Tušenie budúcnosti

Príspevok v téme: Tušenie budúcnosti
daniela2

ahojte, čítala som jednu knihu, kde si hlavná postava kládla otázky ohľadne budúcnosti, a keď cítila prázdno, zistila, že to je tým, že nebude žiť. (Heinrich Böll:: Vlak prišiel presne)
Zistila som, že do istej miery to sedí. Stretneš sa s niekým, Cítiš, že naposledy. Cítiš, že niečo bude tak, ako to potom naozaj bude, bez adekvátnych dôvodov.
Zvykla som to cítiť správne.
A teraz sa mi nevysmejte.
Pred VŠ som chodila na kurz nemčiny a minule som sa na klzisku stretla s jedným chlapom, s ktorým sme tam chodili spolu. Vtedy sme sa o seba vôbec nezaujímali, teraz na klzisku, sme sa však pustili do rozhovoru, odviezol ma domov, pozvala som ho k sebe, pripravila večeru a ostal 3 hodiny, rozprávali sme a popíjali čaj.
O dva dni ma pozval na večeru, že teraz je na rade on, a išli sme spolu do reštaurácie. (chcela som ísť do posilky, ale vybrala som si radšej jeho). Znova veľmi príjemný rozhovor, potom ma odviezol domov, hore som ho teraz do bytu nepozvala.
Potom sms, že sa so mnou príjemne cítil, a či nemám chuť ísť s ním v sobotu pozrieť si výstavu obrazov.
Mám pocit, že to bude môj manžel a otec mojích detí. Zatiaľ sme sa ani nepobozkali, ani nič také, ale jasne to cítim, že tak bude.
Je to predtucha, tušenie alebo blbosť? Môže človek niečo takéto tak skoro vycítiť, veď v podstate ho ešte nepoznám...

Bohatier

daniela2, nenechavaj sa tu strhavat s davom (neprajnikov). :)) Ahjaj to dobre poznamenala ze "muzi si slecny len tak na obed domov k rodicom nevodia"! Myslim ze si pisala ze ma v pohode dedka ktoremu si ihned padla do oka :P tak sa ho skus opatrne opytat ze kedy naposledy pozval k rodicom domov nejaku slecnu na obed (a dufajme ze nema sklerozu alebo nieco podobne) lebo to by mu mohol pekne zavarit. :))) Ale ja osobne tipujem ze jeho odpoved bude ze si bola prva.:)) To co pisal Defcon myslel skor takto - "ze muzi sa stihackam vyhybaju" a ty mas predsa priatela?:))

cista laska

Hovoriť, že to vyšlo, je predčasné ...

Daniela, veď ho vôbec nepoznáš. A keď sa teraz ponoríte do sexuálneho spoznávania, nebudeš ho mať ani šancu naozaj spoznať. Sex zatemňuje myseľ. Ak ti s ním dobre po sexuálnej stránke, začínaš si ho idealizovať, premietať do jeho povahy vlastnosti a postoje, ktoré chceš, aby mal. Ak aj dôjde k svadbe, po čase to môže skončiť bolestným vytriezvením pre teba. Mnohé tak zistili, že ani nevedeli, koho si zobrali...

Tým, že si s ním spala, si si ublížila. Pozri, čo to s ním spravilo. Erotické SMS, čo by s tebou robil (myslíš, že to chce pre teba? nie náhodou pre uspokojenie svojej žiadostivosti?, nie si iba nástroj jeho uspokojenia?). Predtým si to nedovolil, niečo také ti napísať, mal k tebe úctu. Bude si ťa teraz vážiť? Túto chybu robia dnes skoro všetky ženy a dievčatá. Zamilovanosť ich pobáda čo najrýchlejšie sa úplne mužovi odovzdať. Ale nemyslia na fakt, že zamilovanosť je sebecká, myslí v prvom rade na svoje dobro (stretávam sa s tebou, lebo MNE je s tebou dobre, nie preto, že ťa chcem urobiť šťastnou/šťastným). Správne riešenie je presný opak: počkať, kým ten "ošiaľ", tá silná zamilovanosť opadne a za ten čas sa spoznávať len na duševnej úrovni. Dať šancu prvotnej zaľúbenosti, ktorá hľadá v prvom rade svoje vlastné dobro, prerásť do nesebeckej lásky túžiacej sa darovať milovanej osobe pre jeho dobro a nie pre svoje vlastné, a dať tej láske čas dozrieť.

