Dobrý deň. Prečo mi učiteľka dala na vysvedčení štvorku, keď mám priemer 3,2? (známky- 3334). Známky sú iba z písomiek s rovnakou váhou. Na hodine nikto z nás nebol aktívny, pretože by to ani nešlo, keďže dejepisárka len kecá a kecá. Pokazilo mi to celé vysvedčenie, som švrtáčka na strednej a rodičia ma asi zabijú. Je to z jej strany nespravodlivé? Iných aj skúšala, dala im šancu , mne nie. Ešte mi aj naznačila, že ja z toho dejepisu nezmaturujem. Začínam sa báť. Ak by som zmaturovala až v septembri, stále by ma mohli zobrať na výšku?
Dala mi na vysvedceni stvorku
Z tých známok ti vychádza trojka. Škoda, že si to nepovedala rodičom hneď, ako si sa dozvedela výslednú známku. Mohli sa s učiteľkou porozprávať.
Teraz máš tieto možnosti:
1. nechať to tak,
2. rodičia môžu podať sťažnosť do 3 dní od vysvedčenia a budeš komisionálne preskúšaná. Ak si plnoletá, potom ju podávaš ty. Musíš si uvedomiť jedno, a to, že známku si môžeš zlepšiť, zhoršiť alebo ti zostane štvorka.
Ak ten dejepis budeš potrebovať pri skúškach na VŠ, tak zaber a začni sa ho učiť, ak nie, tak sa prestaň trápiť. Poznám jednu, ktorej učiteľka dala na maturitách zo sloviny 4, hoci vedela, že ju chce študovať. Neviem to posúdiť, či si takú známku zaslúžila, či nie a ani ona to nevie. Pointa je v tom, že prijímačky spravila za 1, štátnice za 2, diplomovku za 1. Zhodou okolností sa jej žiaci dostávajú sa SŠ, kde učí tá dotyčná a v kuse sa vypytuje, kto ich tak výborne pripravuje zo sloviny, netušiac, že ona a tá jej známka má na tom najväčšiu zásluhu.
Stazuj sa, este aj 3344 by ucitel mal dat nejaku sancu, ze nejaku vacsiu odpoved, a ak to dopadne na 3 a lepsie, tak dat 3ku.
Toto 3334 a rovno 4, je jednoznacne zlost na tebe. Stazuj sa urcite, skus vyhladat skolskeho psychologa, ukaz mu to, a porad sa s nim co a dalej. Mozno to tam pozna a povie ti, ci ist za riaditelkou a tak. Uz tam koncis, takze sa neboj odozvy, ta ucitelka ta uz nebude mat dlho na starosti, kludne chod do boja.
Ucitelia su strasne pomstychtivi ludia, ktori maju radi moc nad studentmi a zneuzivaju ju. Preto su ochotni robit aj za par eur doslova. Cest vynimkam, no ked si ja spomeniem na svojich ucitelov, tak asi iba 20% z nich by som povedal, ze boli dobri a ferovi, nemyslim tym napr. prisnost, ucitel moze byt prisny a dosledny, ale pritom sa da oznacit za dobreho pedagoga. Pamatam, ze ked prisiel inspektor na hodinu, tak sa spravali uplne inak. Nechapem, preco kazili priemer, robili to aj mne, lebo som nevedel saskovat pri prednesoch basni a nedokazal som sa naucit spisovateliv, ale diktaty som mal stale za 1, kebo som vela cital a slovencinarka zurila, ze mi nemoze dat 3, ale iba 2, lebo diktaty boli dolezite a kvoli pravopisu sme sa ucili slovencinu. Toto mi sama povedala v hneve. A to nehovorim o rozvedenych ucitelkach, ktore boli permanentne nastvane a vybijali si na nas svoje frustracie.
Kasli na to, zamestnavatel si nikdy nebude pozerat tvoje znamky, dolezite bude len, ci mas maturitu alebo VS a je uplne jedno na ake znamky a poviem ti aj ti, ze uspesnejsi su skor ludia, ktori sa ucili horsie, lebo su kreativnejsi. Jednickari sa skor uplatnia pracou na skolach alebo vo vyskume, ale do beznej praxe su lepsi ti, co sa ucili horsie a dokonca ti, ktori mali znizenu znamku zo spravania, lebo sa neboja presadit zmeny a nove veci, lebo nedrzia hubu a krok. Ked ucitelia chceli zvysit platy, verejnost ich nepodporila a ani rodicia dokonca, skus porozmyslat, ze preco asi...