Dala mi na vysvedceni stvorku

Príspevok v téme: Dala mi na vysvedceni stvorku
PokazenyPriemer

Dobrý deň. Prečo mi učiteľka dala na vysvedčení štvorku, keď mám priemer 3,2? (známky- 3334). Známky sú iba z písomiek s rovnakou váhou. Na hodine nikto z nás nebol aktívny, pretože by to ani nešlo, keďže dejepisárka len kecá a kecá. Pokazilo mi to celé vysvedčenie, som švrtáčka na strednej a rodičia ma asi zabijú. Je to z jej strany nespravodlivé? Iných aj skúšala, dala im šancu , mne nie. Ešte mi aj naznačila, že ja z toho dejepisu nezmaturujem. Začínam sa báť. Ak by som zmaturovala až v septembri, stále by ma mohli zobrať na výšku?

katarina22

Ty chceš maturovať z dejepisu keď tam máš z neho takéto známky? No ale podľa priemeru by si mala štvortku aj tak. Niekedy je to takže, si proste učiteľke nesympatická a hotovo, nič s tým nespravíš

antilooopa

Zatrpknuté dôchodkyne často znepríjemňujú život i iným ľuďom, nielen študentom :-) A o akých vysokých požiadavkách na maturite hovoríš? Však zmaturuje každý vôl. Doučovala som jednu študentku gymnázia prírodovedné predmety. Nevedela absolútne, ale absolútne nič, ani zaťať. Ani učivo zo základnej školy. Snažila som sa, čo sa dalo, ale nešlo jej to, pri kontrolných otázkach tipovačka. A zmaturovala na 3 a dnes je z nej vysokoškoláčka. Oblieva ma studený pot, keď si predstavím, že ona bude mať inžiniersky titul. Keď zmaturovala táto, tak zmaturuje fakt každý. Vysoké nároky, to iste...

ahjaj

swistica, tá štvorka má svoje opodstatnenie. Inak by tam nebola. Čo myslíš, nejaký učiteľ nemá nič lepšieho na pláne len strpčovať decku život? Tá učiteľka má veľmi vážne obavy, že s prístupom autorky tá maturita dopadne veľmi veľmi biedne, a preto dala tú štvorku na upozornenie. Nie je vo mne zatrpknutosť, ale dobrých pár rokov praxe na strednej škole. Mala som to šťastie, že som deti poznala 4 roky a preto som sa nemusela utiekať k takýmto praktikám. Moji maturanti vedeli, že tam bude to, čo vedia, a nie to, čo nie. Ale tam bolo jednoznačné po celé 4 roky, že chcú z daného predmetu maturovať, nič také, že na poslednú chvíľu, a dovtedy sa to neriešilo. Tu tá učiteľka musí mať naozaj vážne obavy, že autorka nevyhovie vysokým požiadavkám, ktoré sa na maturitách kladú. Inak nevidím dôvod, prečo by jej dávala štvorku. Nie som naivná, ale ľudská zlomyseľnosť mi tu nedáva žiadny zmysel, ani neverím, že by bola prítomná. My tu na fóre vidíme len jednu stranu mince. Spravodlivé by to bolo tak, kebyže je možnosť vypočuť si aj druhú stranu a tak zvažovať. Štvorka rozhodne nie je bežná známka, ktorá sa pred maturitou dáva. Autorka môže byť dospelá, ale slovo rodiča má väčšiu váhu a tiež vedie možno aj k väčšej otvorenosti zo strany učiteľky, aby známku odôvodnil.
Neverím, že len tie 4 známky sú v pozadí. Možno tak, že predošlé tri lepšie má za obdobie do októbra. Nejak tak, že v druhom štvrťroku to muselo byť veľmi biedne. Ak nechce ísť ako krava na bitúnok, nech požiada rodičov, aby konzultovali s učiteľkou. 19 ročné dieťa môže mať príliš horúcu hlavu, rodičia dokážu byť rozvážnejší a asertívnejší. Aj preto.

swistica

@ahjaj kolka zatrpknutost. Ja len verim ze si nejaky troll a chces len robit zle meno ucitelom, lebo ak si takto pristupovala k ziakom tak amen tma.
Este raz Ti to ale vysvetlim. Ona je maturantka. Dolezite je pre nu polrocne vysvedcenie. S koncorocnym si tak uz potom moze ... Aj z tohoto usudzujem ze si len troll.
@pokazenypriemer - nedaj sa znechutit :-)

ahjaj

ten test pripravuje vyučujúci. Ja som mala študentku na komisionálnych, riaditeľka mi prikázala pripraviť test. Na polročnej známke jej nemá čo záležať, proste tam prehrala. Komisionálnymi skúškami nič nezíska. Aj v najlepšom prípade len lepšiu známku (ktorá jej inak v ničom nepomôže) a averziu vyučujúcej. A to práve v období, keď by tú ústretovosť potrebovala v druhom polroku.
Ona sa to za ten čas ani nestihne doučiť tak, aby to bola určite lepšia známka. A potom zažije len fiasko.
Na jej mieste by som to nechala tak, a sústredila by som energiu na boj s druhým polrokom a nemrhala na plač nad rozliatym mliekom. Ozaj, neboli tam v pozadí aj nejaké projekty a domáce úlohy, na ktoré sa autorka vykašľala?

Omen

PokazenyPriemer:

Omen 27.01.2019 11:50:41
Z tých známok ti vychádza trojka. Škoda, že si to nepovedala rodičom hneď, ako si sa dozvedela výslednú známku. Mohli sa s učiteľkou porozprávať.

Teraz máš tieto možnosti:
1. nechať to tak,
2. rodičia môžu podať sťažnosť do 3 dní od vysvedčenia a budeš komisionálne preskúšaná. Ak si plnoletá, potom ju podávaš ty. Musíš si uvedomiť jedno, a to, že známku si môžeš zlepšiť, zhoršiť alebo ti zostane štvorka.

swistica

@pokazenypriemer - ano, dali by ti komisionalne skusky. Myslim ze do troch dni od vydania vysvedcenia ma zakonny zastupca poziadat riaditela o komisionalne skusky. Neviem ako je to v Tvojom pripade, ked si uz mala 18, mozno mozes ziadat aj ty. To by Ti uz triedna urcite povedala blizsie. Najskor to vsak ries s dejepisarkou. Ak nebude schodna Ta skusat, tak sa jej rovno opytaj na komisionalky. Lepsie to vezme od Teba, ako ked jej to povie riaditel.
@ahjaj - jej ide o polrocne vysvedcenie, nie o koncorocne. A uz nie je socializmu ked sa na niekom sedi a dopredu sa povie, ze so skusok dostane stvorku. V komisii su traja ludia, skuska pozostava z ustnej casti a testu. Test proste neoklames, vsetko sa archivuje. Dokonca by mala dopredu dostat okruhy tem a zakonny zastupca moze poziadat ze chce byt pri skusani pritomni. Takze znamka bude taka, ake ma vedomosti. Hovorit o nalepke nespokojnej studentky mi pride scestne. Uz desatrocia to tak nefunguje. Skola tiez nechce mat problemy.