Zdravim chcem sa spytat mam 21 rokov, pracu sedavo / manualnu a boli ma chrbat , stuhnut skoro cely a cvicdnie mi uplne nepomaha. Bol som u doktorky a kedze mi nezabrali klasicke kombinacie dostal som Aflamil. Ja som si este na odporucenie lekarnika kupil Milgammu N, len neviem ci ich kozem uzivat spolu ,,, moze byt tak ze sa najem a dam si ich spolu po jedle ? Bude ich ucinok v pohode ? Nebudu sa navzajom vylucovat ?dakujem pekne
Bolesť chrbta
Čo sa tyka medikamentov nato sú tu lekári....
Ja mám dobré skúsenosti z Dorsiflex.....na uvolnenie stuhnutého svalstva v krížovej oblasti.
Bolesț chrbtice môže mať mnoho príčin už spomínaný stres keď sa človek"
krčí" slabé brušné svalstvo ,neprirodzená poloha v práci ....
Chrbticu držia svaly chrbta a pomáha z druhej strany brušné svalstvo ..treba cvičiť .
Ale nato treba posilniť svalstvo brucha to trvá viacej ako dva tri mesiace.......!Samotné skracovačky 15-20 opakovaní je prd treba aj zo závažím .....
Na uvoľnenie v krížovej oblasti ak svaly zatuhujú sú perfektné spinálne cviky každý deň !!!!!
Nebojsa viem čo je to bolesť chrbta tiež sa z tým pasujem mnoho rokov....
Vo fitku je to individuálne tam sa to dá ukorigovať ale treba odb.poradenstvo.
ono to psychickým pôvodom môže byť naozaj. Teda zo stresu človek nedýcha dostatočne hlboko, ale povrchne a tým pádom sa mu nehýbu brušné svaly, ktoré by hýbali chrbticou a svaly sa oslabujú. Tuhnú mu zo stresu svaly, a v stuhnutom svale sa môže zaseknúť nerv a bolí to.
Človek pod stresom a v horšom psychickom stave trpí viac telesne aj pri menej závažných organických nálezoch na chrbtici.
POvedz lekárovi, nech Ťa pošle na rehabilitáciu alebo/a vyskúšaj tie cviky.
Bol som na vsetkych moznych vysetreniach , sj CT aj MRI ... neuro, Gastro, orto., nikde mi nepomohli tak chcem prebrat iniciativu sam za seba ,,, nikde sa nic nenaslo , doktor na gsstre mi odporucil navstivit psychiatra.. co si mam o tom mysliet ?
Mamka užíva Milgamu N, ale nekombinuje ju s ničím iným..veľmi jej pomáha, bez nej by bola doslova stratená a dodnes by do seba pchala chémiu a injekcie, ibstreky taď....
Sķús piť čaj s prasličky, nie dlhšie ako tri týždne, rovnako tak aj kupele z prasličky
s boľavým chrbtom si v posilovni môžeš ublížiť, či presiliť si partie, ktoré sú zoslabnuté a prihorší sa Ti. Takže kroky: obvodný lekár Ťa pošle na rehabilitáciu, a inak aj k ortopédovi a neurológovi. Spravia RTG, resp. CT chrbtice, a pošlú na rehabilitáciu, kde Ťa naučia robiť rôzne cviky.
Ale daj si do youtube: cvičením proti bolesti, a tam môžeš prvých päť sérií: alebo v závislosti od toho, ktorá časť chrbta Ťa bolí.
Takže pokiaľ sa Ti nechce chodiť po lekároch, vyskúšaj hrudnú, krčnú a bedernú chrbticu, resp. brušných svalov
www.youtube.com
Hmm a ako mam cvicit na moj bolavy a stuhnuty chrbat ? V posilnovni silove cviky ? Alebo aky typ cvicenia?
milgamma je vlastne vitamín B a vyživuje nervy. Akonáhle akútna bolesť prestane, musíš cvičiť a cvičiť, niekedy potrvá aj 3 mesiace, kým sa vycvičí svalstvo natoľko, aby Ťa nebolelo. Potom existujú uvoľňujúce techniky aj pri práci v kancelárii... rotačné cvičenia napríklad... otáčania trupom a podobne...