Dobrý deň. Prečo mi učiteľka dala na vysvedčení štvorku, keď mám priemer 3,2? (známky- 3334). Známky sú iba z písomiek s rovnakou váhou. Na hodine nikto z nás nebol aktívny, pretože by to ani nešlo, keďže dejepisárka len kecá a kecá. Pokazilo mi to celé vysvedčenie, som švrtáčka na strednej a rodičia ma asi zabijú. Je to z jej strany nespravodlivé? Iných aj skúšala, dala im šancu , mne nie. Ešte mi aj naznačila, že ja z toho dejepisu nezmaturujem. Začínam sa báť. Ak by som zmaturovala až v septembri, stále by ma mohli zobrať na výšku?
Dala mi na vysvedceni stvorku
komisionalne skusky znamenaju, ze budes odpovedat pred komisiou /asi 3 uciek/ aj keby ti dali nepravom 2 a ty sa citis na 1, to je jedno. napises ziadost o komisionalne preskusanie riaditelke, aj rukou rovno zajtra tam a oni ti poslu termin. aspon by si trochu zavarila tej ucke, lebo aspon to vsetci uvidia, ako hodnoti.
na komisionálne skúšky dostane také otázky, v ktorých si obháji štvorku. V tej komisii je dotyčná učiteľka a ostatné učiteľky sú jej kolegyne, ktoré si kolegyňu nepotopia a dajú jej za pravdu, že študentka sa má riadne učiť. Navyše získa štatút nepokornej študentky, ktorá miesto toho, aby vstúpila do seba rebeluje. Takáto známka je upozornením. Nikomu neškodí, iba upozorňuje. Takže sa plniť na plné pecky do druhého polroka, aby tam bola dvojka-trojka, a aby tá známka mohla byť aj na maturitách. Na polroka pred maturitami sa dáva horšia známka pri vážnych nedostatkoch a závažnej nespokojnosti vyučujúceho. Tam ide o to, pokrčené vyžehliť. A ono sa to žehlí v druhom polroku. Som z fachu, 15 rokov som pracovala na strednej škole. Viem, kedy som sa takto rozhodla aj prečo. Išlo o dobro toho decka. Pridaj decko, lebo nie som spokojná. Chcem ti dať lepšiu známku, ale teraz si nezaslúžiš. Nechcem ti pokaziť maturitné vysvečko. Tak mi v tom pomôž, aby som to nemusela urobiť.
To je presná argumentácia tej štvorky.
A tie skušky by mi normálne dali? Veď to sa robí len keď niekto prepadá či?
Swistica, nezabúdaj, že v tej komisii bude aj dotyčná učiteľka a že dievča napísalo o.i. aj toto: "Jednotku na vysvedčení nemal nikto, dvojku možno jeden, zvyšok mal trojky a ja jediná štvorku." Zdá sa, že na tej škole je najdôležitejší dejepis a jeho vyučujúca dôchodkyňa.
to ze jej je to luto je cista ironia. ja akoby som pri tom bola, viem si to predstavit.
@zobudsa pri tom sme neboli, takze nevieme ako komunikacia prebiehala. Ja mam z toho celeho skor dojem, ze zakladatelka temy je taka utiahnuta, ze ta ucitelka ju prepocula, nevsimla si ju atd. Vsak ucitela povedala, ze cakala ze sa prihlasi a ze jej je to luto. Tak asi ma volu s tym nieco urobit. Ale hovorim, neboli sme pri tom.
ved ju nevypocula, nedava jej ziadnu sancu, trva si na svojom. tak nech vysvetluje rodicom. a cas bezi, vsak zajtra je streda, tak bud sa jej to nejako podari, alebo rodicia.
@zobudsa A co tym ziska ona? Pocit ze aj o desat rokov pride za rodicmi, aby za nu nieco vybavili? Pocit nesamostatnosti? Vsak aj ti ucitelia si pomyslia svoje, ze za dospeleho cloveka pridu vybavovat rodicia. Nemala by ta mama rovno i odpovedat namiesto nej? Ja hovorim, ze rodicia ano, ale az vtedy ak ucitelka nevypocuje ju samotnu.
Omen: to je jasne, ale skuska by iste bola o tyzden o dva a ak sa bude ucit, tak hadam to bude lepsie ako ta stvorka. :-) Vsak nie je lama. Bavi ju to a chce z toho aj maturovat
preco by nechodili? je to ich dieta. ako vidis, treba. ucka chce dat silou mocou aj nejaku 4, tak sa usla jej.