Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce

Príspevok v téme: Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce
Invalidka

Zdravím

Som mladá baba a som zťp na invalidnom. Čo by mi ani tak nevadilo ale okrem priateľa nemám žiadnych kamarátov, kamarátky čo mi veľmi chýba, aspoň jedna dobrá kamarátka s ktorou by sa dalo pokecať alebo niekam vybehnúť von a možno niečo podniknúť. Nedokážem sa ani zamestnať aj keď by som rada pracovala aspoň koľko vládzem a bola trochu medzi ľudmi, v spoločnosti ale pracovné miesta ktoré sú vhodné pre zťp takmer neexistujú a keď som niečo skúsila tak ma aj tak nezobrali. Cítim sa veľmi sama, celé dni trávim iba doma a neviem čo mám robiť. Tiež nemám skoro ani žiadne peniaze a to už nemôžem ísť vôbec nikam lebo všade sa niečo platí aj keď si chcete ísť trocha zacvičiť do fitka alebo hocikam. Ale to čo ma najviac trápi je to, že nemám ani jednu kamošku a veľmi ma to ubíja, cítim sa strašne sama, život bez priateľov je úplne o ničom a všetko pre mňa stráca zmysel.

Ak by ste mi vedeli akokoľvek poradiť, budem veľmi vďačná.

Zuzka1111111

Mna zaujíma že prečo invalidné dôchodky sú tak ohromne nízke poznám človeka čo má 60€na mesiac veď to je strašne.Ja by som min 300€ dala každému nie?Pokial človek má rodičov a kde bývať tak sa to ešte dá ale keď je starší a sám takztoho príspevku jednoducho nevyžije.

Invalidka

Sloniecko niečo skúsim, vďaka.

A ja nemám v úmysle útočiť na niekoho ale ako sa niekto správa ku mne, tak sa budem aj ja k nemu. Vždy je ľahšie hneď odsúdiť človeka a zosmiešniť než ako sa poriadne zamyslieť a adekvátne reagovať bez urážok, odsudzovania, zosmiešňovania, irónie, sarkazmu či domýšlania si a vytrhovania vecí z kontextu.

A ak by sa to dalo, poprosím ADMINA o zmazanie témy, neviem či sa to dá a ako, ďakujem. Asi som zle sformulovala problém v danej téme.

Sloniecko

tie "vyhovorky" neboli myslena na teba, to som napisal vo vseobecnosti. Az neskor som si vsimol, ze si pisala, ze mas sklerozu. To je naozaj zavazne ochorenie a je mi to velmi luto. Ja som skor pisal v tom duchu, ze si pisala dost podrazdene par ludom. Nie vsetci to myslia v zlom. Ani ja nie. Inak tie chranene dielne tiez nie su odveci. Ale existuju rozne poradne a obcianske zdruzenia, ktore pomahaju postihnutym a chorym ludom, napriklad aj pri hladani si zamestnania. Poradia, pomozu, vysvetlia. Ja osobne s tym nemam skusenosti, ale skusila si aj nieco podobne? Mozno natrafis na nejaku organizaciu, ktora ti pomoze a najdes si tam aj kamaratov. Viem, ze aj cerveny kriz zvykne organizovat rozne akcie, posedenia. V nasom meste existuje aj nejake zdruzenie, ktore zastresuje chorych ludi, pravidelne sa schadzaju, chodia na rozne vylety, organizuju posedenia a pod. Skus sa po niecom takom poobzerat, nemusi to byt marna rada.

Invalidka

Sloniecko: ja neútočím, iba som úprimná a okrem toho, niekto iný tu začal útočiť ale ja som to nebola. A som rada, že tvoji známy mali také šťastie a našli si prácu, a to, že sem napíšem na fórum a pýtam sa o radu, je automaticky hladanie výhovoriek? Nemám pocit, že by som sa vyhovárala, veď som hneď jasne napísala, že chcem pracovať, tak nechápem, kde sú tie výhovorky čo si len údajne hľadám.

matejj789

Prosim ta pokoj. Ja len vravim, ze ak je niekto sposobily chodit do fitka a ma chut chodit von s kamaratmi, tak je viac ako sposobily najst si aspon nejaky part-time job na 20+ hodin tyzdenne. Ludi je malo snad v kazdom odvetvi a su prace, ktore su az smiesne nenarocne. Takze v tomto kontexte nevidim v com je problem. Ale pouč ma prosim.

Sloniecko

ja nerozumiem jednej veci- preco utocis na ludi, ktori ti nieco napisu?
Pozri sa:
Vo firme, kde pracujem, sme donedavna mali dve zeny na polovicnom invalidnom (jedna vlani odisla).
Ktora odisla, mala vselijake diagnozy (napr nieco so srdcom a tlakom), navyse prekonala uraz, kde si dost komplikovane zlomila nohu a preto krivala. Ale pracovala!
Dalsia ma dost poskodene kolena a tiez srdce, niekedy od bolesti ani nespi v noci, ale musi pracovat, tak pracuje.
Mamina znama ma reumu, pri ktorej si niekedy nevie ani zatvorit dlane, dlhe roky s tym bojovala, nechcela na invalidny, radsej riadne pracovala. A to mohla byt pekne doma, ale nebola.
Sesternica ma tiez mnozstvo diagnoz a predsa pracuje.
Kamarat je od narodenia na voziku- a pracuje :O
To je tak- kto chce pracovat, pracu si najde. Kto pracu nechce, najde si vyhovorky. Tak ked ti ziadna rada nie je dobra, preco sa ludi pytas?

je to

nemate teda organizaciu, kde sa zdruzujete, ci mate a je to nanic?, a zaujmy? v kniznici by sa mohlo dat napriklad zoznamit, tam sa da byt dlho, citat, rozpravat

Invalidka

bd45: nikde som nenapísala, že sa čudujem prečo je priateľ stále v práci tak nechápem tejto poznámke.

A ďakujem vám za urážky a expresné odsudzovanie, keby viem, že ste na tom horšie ako ja, nežiadam vás o pomoc.

A mám Sklerózu multiplex, autoimunitné ochorenie nervovej sústavy, ktoré je degeneratívne a nedá sa vyliečiť.

Ale vďaka aj za negatívny feedback...

Invalidka

matejj789 ty si si aj prečítal, čo som písala??? Písala som, že by som aj veľmi rada pracovala a zamestnala sa. Nabudúce čítaj už s porozumením prosím, ďakujem.

bd45

Keby únava bola diagnózou, tak by sme boli zťp a invalidi asi všetci. Prečo nenapíšeš o svojej diagnóze niečo konkrétne, veď toto je anonymné fórum. Mám dojem, že sa ti podarilo obalamutiť lekárov, získať zťp a myslela si, ako ti bude dobre. Ale mala si si najprv zistiť výšku invalidného dôchodku, a mohlo ti byť jasné že z toho nebudeš mať ani na prežitie. A úplne najlepšia je veta že "priateľ pracuje aj za mňa". No chudák, a ty sa ešte čuduješ že je stále v práci? Ten to asi tiež nemá v hlave v poriadku, keď sa nechá takto využívať, ale aspoň sa k sebe hodíte.