ahojte, čítala som jednu knihu, kde si hlavná postava kládla otázky ohľadne budúcnosti, a keď cítila prázdno, zistila, že to je tým, že nebude žiť. (Heinrich Böll:: Vlak prišiel presne)
Zistila som, že do istej miery to sedí. Stretneš sa s niekým, Cítiš, že naposledy. Cítiš, že niečo bude tak, ako to potom naozaj bude, bez adekvátnych dôvodov.
Zvykla som to cítiť správne.
A teraz sa mi nevysmejte.
Pred VŠ som chodila na kurz nemčiny a minule som sa na klzisku stretla s jedným chlapom, s ktorým sme tam chodili spolu. Vtedy sme sa o seba vôbec nezaujímali, teraz na klzisku, sme sa však pustili do rozhovoru, odviezol ma domov, pozvala som ho k sebe, pripravila večeru a ostal 3 hodiny, rozprávali sme a popíjali čaj.
O dva dni ma pozval na večeru, že teraz je na rade on, a išli sme spolu do reštaurácie. (chcela som ísť do posilky, ale vybrala som si radšej jeho). Znova veľmi príjemný rozhovor, potom ma odviezol domov, hore som ho teraz do bytu nepozvala.
Potom sms, že sa so mnou príjemne cítil, a či nemám chuť ísť s ním v sobotu pozrieť si výstavu obrazov.
Mám pocit, že to bude môj manžel a otec mojích detí. Zatiaľ sme sa ani nepobozkali, ani nič také, ale jasne to cítim, že tak bude.
Je to predtucha, tušenie alebo blbosť? Môže človek niečo takéto tak skoro vycítiť, veď v podstate ho ešte nepoznám...
Tušenie budúcnosti
in blossom, vies tato jeho praca dava dalsi pohlad na "spankovu paralyzu" a vsetko okolo toho. Dufam ze uz rozumies. :)))
ale ano Bohatier, som skutocna, az moc :D ja tu obcas pridem, prebehnem nejake posledne temy ked ma zaujmu a tak. v tej Intuicii som uz asi dlho nebola, ked nie je pri zaciatku :-) teraz mam vela toho v praci a tak a musim dbat na spankovy rezim, takze na fora nemam volu. ale zastavim sa niekedy a mozno aj v tej Intuicii.
autorka, to co opisujes ten film, tak to sa asi tyka paralelnych vesmirov, je inak taka fyzikalna teoria, teoria strun, ale to je na mna vysoka fyzika a to mi uz hlava neberie. a za dalsie, ak to aj je pravda, tak ti to je aj tak prd platne, kedze sa medzi tymi verziami reality vedome nevieme prepinat, tiez by som sa radsej ocitla v lepsej verzii aku mam momentalne :D
Podľa má ale takýto pocit na začiatku vzťahu ked je to všetko ešte také pekné asi každý. Nechcem byť samozrejme nejaká pesimistka, možno je to pravda ale to aj tak uvidíš až časom
in blossom: "ta buducnost aj tak nie je asi pevne dana (aspon moje skusenosti), deje sa akoby vo viacerych liniach, takze kazde tvoje rozhodnutie to moze uplne zmenit."
pozerala som film: kto si doktor? Tam to bolo tak, že pri každej vyhrotenej životnej situácii boli dva varianty, ako život pokračuje ďalej na základe náhody, alebo rozhodnutia jednotlivca. A tak akoby viaceré životy toho istého človeka prebiehali v iných dimenziách a s iným koncom - veľmii zvláštne.
angelika: pevný zámer. To je, že keď niekoho nepoznám, nedokážem si utvoriť pevný zámer, že áno, za neho sa vydám. Potrebujem mať niečo racionálny, čo by mi ten zámer podoprelo.
Bohatier: ďakujem.
