Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce

Príspevok v téme: Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce
Invalidka

Zdravím

Som mladá baba a som zťp na invalidnom. Čo by mi ani tak nevadilo ale okrem priateľa nemám žiadnych kamarátov, kamarátky čo mi veľmi chýba, aspoň jedna dobrá kamarátka s ktorou by sa dalo pokecať alebo niekam vybehnúť von a možno niečo podniknúť. Nedokážem sa ani zamestnať aj keď by som rada pracovala aspoň koľko vládzem a bola trochu medzi ľudmi, v spoločnosti ale pracovné miesta ktoré sú vhodné pre zťp takmer neexistujú a keď som niečo skúsila tak ma aj tak nezobrali. Cítim sa veľmi sama, celé dni trávim iba doma a neviem čo mám robiť. Tiež nemám skoro ani žiadne peniaze a to už nemôžem ísť vôbec nikam lebo všade sa niečo platí aj keď si chcete ísť trocha zacvičiť do fitka alebo hocikam. Ale to čo ma najviac trápi je to, že nemám ani jednu kamošku a veľmi ma to ubíja, cítim sa strašne sama, život bez priateľov je úplne o ničom a všetko pre mňa stráca zmysel.

Ak by ste mi vedeli akokoľvek poradiť, budem veľmi vďačná.

Pag33

Ja s mojím kamarátom by sme nikdy neišli pracovať, život asociálov a homelessákov má svoje čaro, ale ta to kde sme? Však u nás všetci Rómovia pracujú, nás raz naháňali z ÚP, také dve pracovníčky so sošitkom, že majú pre nás prácu, ale nie, však to sme museli zobrať nohy na plecia, zobrať roha, dobre sme nohy nepolámali, kým sme sa pred nimi ukryli v lesíku pred prácou. Však tu slušných gádžov z nejakou prácou obťažujú?! Najlepšia obrana je útek, to je fakt. Jedno smutné porekladlo praví: robota si homelessáka vždy chce nájsť:-) Tam si Divočina? Aj ty sa niekde túlaš? Dúfam, že nie!

Invalidka

naivny vďaka za tvoju reakciu a máš v tomto pravdu, že na takých ľudí ako ja štát zvysoka kašle, to viem už dávno a dávnejšie ma už napadlo, že sa mám vykašlať na existujúcu prácu a vyskúšať dačo iné napr. aj nejaký ten kurz ale čo som zbežne pozerala, za všetko sa platí a na to nemám. Ale pozerala som len zbežne, neviem ako to celé funguje.

Ale ja som chcela ísť do bežnej práce aj kvôli tomu, že mi chýba spoločnosť a byť len medzi štyrmi stenami je pre mňa strašne deprimujúce a depresívne, jednoducho ma to ubíja a berie mi to aj tú poslednú energiu a nádej, že by som mala skúsiť niečo sama keď ja len prvé čo chcem, je vypadnúť z domu. Neviem či mi niekto v tomto rozumie, či mal niekto niekedy pocit, že musí ísť odniekial preč z toho miesta kde je lebo sa tam asi zblázni. Neviem, či sa to dá chápať.

naivny

Nečakaj od iných, že ti dajú prácu. Tí na teba kašľú. Aj štát na teba kašle.
Keď cesta tadeto nevedie, treba si urobiť vlastnú, ako preraziť. Nie hľadať si existujúcu prácu, vytvoriť si vlastnú! Potrebuješ nejaký kurz, manikúra, kozmetika, čínske či japonské umenie, akúkoľvek exotickú, či skrášľujúcu blbosť. Dohodni sa na kurze, ako budeš môcť chodiť kvôli zdraviu. Ked máš ten kurz, sprav si reklamu, zaplatíš google reklamu, alebo inzerát do regionálnych novín, aby o tebe vedeli.
Sama určuješ, čo a ako chceš, nikto ti nebude rozkazovať. Pracuješ toľko, koľko chceš a môžeš.

Invalidka

Tomas kam mám ísť robiť vrátničku??? Do vedľajšieho vchodu v bytovke? A keď nemám nablízku žiadnu menšiu predajňu kde by som si mohla posedieť 4 hodinky denne za pokladňou? Toto ťa napadlo?

Tomas12345

Invalidka :

Ja som nič také predsa nepovedal, neviem odkial si si to vyvodila že som niečo takéto povedal. Hovorím iba že nevidím dôvod prečo by si si nemohla nájst prácu ako napríklad vrátnička, či pokladníčka v nejakom menšom obchode. Ak máš tolko energie ze vládzes chodiť do fitka a aj s kamarátkami do fitka, tak o čo viac by ty tá energia vydržala pri nejakom hore uvedenom sedavom zamestnaní. Neverím totiž že sediet na stolicke a občas niečo nablokovať je náročnejsie než cvičenie vo fitku.

Tomas12345

ahjaj :

Ja som čítal tvoju odpoved na Matejovu otázku, no mna táto tvoja odpoved moc neuspokojila. Nehovorím že autorka si musí nájst nejaku tazku prácu kde bude prenášať balíky alebo robiť hocičo fyzicky narocnejsie, avšak nevidím žiaden dôvod prečo by autorka nemohla robiť nejaku sedavu robotu ktorá je fyzicky nenáročná ako napríklad vrátnička, alebo pokladníčka v malej predajni, atd. Ak má dostatok síl na to aby dokázala chodiť s kamarátkami po vonku a do fitka, tak o čo viac na to aby len presedela na stolicke niekolko hodín ?

Invalidka

Tomas chceš tým povedať, že ak som chorá tak nemám právo ísť ani von a musím vkuse len odpočívať? Nemám právo si ísť trochu zacvičiť do fitka podľa svojho tempa a udržovať sa v kondícii? Nemám právo na nič len preto, že som chorá a automaticky musím len odpočívať i keď mám nejakú energiu aj keď menšiu než ostatní a som viac unavená ale mám snahu s tým niečo robiť a využiť aspoň to, čo mám?

Neviem odkiaľ si zobral, že väčšina "ženských" povolaní sú ľahké keď ženy pracujú alebo musia pracovať skoro rovnako ťažko ako muži.

Teóriu máš pekne naštudovanú ale to je asi všetko. Nevieš ako to skutočne funguje a nevidíš do toho dostatočne na to, aby si to chápal.

ahjaj

tomas, na prvú časť tvojho príspevku a otázky som "ty" napísala odpoveď tu v diskusii, lebo aj iný človek tú úlohu položil.