Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce

Príspevok v téme: Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce
Invalidka

Zdravím

Som mladá baba a som zťp na invalidnom. Čo by mi ani tak nevadilo ale okrem priateľa nemám žiadnych kamarátov, kamarátky čo mi veľmi chýba, aspoň jedna dobrá kamarátka s ktorou by sa dalo pokecať alebo niekam vybehnúť von a možno niečo podniknúť. Nedokážem sa ani zamestnať aj keď by som rada pracovala aspoň koľko vládzem a bola trochu medzi ľudmi, v spoločnosti ale pracovné miesta ktoré sú vhodné pre zťp takmer neexistujú a keď som niečo skúsila tak ma aj tak nezobrali. Cítim sa veľmi sama, celé dni trávim iba doma a neviem čo mám robiť. Tiež nemám skoro ani žiadne peniaze a to už nemôžem ísť vôbec nikam lebo všade sa niečo platí aj keď si chcete ísť trocha zacvičiť do fitka alebo hocikam. Ale to čo ma najviac trápi je to, že nemám ani jednu kamošku a veľmi ma to ubíja, cítim sa strašne sama, život bez priateľov je úplne o ničom a všetko pre mňa stráca zmysel.

Ak by ste mi vedeli akokoľvek poradiť, budem veľmi vďačná.

matejj789

Tvojou diagnozou pre ktoru nemozes pracovat je unava, ale rada by si chodila von s kamaratmi alebo do fitka? Si si ista, ze nie si len leniva? Tvoj priatel musi mat z teba radost.

ahjaj

tiež mám ztp, invalida som si vybavovat nechcela, aj ked mi to odporúčali, ale nejak som verila, že bude lepšie. Existuje pár takých zamestnaní, ktoré sa dajú vykonávať trebárs na dohodu, ale predsa len pár hodín denne pracuješ. Ja som robila napr. preklady, nahrávanie na webovú stránku produkty jednej firmy, telemarketing pre dve firmy, potom distribúciu zdravotných produktov a pod. To napr. na materskej.

Tiez invalidka

Miesto kde by si mohla ísť pracovať tak ti odporučím chránenú dielňu. Tam ťa musia zobrať keď máš zťp preukaz. Tam si môžeš nájsť kamarátky alebo nejaké zájazdy pre zťp s tiež robia, len treba pozisťovať.

Pag

Ja som tiez na inv.dochodku, netvrdim, ze po prvom zhliadnuti jeho vysky som sa zacal citit nejako zdravotne lepsie, ale co sa tyka kamaratov, tak ono to nie je az taka vyhra. Stale ti budu vypravat o svojich problemoch, budu nastavovat ruku a pod., kym sa z toho nezosypes. V dnesnej dobe je lepsie byt sam a s nikym nic nemat. Smutne... Invalidi casto podavaju lepsie vykony ako zdravi, suvisi to isto s nejakym komplexom, ale nikto nie je bez chyby, cize si to netreba az tak vycitat. Divocina, veceru si mi uz zohriala? Vies, ze mam pravdu tentokrat ja, tak ma nepresviedcaj o opaku. Musime sa uz konecne zobrat, aby sme sa mohli riesit normalne veci, rozvod dajme tomu. Bez toho je to nuda...