Dala mi na vysvedceni stvorku

Príspevok v téme: Dala mi na vysvedceni stvorku
PokazenyPriemer

Dobrý deň. Prečo mi učiteľka dala na vysvedčení štvorku, keď mám priemer 3,2? (známky- 3334). Známky sú iba z písomiek s rovnakou váhou. Na hodine nikto z nás nebol aktívny, pretože by to ani nešlo, keďže dejepisárka len kecá a kecá. Pokazilo mi to celé vysvedčenie, som švrtáčka na strednej a rodičia ma asi zabijú. Je to z jej strany nespravodlivé? Iných aj skúšala, dala im šancu , mne nie. Ešte mi aj naznačila, že ja z toho dejepisu nezmaturujem. Začínam sa báť. Ak by som zmaturovala až v septembri, stále by ma mohli zobrať na výšku?

ahjaj

odísť 30 minút pred koncom vyučovania je porušenie prac. disciplíny. Ale nemyslím, že to bolo namierené proti vám. To len tak, akože alkoholik si dá drink. Možno sa dokonca domnievala, že ste radi, že tam nie je. To je tak, že aj medzi lekármi sú aj alkoholici, dokonca aj medzi vodičmi z povolania.
A ten istý človek je podľa názoru jedného dobrý a podľa iného zlý. Aj ten istý učiteľ.

matikafujhnus

matika a telesna su najhoršie predmety na svete. vážne ich z duše nenávidím. zlomky sú nočná mora. hrôza. vybíjaná a volejbal... hrôza...

ahjaj

ešte niečo. Čo má spoločné nejaká zatrpknutosť s mojím názorom na známky? Vieš o čo tu ide? Jedna známka alebo druhá? Asi toľko, či si pacient s rovnakou diagnózou zabalí do nemocnice tmavomodré pyžamo s bielymi vločkami alebo olivovozelené so žirafkou na bruchu.
Dobre, sú tam činitele ako možné prospechové štipendium, alebo obraz sebahodnotenia človeka. Ale nie je to len kompetencia učiteľa, ako človek sám seba vníma. Ak matka dôveruje a pochváli dieťa, dá mu viac ako učiteľka dobrou známkou.

foreveralone

ahjaj - Nehnevaj sa, ale nie všetci učitelia sú normálni. Niektorí sú riadne svine. Nie je vždy chyba u žiakov. Niektorí majú takú techniku učenia, že sa mi nad tým rozum pozastavuje.
"Ako môžu oni učiť ?" Mala som učiteľku, ktorá sa správala, ako trucovité decko. To si mala vidieť. :D
Majú učitelia povolené odísť 30 min. pred koncom hodiny z triedy, takmer na každej hodine a nevrátiť sa ? Pretože naša učiteľka na strednej tak robila. Normálne ukončila hodinu odchodom 25-30 min. pred zvonením. A ešte všeliake iné veci robila. Niet divu, že ju ani učiteľky nemali radi, nielen žiaci.

ahjaj

swistica
ty máš nejaké informácie o mojom súčasnom povolaní? :-))
Je tam viac tém dovedna, to iste.
Dnes som prišla z nemocnice a na izbe bola bývalá študentka zo školy, kde som pôsobila. Teraz je to maminka dvoch detí. Je to dievča z mäsa a kostí, ktorého bolí, keď niečo nejde tak, ako by chcela. Nech mala akékoľvek známky, nech ju mali či nemali učiteľky v láske, je to v prvom rade človek, hodnotný človek, absolútne bez ohľadu na to, aké mala kedy známky alebo aké vylomeniny kedy vyviedla. Takže ako človek každému hovorím: kašlite na známky, nie sú a ani nikdy nebudú objektívne. Nech sa každý snaží mať čisté svedomie, aj autorka príspevku ohľadne prípravy na maturitu a zvyšok nech sa netrápi. Existujú na svete omnoho dôležitejšie veci ako sú známky. Želám autorke príspevku, aby jej najväčším trápením bola táto štvorka z dejepisu a nikdy nič horšie nezažila.

swistica

@ahjaj tym poslednym prispevkom si splietla rozne temy do jednej. Precitaj si este raz prispevky.