Ohľadne sexu som mu povedala, že bude až vtedy, keby nevadilo, kebyže nie je ochrana a má následky. Prekvapilo ho to, potom povedal, že nemá problém byť trpezlivý a čakať, keď vie, že to stojí za to. :-))
Do víkendu som si zavelila trochu oddych od neho, a povedala som mu, že som u rodičov, odtiaľ dochádzam aj do práce. Neodolala som, povedala som im, že mám niekoho. Mama sa vypytovala naňho, otec počúval a potom povedal, že by bol rád, keď bude všetko dobré a keď sa zaľúbim, nieže zabudnem na nich a nebudem im ani volať. :-) A sestra že jej ho mám čo najskôr predstaviť, ona má nos na to, či je niekto správny, a ak by mi mal ublížiť, vyškriabe mu oči. :-))
In Blossom, :P si mi okrajovo odpovedala do nespravneho vlakna. :D Som tu v jednej teme nieco nacrtol kedze by som chcel vediet ci je ta energia presne dana (ako uz nemenna) alebo sa mina/pridava podla okolnosti v zivote (a preto aj otazka ci sa da zabranit rozpadu) kedze info pride az ked jej je ...... Inak ti poviem ze obcas pozeram z toho aj pol dna do BLBA a kebyze fajcim tak si aj zapalim. :(( Mozno keby som tak nemat ziadnu empatiu kedze pritomnost je vraj skutocna. Teda viac ako skutocna! In Blossom inak premyslam ci si skutocna. :D A niekedy vlastne aj ci som aj ja skutocny. :D A dakujem za pohlad. :))
Jaaj a skoro som zabudol napisat to podstatne! Ze preco som ti chcel napisat. :D Jedna sa o jednu hodne staru pracu na istom fenomene ktory skumal BARON REICHENBACH (je to ale hodne hodne stare dielo). Ale ak by tato jeho teoria fungovala tak by si mozno mala lepsie SPANIE!!! :)) Teda ak by...? Tak dufam ze ta navedie tam kam treba. :))) Ale je aj dost mozne ze ti to nedovolia... :) Pre istotu ti to pastnem aj do temy INTUICIA. Inak pozeram ze si si precitala zase nejake nove veci.:P
daniela2 este raz sa ospravedlnujem. :))
in blossom ???
daniela2, som si tu od teba precital par nazorov a podla mna si v pohode dievca a dufam ze si najdes niekoho podobneho k sebe. A prepac mi ze sa ti sem trosku votrem a napisem daco odveci. Inak aspon daco ti prispejem kedze sa nato takto pozeras co zohladnuje aj par pohladov z knih ktore som cital a mozne to je.:))
Pokiaľ sa z nejakej tvojej predstavy o budúcnosti stane pevný zámer, môže sa uskutočniť. Zrejme si mala nejakú podvedomú predstavu, aj keď si nevedela, že sa bude týkať rozchodu s priateľom, ale mala si určitú vidinu a na tú si sa nastavila, pravdepodobne si si ten obraz často prehrávala až si k nemu naozaj dospela. A to isté robíš aj teraz.
Inak si myslím, že nie je možné predpovedať svoju budúcnosť, veď nemôžeš mať istotu ani či zajtra ešte budeš žiť, ale skrátka človek si do určitej miery svojimi myšlienkami vytvára svoj život sám, keď sa nastaví na určitú predstavu. Je to tá "slobodná vôľa", ktorou disponujú iba ľudia.
Zámer samozrejme neznamená, že idem hrať ruletu, predstavím si že vyhrám a hneď vyhrám. Je to skôr nejaký dlhodobejší reťazec rozhodnutí, ktorý vedie k tomu, že sa uskutoční niečo, čo mám v hlave, proste udalosti sa tak poskladajú.
Zámer naozaj funguje, čo sa mi potvrdilo na mojom živote, zaujímavo na túto tému píše napr. ruský spis. Vadim Zeland, knižky Ovlivňováni reality, sú to omnoho lepšie knihy ako priblblé americké Secret.
Jednoznacne mu ide iba o sex. Respektive aj o vztah, ale hlavne sa dostat k sexu. Nedopadne ti to dobre. V dnesnej dobe, to takto dopadne skoro na isto, vsetci chlapi potrebuju hlavne sex a preto si hladaju zenu na prvom mieste. To ostatne je skor preto, ze to musia pretrpiet, aby sa k sexu dostali. Skalp tak lahko nebude mat, ako hovoril Defcon, ale uz z toho co som cital, si taka naivna nana, ktora sa sice brani prirychlemu sexu (to mas rozumne), ale nakoniec, mozno nie o tyzden, ale o mesiac-dva, podlahnes, a vztah ti aj tak stroskota.
S tymto chlapikom urcite.
ano, mozes. ale ta buducnost aj tak nie je asi pevne dana (aspon moje skusenosti), deje sa akoby vo viacerych liniach, takze kazde tvoje rozhodnutie to moze uplne zmenit. asi mame urceny len zivotny cas, ine mozno nie. jedine, ze by aj nase rozhodnutia boli "vopred dane", ale to sa vylucuje so slobodnou volou, takze ktovie ako to cele je.
podla mna nad tym nespekuluj a ak sa necitis dobre, tak to nechaj tak, nestretavaj sa s nim. ale uplne ti rozumiem, zazila som kedysi nieco podobne (takmer na vlas rovnake - dokonca, ked som ho videla uplne prvykrat v zivote tak mi hned islo v hlave, ze to je moj buduci manzel a nevedela som o nom absolutne nic este a velmi ma to stvalo ze co to je v tej hlave) ze som dotycneho sice chcela, ale bolo to na mna prirychle a tak som zdupkala. sice ma to stvalo, ale nemohla som si pomoct. no a pred rokom som zas toto zazila pri jednom, tak toho si teda mozno zoberem :D (ale tiez mam kopu pochybnosti, aj ked vsetko vychadza perfektne)