Dievča, žena dáva mužovi mantinely. Muž potrebuje mantinely. Je stvorený tak, že ním hýbu sexuálne túžby a on potrebuje tieto pudy v sebe ovládať, lebo inak žene ublíži. Ty si mu dovolila tie mantinely prirýchlo zbúrať a poslala si mu tým odkaz, že svoje pudy pri tebe ovládať nemusí. Odhalila si pred ním túžbu po dieťati a on túto tvoju slabú chvíľku využil. Teraz od teba čaká sexuálne spolužitie pred svadbou ako samozrejmosť. Správny muž by v tej chvíli pochopil momentálnu zraniteľnosť dievčaťa a aj keby v tej chvíli prejavila túžbu milovať sa s ním, odmietol by to - pre jej dobro. Rozhodnutie milovať sa s niekým musí byť zrelé, uvážené a slobodné, nie z chvíľkového popudu. Zrelé, uvážené a premyslené, slobodné je po svadbe. Vtedy obaja vedia, čo chcú, lebo mali pred svadbou dostatok času to v pravde zistiť...

Ak chceš ešte niečo zachrániť, daj jeho sexuálnym SMS-kám a návrhom na sex stopku. Nech si ťa váži a nech o teba bojuje. Veď ho ani poriadne nepoznáš. Či o teba naozaj stojí, o tom ťa presvedčí len vtedy, keď na teba dokáže počkať, keď pre teba prinesie nejakú obetu.

Aby si ma rozumela: možno to s tebou naozaj myslí vážne. Ale ak nechceš zažiť po rýchle uzavretej svadbe a po opadnutí zamilovanosti nepríjemný šok, že je iný, ako si si predstavovala a myslela, aby si sa vyhla bolestnému zisteniu, že si bola oklamaná (ním či sama sebou - svojou zaslepenosťou), daruješ sebe aj jemu aspoň rok čistého chodenia, aby ste sa mohli naozaj spoznať. To, že má negatívnu skúsenosť z predchádzajúceho dlhoročného vzťahu, ktorý nakoniec svadbou neskončil, ešte neznamená, že rýchle a bezhlavé uzavretie manželstva po pár mesiacoch je tým správnym riešením.

daniela2

k rodičom ma zobral 6 dní potom, čo to medzi nami vôbec začalo, takže to bolo fakt prirýchle. Odvtedy prešli 3 týždne. Neviem, či som sa rýchlosti prispôsobila, alebo čo. Prečítaj si, čo som písala predtým 5. a 6. februára.

je to

najprv to vyzeralo ze ho nechces ze ani sex nechces pisala si ze je prirychly, ze sa ti to nepaci aky je prirychly a po mesiaci chodenia chces babo a svadbu????? nerozumiem. mali ste uz sex ci az po svadbe?

Doncha

Nooo predstavenie rodičom nemusí absolútne nič znamenať.... Keď ju chce na sex tak jasné že povie, áno mami oci toto je moja priateľka, pritom to nemusí vôbec brať vážne. Je to len tak naoko. Veď kedykoľvek sa s ňou môže rozísť ak sa jej už nabaží, alebo si nájde nejakú novú...

ahjaj

ja nevidím nič zlé v tom, že je autorka zamilovaná. Keby ju ten chlap mal len na sex, nebol by ju predstavil svojím rodičom. Je otázka, či teraz po intímnom styku neprídu o všetko pekné, čo vzťah ponúka, kým sa intímnym životom ešte nežije, a či sa nestane intímny styk ústrednou náplňou a témou vzťahu.

Doncha

Bod číslo jedna: Nikdy sa nezamiluj. Bod číslo dva: Ak už, poriadne sa prefackaj a pozri bod číslo jedna. :D z toho všetkého čo tu čítam, ty si v tom až po uši, ženská naivita, jemu ide evidentne iba o sex. Ako môžeš veriť všetkým tým sladkým rečiam?