Nerozmyslala si o zmene povolania? Lebo ta zatrpknutost... Az sa to zle cita.

ahjaj

"Nevedela absolútne, ale absolútne nič, ani zaťať. Ani učivo zo základnej školy. Snažila som sa, čo sa dalo, ale nešlo jej to, pri kontrolných otázkach tipovačka. A zmaturovala na 3 a dnes je z nej vysokoškoláčka. Oblieva ma studený pot, keď si predstavím, že ona bude mať inžiniersky titul. Keď zmaturovala táto, tak zmaturuje fakt každý. Vysoké nároky, to iste..."
to je už o tom, kto si aký predmet na maturitu vyberie. Je zvykom vybrať si taký, kde je človek nadpriemerný. A že bude mať inžiniersky titul? No a? Vari z dejepisu? Nie, ale zo svojej profesie.
Pre mňa osobne bola napr. VŠ omnoho ľahšia ako gymnázium. Získala som vzdelanie z humanitných predmetov, a dali mi pokoj s chémiou. Kebyže študujem chémiu, určite neobstojím. Rovnako aj baba s inžinierskym titulom. Na ten titul má, na dejepis chýbajú bunky, či vôľa, to je jedno, hlavná vec, že má epizódu života ukončenú.
Zistili mi myopatiu stehenného svalu. Od narodenia ju mám, ale zistili mi ju pred 5. rokmi. Prečo som dokelu mávala trojky z telesnej? Mohla som za to, že sa mi ten sval nechcel hýbať tak, ako som ja chcela? Prečo som za to mala potom zlú známku, keď išlo o zdravotný postih, ktorý dnes možno dokumentovať vyšetrením EMG?
A rumázgam nad tým? Iba sa ironicky usmievam.

ahjaj

nie je maturita ako maturita. S tými istými vedomosťami zmaturuješ na jednej škole za 1, na inej prepadneš. Všetko záleží od komisie, učiteľov. Takže vysoké alebo takmer nulové požiadavky sú obe v pakli. A vyprosím si môj dôchodkový vek. Nemám taký. 15 rokov praxe zďaleka nie je dôchodkový vek, ty si toľko zárobkovo činná, aby si už do dôchodku chcela ísť?
Na každej škole je to inak.
Bola som v mat.komisii aj na našej škole, aj na iných. Takže nepotrebujem rozdávať rozumy. Tá učiteľka môže byť mladá idealistka, ktorá si takýmto spôsobom chce zabezpečiť lepšiu prípravu, ale rovnako môže byť aj učiteľka s dlhoročnou praxou, ktorá sa dozvedela, kto bude v komisii a dotyčnú pozná. Toľko o tom. Nepoznáme všetky faktory. A samozrejme, keď sa študentka bude učiť, je tam predpoklad, že bude mať dobré výsledky. Nevieme ani to, aký je zvyšok triedy. Nie som na dôchodku, ale z toho som už vyrástla, aby som známkam prikladala väčší význam než majú. Tá štvorka sa tam stala a basta. Život ide ďalej.Konštruktívne treba riešiť vedomosti a nie známku.

Omen

Achjaj,:

PokazenyPriemer 27.01.2019 12:08:21
Mne na vysokú školu idú známky z iných predmetov, ale dejepis mám hrozne rada. 3 roky sme mali učiteľku, ktora nás to perfektne učila, vždy som u nej mala jednotky dvojky. Teraz v poslednom ročníku nám dali túto starú, ktorá je už na dôchodoku a nemala by tu už radšej byť. Jej písomky sú zvláštne: trebárs napíše do písomky slovo cenzori. Ty to tam vysvetlíš a ona ti povie, že zabudol si dať rok, napísať o tom viac atď. Pritom tá bývala učiteľka vyžadovala len tie dôležité roky a vždy nám to povedala, čo v písomke chce. Táto učiteľka nám na druhej strane povie, že treba tam písať len to dôležité a nie veľa toho čiže si protirečí. Preto mám také známky, a to som si eše aj pomáhala mobilom čiže som tam písala úplne všetko- 10 otázok 2 alebo 3 strany a aj tak jej nič nebolo dobre. Jednotku na vysvedčení nemal nikto, dvojku možno jeden, zvyšok mal trojky a ja jediná štvorku. Potom začala hovoriť, že termín maturít je eše aj v septembri a februári a pritom sa dívala na mňa a ešte na jednu babu. Bojím sa že nezmaturujem. Nezmaturovať z dejepisu a hanba a pritom sa ho učím aj vo voľnom čase si čítam knihy ... lenže toto rodičom nevysvetlím, mám veľmi prísnu mamu.