Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce

Príspevok v téme: Som zťp na invalidnom, bez kamarátov, bez práce
Invalidka

Zdravím

Som mladá baba a som zťp na invalidnom. Čo by mi ani tak nevadilo ale okrem priateľa nemám žiadnych kamarátov, kamarátky čo mi veľmi chýba, aspoň jedna dobrá kamarátka s ktorou by sa dalo pokecať alebo niekam vybehnúť von a možno niečo podniknúť. Nedokážem sa ani zamestnať aj keď by som rada pracovala aspoň koľko vládzem a bola trochu medzi ľudmi, v spoločnosti ale pracovné miesta ktoré sú vhodné pre zťp takmer neexistujú a keď som niečo skúsila tak ma aj tak nezobrali. Cítim sa veľmi sama, celé dni trávim iba doma a neviem čo mám robiť. Tiež nemám skoro ani žiadne peniaze a to už nemôžem ísť vôbec nikam lebo všade sa niečo platí aj keď si chcete ísť trocha zacvičiť do fitka alebo hocikam. Ale to čo ma najviac trápi je to, že nemám ani jednu kamošku a veľmi ma to ubíja, cítim sa strašne sama, život bez priateľov je úplne o ničom a všetko pre mňa stráca zmysel.

Ak by ste mi vedeli akokoľvek poradiť, budem veľmi vďačná.

Bubliii

Ja si privyrábam vypĺňaním dotazníkov na nete, baví ma to a peniaze posielajú. Dotazníky idú od pár centov po 3e za jeden.. takže koľko vyplníš, toľko dostaneš. Ešte je možnosť miesto vypisovania aj telefonicky s týmito dotazníkmi oslovovať ľudí, to je lepšie platené, ale na to ja nemám čas. Ale vždy odpoviem, keď mi zavolajú - dostanem zaplatené ja aj ten, čo volá. Nevýhoda je, že dotazníky posielajú oni - takže niekedy sú tam také hluchšie obdobia. Stránka je populacia(bodka)sk - ak ťa zaujme, klikni si.

Invalidka

Tomas to skladanie pier je podvod, raz som na taký inzerát reagovala cez mail, odpísali mi alebo skôr len preposlali text ktorý posielajú automaticky asi každému kto sa na ten mail ozve, bolo tam všetko tak "pekne" rozpísané a vysvetlené, že čo a ako, aké je to super a bla bla bla... A v tom priložené číslo účtu, kam mám poslať vstupný poplatok 10€ za náklady aby mi mohli tie perá poslať. Akože wtf, mňa nikto oebávať nebude, a tak som im na ten mail aj patrične odpísala lebo som už vedela, že je to oeb a viac mi odtial mail neprišiel.

187€ cca...

Tomas12345

NeznamyTHM1986 :

A v čom vidíš problém ? Prečo by sa to nedalo ?

Invalidka :

Aha, tak ono najst prácu na polovičný úväzok nie je moc lahké. A o nejakej práci na doma si nerozmýšlala ? Ja som nedávno napríklad písal ekonomické analýzy z domu a dostával som za to 80 eur mesačne. Počul som ešte o nejakom skladaní obálok, pier, len neviem či to nie je nejaký podvod, no treba to každopádne vyskúšať. Nejaky velký zarobok za to asi nedostaneš no aj pár desiatok eur je lepšie než nič.

A inak kolko eur dostávaš invalidny dôchodok ?

Invalidka

antilopa nie, v normálnom pre zťp.

slniecko v 19tich ale určité problémy som mala už skôr, teraz už sa liečim piaty rok od zistenia choroby a prvý prejav bol zápal očných nervov na základe čoho mi to zistili. A netuším koľko mám lézií na mozgu a ani neviem na čo by mi bola dobrá táto informácia, nikdy ma nenapadlo to počítať :D

NeznamyTHM1986

Tomas12345: Neviem, či by to bolo tak jednoduché - že nasťahujem alebo to druhe spravím a bude kopu penazi na normálny život

NeznamyTHM1986

Invalidka: Ohľadom toho pohovoru čo pišeš - tak si mi potvrdila, že neni pravda že už na pohovoroch beru každého. Ja som sa tu jeden čas (ako píšem tiež som na čiastočnom invadlidnom) chcel poradiť o práci, tak určití jedinci mi radili, že keďže som mal na strednej účtovnictvo - tak si mam spraviť kurz a isť pracovať ako účtovník... A vraj už su iné podmienky - že vraj už nie je tak, ako keď som v 2008mom vystriedal asi 15 pohovorov v BA a každý bol neúspešný (plus pokušal som sa zamestnať v Prahe kde som sa mal zákaznikov v Prahe vypytovať na správne údaje a opravovať ich systeme - a vkuse som dostaval z***a že ,,ty jseš pomalej na to jakú si mněl školu" a na druhy den, tu si mal chybu, tam si mal chybu - choď preč, ty sa na to nehodiš)

slniecko25

Invalidka zaujimalo by ma odkedy a kolko rokov mas RS diagnostikovanu a ake si mala prejavy... Kolko mas lezii ?

Zuzickaaa

Musíš to brat z nadhľadom veľa ľudí má problémy ako ty že si nevedia robotu nájsť bohužiaľ nieje komunizmus že musel pracovať každý.Je ťažká doba a máš priateľa buď rada ja som prežila rozchod a bolo to hrozné