ani vidieť...ale to je už aj tak jedno...Ja si lásku zjavne nezaslúžim, tak sa s tým musím zmieriť, ako som sa musela zmieriť aj s tým že potrebujem psychiatričku, ale teraz v piatok tam mám ísť a mala by mi predpísať aj ďalšie lieky...Ale aj tak sa nič nezmenilo, takže jej poviem, že končím, že tam už nebudem chodiť...veď načo, nemá to zmysel, tak ako môj celý skur...život!!!
kazdy si zasluzi lasku! Ale netreba sa ohradzovat na svoju chorobu, si to ty ako sa ku nej stavias. Vela ludi co maju depresia sa doslova na ne vyhovara (aj ked viem, ze nie je jednoduche trpiet tym). Musus si uvedomit, ze su aj pekne chvilky. napr. s partnerom, nie sa na vsetko stazovat a nad vsetkym rozmyslat. Skus zacat odznova z nejakym inym a vychutnavaj si lasku a zabudni na zlo
Ahojte...takže, hmmm...ako začať...dnes sme sa rozišli s priateľom, nedokázal to už ďalej so mnou. Boli sme spolu rok a ja som ho dopredu varovala že o čo ide...on povedal, že spolu to zvládneme, ale skončilo to tak ako som si aj myslela, každý jeden človek odo mňa utečie. Jedna jeho kamoška mu písala že je do neho zamilovaná a on sa toho chytil...Máte zrejme pravdu ľudkovia, my si zjavne nezaslúžime lásku. Láska asi nie je pre každého!!! Ale aj tak vám ďakujem za príspevky.
Suhlasim s lencok1 !! depresia je choroba ako kazda ina...nenadarmo sa hovori- v dobrom aj v zlom..
Je potrebne sa na to pozriet aj z druhej strany,vy ste zdravy,ale co ak?? co ak sa to stane aj vam?? Ako by ste sa citili?? Museli by ste byt sami? Je to spravodlive? Lasku si zasluzi kazdy jeden z nas! Ci ma depresiu,rakovinu, je ochrnuty,alebo mu chyba ruka...kazdy do jedneho!
Vase vyjadrenia su velmi sebecke! Ano s takymito ludmi je to ovela tazsie..ale co je jednoduche?? Hovori sa- veci ktore su lahke,za to nestoja!
je to to iste